Reacties

Pesten op het werk — 6 reacties

 1. Ik heb geen ervaring met pesten op het werk. Gelukkig maar, want het lijkt me vreselijk...
  De gratis cursussen van de Hema blijken toch best wel aardig te zijn. Ik bennook benieuwd naar wat anderen ervan vinden...
  Ik wens je een heel fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik heb wel zijdelings eens iets meegekregen over een voormalige collega die gepest werd maar hoe dat precies zat ben ik eigenlijk nooit te weten gekomen. (De afdelingen onderling hebben niet evenveel contact omdat er in de productie in ploegen wordt gewerkt en je elkaar dus niet zo vaak ziet.)
  Ik ben gelukkig nooit het onderwerp van pesterij geweest. Het lijkt me vreselijk!

  Met de Hema-cursussen heb ik geen ervaring. Ik heb er in mijn omgeving ook nog niemand over gehoord.

 3. ik ben als kind op school jaren gepest en dat heeft duidelijk invloed op de rest van mijn leven gehad.
  Op mijn werk heb ik nooit met pesten te maken gehad.

  Wel heb ik een keer op staande voet ontslag genomen omdat een collega mij dagelijks om het minste en geringste verrot schold en de leidinggevenden het niet nodig vonden om in te grijpen..
  Ze wilden me niet kwijt dus ik ben naar een andere afdeling overgeplaatst en de betrokken collega heeft op zijn donder gehad.
  Die man is zich rot geschrokken en verbijsterend genoeg had ie werkelijk geen benul van hoe zijn gedrag bij anderen over kwam.
  Die heeft daar dus wel wat van geleerd.

 4. @ Marlien: dat gedrag is dus pesten. En: wel bizar dat je eerst ontslag moest nemen, voordat er actie werd ondernomen...,.

  Ik ben blijkbaar kwetsbaar voor pestgedrag: ben vroeger op school gepest, en had later een leidinggevende die volop pestte... En een bestuur dat vond dat ik geen kritiek op mijn leidinggevende mocht hebben, maar dat het in ieder geval ook hun taak niet was om in te grijpen... BHrrrr, ZO blij dat ik daar weg ben! (maar nog steeds bang om nog eens in zo'n situatie terecht te komen - je kunt geen kant op, want solliciteren als je zo behandeld wordt - dat gaat ook niet zo lekker...)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder