Koolhydraatarme recepten ontbijt: 3 simpele ideeën

Koolhydraatarme recepten ontbijt
Koolhydraatarme recepten voor je ontbijt!

‘s Ochtends, en tussen de middag, eet ik nog altijd geheel fantasieloos een simpele bruine volkoren boterham. Maar sinds ik koolhydraatarme recepten zoals lasagne van courgette en bloemkoolrijst heb ontdekt, is mijn interesse gewekt voor koolhydraatarme recepten voor het ontbijt. Hoewel ik niet van plan ben om voortdurend koolhydraatarme gerechten te eten, vind ik het voor zo nu en dan best leuk. Bovendien krijg ik dan lekker veel groente binnen.

Daarom heb ik een 3 makkelijke koolhydraatarme ontbijt recepten bij elkaar gezocht! Wist je dat er ook kant en klare Hello Fresh recepten voor koolhydraatarme maaltijden zijn?

Maar eerst een andere brandende vraag van mij: Wat is nou eigenlijk het verschil tussen koolhydraatarm, Keto en Atkins?!

Koolhydraatarm, Keto en Atkins: wat is nou wat?

Volgens Het Voedingscentrum is Atkins een vóórbeeld van een koolhydraatarm dieet. Dat wil zeggen dat je veel vet en eiwit eet, en weinig koolhydraten, aldus Het Voedingscentrum. Ook Keto of een Ketogeen dieet is een voorbeeld van een koolhydraatarm dieet. Het Voedingscentrum zegt hierover:

‘Een ketogeen dieet is de strengste vorm van een koolhydraatarm dieet. Bij een ketogeen dieet eet je extreem weinig koolhydraten, namelijk maximaal 50 gram per dag. ‘

De mensen van het Atkins dieet schrijven behulpzaam:

‘Het verschil met Atkins is dat je bij een keto dieet altijd onder deze grens van ca. 40 gram koolhydraten blijft.’

Koolhydraatarme recepten ontbijt

Omdat ik zeker ‘s ochtends niet lang in de keuken wil staan, heb ik 3 koolhydraatarme ontbijt recepten gekozen die snel en makkelijk klaar te maken zijn. En die je makkelijk kunt vinden zonder dat je dure kookboeken hoeft te kopen. Zo vond ik onderstaand recept koolhydraatarm ontbijt recept in het gratis tijdschrift Boodschappen bij hun koolhydraatarme recepten.

Soufflé omelet met paddestoelen van Boodschappen

Koolhydraatarme recepten ontbijt

Ik vind dat het er heerlijk uit ziet.

Koolhydraatarm recept ontbijt: aardbeien taart van Lowcarbchef

Een ander koolhydraatarm recept voor het ontbijt dat me aanspreekt is de Koolhydraatarme aardbeien taart van Lowcarbchef! Dat heeft twee redenen, of eigenlijk drie:

 1. Hoe leuk is het om ongestraft en gezond taart te eten als ontbijt?!
 2. Het taartje ziet er prachtig uit!
 3. Je kunt dit koolhydraatarme ontbijt van te voren klaarmaken, dus je hoeft niet ‘s ochtends te koken.

3. Koolhydraatarm recept ontbijt: Pizza van broccoli met paprika en artisjok

En als derde en laatste nog een recept van Boodschappen: Pizza van broccoli met paprika en artisjok. Die artisjok hoeft van mij dan weer niet, maar verder lijkt me dit ook erg lekker. En ook weer de dag van te voren klaar te maken, wat ik een groot voordeel vind.

Koolhydraatarme recepten ontbijt

Koolhydraatarme recepten ontbijt: tot slot

Mijn favoriete recept is de Soufflé omelet: die ga ik als eerste proberen. Verder blijf ik toch ook wel gewoon bruine boterhammen eten, want volgens Het Voedingscentrum is volkorenbrood echt een belangrijke bron van voedingsstoffen. Maar zo nu en dan afwisselen is leuk!

Leestips

P.S.  Op bettyskitchen.nl vind je nog 10 koolhydraatarme recepten voor het ontbijt.

Wat vind jij van koolhydraatarme maaltijden? En heb je nog tips voor koolhydraatarme recepten voor het ontbijt?

Gebruikte bronnen: o.a. Boodschappen.nl, Het Voedingscentrum, Leef Puur Natuur, Puur Figuur, Lowcarbchef, Betty’s Kitchen

Similar Posts

18 Comments

 1. Al jaren eet ik koolhydraatarm, als ik strikt me er aan hou val ik af en om op gewicht te blijven doe ik dat alleen op weekdagen en in het weekend eet ik wat extra’s met khd en glaasje wijn.
  Als je echt keto eet en niet meer dan 20-25 khd neemt kom je in ketose, dwz dan schakelt je lichaam over op vetverbranding ipv gluxoseverbranding.
  Maar dat is echt een levenswijze waarbij je niet zomaar kan switchen, als je dan iets met veel khd zit of iets met veel suiker dan kan je er zelfs best wel ziek van worden omdat je lichaam er niet meer aan gewend is.

  1. Dat is goed om te weten Lot. Mijn man wil graag afvallen, en het lukt hem maar niet. Ik heb het idee dat koolhydraatarm hem zou kunnen helpen.

 2. Lekker en zoals de meeste internetrecepten behoorlijk arbeidsintensief. Voor mij is het betere eiwitten, vitamines en koffie, of chocolade. Later veel groentesoep met heel veel groenten. Tussendoor drinken. Wat ik ‘s morgens klaar zet. Zodat ik ook voldoende drink. Avondmaaltijd. En ook wel iets tussendoor.

 3. Taart als ontbijt! Dat doe ik normaal alleen de dag na mijn verjaardag;). Ik begin er niet aan, aan het koolhydraatarme gedoe. Ik denk namelijk dat ik die koolhydraten ook gewoon nodig heb, dus…

 4. Ik heb onlangs de diagnose diabetes type 2 gekregen. Of zo’n dieet gezond voor me is weet ik niet. Daarvoor zou ik vooraleer er aan te beginnen een dietiste raadplegen. Het ziet er anders wel lekker uit.

 5. Ik eet elke ochtend.. op de zondag na… Franse magere kwark. Heerlijk, voedzaam en wel gezond. Natuurlijk wel eten zonder wat lekkers erin, want die bevatten meestal suikers.

  Love as always
  Dimario

 6. Ik eet gewoon wat ik lekker vind en het maakt me niks uit wat daar wel of niet in zit. In mijn geval is dat als ontbijt 3 volkoren cracker met kaas. En thee erbij (koffie heb ik dan al op). Zo lekker!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.