Moleskine agenda met korting

moleskine agenda
Mijn nieuwe, saaie, maar effectieve agenda

Mijn Hema agenda bleek dus ondanks dat ik hem zorgvuldig had uitgezocht een flop! Nu  ben ik de blije eigenaresse van een heuse moleskine agenda! De koning onder de notitieboekjes en agenda’s.

Moleskine agenda bij de V&D

Gelukkig is het overal uitverkoop. En bij de V&D zag ik een zogenaamde ‘moleskine’ agenda. Aan de linkerkant staan de dagen van de week. En de hele rechterpagina is simpelweg gelinieerd. Dus heel veel ruimte voor notities! Hij is niet half zo mooi als de grijze agenda van de Hema. Maar dit keer ging ik niet voor het uiterlijk. Nu ging ik voor het innerlijk. En nu ik hem heb, vind ik hem eigenlijk steeds mooier worden.

Moleskine agenda

Het schijnt dat ik met mijn moleskine agenda in goed gezelschap ben. Volgens de makers is de moleskine agenda de opvolger van de notitieboeken die Vincent van Gogh, Picasso en Hemingway gebruikten!

Kenmerkend voor een moleskine agenda is:

 • De simpele rechthoekige vorm, met ronde hoeken
 • Een elastiek dat je om de pagina’s kun doen
 • Een lint
 • Een stevige ‘map’ aan achterkant, waarin je van alles kunt doen
 • Ze zijn ingebonden als een boek, niet met lijm. Je kunt een moleskine agenda dus heel goed geopend neerleggen. Ik mis de ringband niet ineens!
 • Een moleskine agenda is sterk

Moleskine agenda: meer dan zo maar een notebook

Toen ik de agenda opensloeg stond er: ‘In case of loss , please return to… En daarna: ‘As a reward: ….$’ Ook staat er een url in. Daar kan ik gratis ‘templates’  printen om in mijn moleskine agenda te plakken. Er blijkt een heel ‘gevoel’ achter moleskine agenda’s schuil te gaan. Wie had dat nou gedacht! Er schijnt zelfs een heuse schare trouwe fans te zijn van moleskine notitieboeken.

In het extra vak in de agenda zitten stickers en een klein boekje met de geschiedenis van moleskine.

Schermafbeelding 2014 01 07 om 18.50.40
Opbergruimte in de moleskine agenda
Schermafbeelding 2014 01 07 om 18.50.27
De stickers en het informatieboekje

moleskin agenda moleskin agenda

‘For two centuries now [we have been] the legendary notebook of artists, writers, intellectuals and travellers. From gifted artists Henri Matisse (1869-1954) and Vincent van Gogh (1853-1890), to poet and leader of the surrealist movement Andre Breton (1896-1966) to Ernest Hemingway (1899-1961), considered the most influential writer of the last century, to famous travel writer Bruce Chatwin (1940-1989).’

Het leuke aan een moleskine agenda schijnt bovendien te zijn, dat ze mooier worden door gebruik.

Moleskine versus smart phones

Je zou denken dat moleskine notitieboeken en agenda’s het moeilijk hebben door de opkomst van smart phones. In onderstaande video worden op een grappige manier de voor en nadelen van zowel moleskine agenda’s als smart phones op een rijtje gezet.

Korting + korting bij de V&D

Oorspronkelijk kostte deze moleskin agenda 21 euro. Maar op alle agenda’s gold 30% korting. Ik besloot de agenda te kopen. Toen ik bij de kassa kwam zag ik dat er dat weekend een ‘Vip-actie’ was. Twintig procent extra korting. Dus ik vroeg of ik die 20% korting óók nog kon krijgen. Maar ik verwachtte er weinig van.

Want in Nederland mag je kortingsacties meestal niet combineren. Heel anders dan in het programma Extreme Couponing in Amerika dus! Want daar mogen ze echt heel veel kortingen combineren, en kunnen dan praktisch gratis boodschappen doen.

Moleskine agenda voor 11 euro

Maar het mocht! Dus toen had ik de agenda voor 11 euro. Ik heb hem inmiddels in gebruik. En dit keer pakt het wel goed uit. Hij bevalt uitstekend! Ondanks het feit dat hij geen ringband heeft, blijft hij heel goed open liggen. Aan de linkerkant kan ik afspraken en dingen van de kinderen kwijt. En rechts kan ik al mijn notities en werkzaamheden opschrijven.

Meer weten?

Bezoek dan de officiële moleskine website.

Conclusie

Ik ben met mijn neus onverwachts in de boter gevallen. Mijn moleskine agenda blijkt hartstikke fijn te zijn, en bovendien veel mogelijkheden te bieden. En het verhaal er achter vind ik ook erg leuk.

Ben jij bekend met moleskine notitieboekjes en agenda’s?

Similar Posts

22 Comments

 1. Fijn dat je nu een agenda hebt helemaal naar jouw smaak, op het einde van het jaar weten we dus waar jij opnieuw een agenda zal gaan halen, maar eerst een heel jaar van deze gaan genieten!

 2. Ik ken deze niet, ik hoef alleen maar elk jaar een vulling voor mijn agenda te kopen, dus ik kijk ook niet eens naar wat er is aan agenda’s. Fijn dat je nu een goeie agenda hebt gevonden…
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Mooi dat je hier zo voordelig aan hebt kunnen komen! :-)

  Ik heb weleens een Moleskine agenda gehad, een kleinere dan jij nu hebt. De indeling vond ik ideaal maar hij viel op een gegeven ogenblik wel uit elkaar. Doordat er vakjes en zo in zitten, had ik de neiging dat hele ding met van alles en nog wat vol te proppen en dat bleek niet zo’n goed idee.

  1. Grappig! Ik kan me dat volproppen goed voorstellen. Ik heb dus ook die flinke envelop achterin zitten, die er gewoon om vraagt om er van alles in te doen.

 4. Hallo huisvlijt,
  Fijn dat je een goede agenda hebt gevonden. Er belangrijk. Waarom pimp je deze agenda niet op met een elastische boekenkaft. Die zijn bij de Hema te koop. In verschillende kleuren en prints.
  Groetjes Jolanda

 5. Ik heb deze agenda ook! Al jaren en hij bevalt dus prima. Wel zijn bijna mij aan het eind van het jaar altijd de randen beschadigt.
  Jouw Hema agenda heb ik ook, als werkagenda. Voor mij werkt die prima, met elk half uur een nieuwe patiënt, maar ik heb wel de grote uitvoering. Bij voorkeur met ringband, want de versie zonder ringband valt meestal in november uit elkaar.

 6. Ik ken de notitieboekjes. Zo’n agenda lijkt me ook wel wat, welk formaat is dit? Maar je moet het natuurlijk net treffen, die kans is hier bij de V&D (e-r-g klein) waarschijnlijk niet zo groot. En ik heb een agenda, die me tot nu toe in ieder geval nog niet (mee of) tegenvalt. Wel fijn dat je zo’n koopje gescoord hebt!

  1. Hij is net níét A4 formaat. Ik heb het even voor je nagemeten. Hij is 19 cm breed, en 25 cm hoog. Normaal wil ik altijd graag A4 formaat, maar dit blijkt ook helemaal prima.

 7. Ja ook ik heb een moleskine notebookje ( jeweet wel om al mijn geniale ideetjes meteen in op te schrijven :-) oh en al mijn inlog en wachtwoorden natuurlijk , want zo onderhand heb ik daar wel 20 van, en aangezien ik voor sommige elke 2 maanden een nieuwe moet verzinnen is alles onthouden of alles hetzelfde geen echte optie meer.)
  Fantastische dingen zijn het!

  1. Erg hè, al die wachtwoorden?! Ik heb voor verschillende blogs verschillende Twitter accounts, en ik kan nergens meer in omdat ik mijn wachtwoord niet meer weet… : (

 8. Ik ken de Moleskine boekjes en vind ze geweldig – maar ook geweldig duur. Ik gebruik ze daarom alleen voor mijn dagboek, omdat ik dat lang wil bewaren. Voor mijn werk gebruik ik de goedkoper versie van de A.ko, want de aantekeningen die ik daarin maakt gaan toch maximaal drie, vier jaar mee.

  1. Dat is een veelgehoorde kritiek op moleskine agenda’s en notitieboekjes: de prijs. Waarschijnlijk betaal je behoorlijk voor het merk… Maar goed ik heb deze dus voor de helft van de prijs.

 9. Ik heb het er toevallig laatst met iemand over gehad, daarvoor kende ik ze helemaal niet. Persoonlijk gebruik ik gewoon een gratis agenda, en veel (uit de papierbak gehaalde) notitieblaadjes :)

 10. Ken wel het begrip Moleskine en weet dat er een grote groep fervente aanhangers cq. verzamelaars is, dus eigenlijk een heel gevaarlijk ding voor mij ;-) Maar ik heb er geen een, ben nog zoekend naar de beste oplossing omdat ik net als jij graag van alles noteer in mijn agenda moet het ook iets ruims zijn. Voor nu gebruik ik een schoolagenda.

 11. Ik heb er ook een notitieboekje van, om aantekeningen te maken, tekeningetjes te maken etc. Ik vind hem heel leuk, maar voor mijn dagboeken gebruik ik liever de notitieboeken van de Paperchase.

 12. Ik ben helemaal into agenda’s en notitieboekjes. Nu ja, was. Momenteel gebruik ik heel erg veel mijn mobiele telefoon, en ik denk dus niet dat zo’n agenda mij nu een meerwaarde kan bieden. Of toch?

  1. Als je goed overweg kunt met je smartphone dan is een papieren agenda inderdaad niet meer nodig denk ik. Voor mij persoonlijk heb ik het nodig dat het op papier staat. Anders voelt het niet echt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.