Reacties

Zachte winter: ik vind het niet erg — 23 reacties

 1. Oh, ik hou echt helemaaaal niet van kou, sneeuw en ijs. Wat mij betreft blijft het lekker zo! Maar het is idd voor de natuur wel goed als het even vriest. Héél even dan! ;)

 2. misschien is het niet zo gezond,maar aangezien ik met de fiets naar mijn werk moet en dus ruim een uur per dag fiets zit ik echt niet te wachten op echt winterweer

 3. Van mij mag het de hele winter zacht weer zijn, ik houd niet van de kou.
  Zal wel aan mij liggen maar ik vind het de afgelopen dagen al flink kouder aanvoelen. Hier in de Noordoostpolder staat een straffe wind die vanaf het IJsselmeer komt en die voelt al flink waterkoud aan.

  • Vandaag voelt het een stuk lekkerder aan dan de afgelopen dagen. Het waait wel hard, maar niet meer zo koud. Ik vraag me af of het wel echt zo koud gaat worden als de afgelopen dagen voorspeld is.

 4. Het is wel lekker zo, maar dan zonder de regen liefst...haha.. Nee, het hoort niet, zo 'warm' in januari. Maandag was het 15 graden in onze tuin, zonder zon... Doe maar gewoon een paar weekjes mooi winterweer en dan weer op naar de echte lente...
  Ik wens je een fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Oh, ik ben heel erg blij met deze zachte winter. Kan slecht tegen kou en vind sneeuw leuk als de kinderen vakantie hebben maar daarna moet het weer snel verdwijnen.
  Die verwarmde fietspaden daar kijk ik echt naar uit, ik vind dat je er als fietser maar slecht vanaf komt in vergelijking met automobilisten.
  Groet Thea

 6. Elk seizoen heeft wel wat zo ook de winter. Van mij mag het dus wel winteren.( Joh heeft er wel een hekel aan.) Veel gezonder dan dit regenweer. Maar wij hoeven de deur niet uit als het niet nodig is.

  • Ik vraag me af of dit zachte weer ongezonder is dan heel koud winterweer. Vorig jaar hadden we een lange en koude winter en toen was er een extreem lange griepperiode.

 7. Het enige moment waarop ik sneeuw en ijs leuk vind is in de maand december, voor mij hoeft dus de aankomende kou niet! Ik had net zo'n zin in voorjaar! Maar ik ben blij voor diegene die het wel leuk vind hoor!

 8. Ik vind het ook prima zo! De voordelen vind ik zwaar wegen en de nadelen heb ik niet zo'n last van. Wat mij betreft mag het de hele winter zo blijven, daar zou ik écht geen problemen mee hebben!

 9. Ik vind kou op zich wel lekker maar sneeuw en, vooral, ijzel kan ik missen als kiespijn. Ik fiets iedere dag naar m'n werk en doe dat het liefst over wegen en fietspaden die gewoon goed begaanbaar zijn. (Die verwarme fietspaden lijken me trouwens wel wat!)

  • Ja hè?! Ik hoop dat het experiment succesvol is, en dat ze gauw overal gelegd worden. Want dat strooien doen ze in ieder geval hier in de Achterhoek niet zo goed. Fietspaden blijven gevaarlijk glad.

 10. Van mij mag 't zo blijven; veel minder gewrichtspijn zonder kou.
  Dat koud, helder weer in het algeheel gezonder is, is overigens helaas een mythe. Virussen kunnen uitstekend overleven in kou, en omdat het moeite kost om warm te blijven, wordt je weerstand ook een beetje minder. Alleen op het gebied van schimmelvorming is deze nattigheid een nadeel. En ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen óók niet grappig was om in januari alweer hooikoortsklachten te krijgen...

 11. Grappig , veel mensen houden niet zo van een koude winter.
  Ik zit erop te wachten.
  Dit is niet natuurlijk.
  Laat maar eerst een pak sneeuw vallen en dan vriezend weer.
  Maar voor man en kinderen en vele met hen die over de gevaarvolle wegen moeten ist minder fijn.

  De sfeer van echt winter is er gewoon niet.
  Vanmorgen op de fiets gezeten in die harde wind en ja geef dan maar -10 of zo, hi hi.

  Groet van Hilda

 12. ik vind de temperatuur wel lekker, maar dat ik ook in januari op moet passen voor teken en zo in het bos vind ik vre se lijk.... normaliter wordt de populatie een beetje uitgedund tijdens de winter, dus: kom maar op met de kou!

 13. Ging het vorig jaar niet precies zo?

  Ik weet dat ik rond oud en nieuw gewoon in m'n spijkerjack rondliep .
  Maar het duurde uiteindelijk megalang voordat we een beetje lenteachtig weer kregen.
  Ik zat in mei nog met de verwarming aan savonds

 14. Ha het is hier over the ocean een van de warmere ddagen. -13. Het wordt nog iets warmer zondag -3.Maar dan gaan we weer terug naar beneden. Maar zo "warm" akls in Holland nu lijkt me ook niet lekker.
  Groet, Wilma

 15. Ik vind het vreselijk, we hebben veel last van vliegen in huis en alleen als het echt een tijdje goed vriest zijn ze weg, nu blijft het dus constant en ik ben het echt spuugzat. Als ik m'n drinken laat staan drijven er alweer 2 fruitvliegjes in en huisvliegen poepen heel m'n muren, lampen en keukenkastjes onder dus geef mij maar even écht winter. Daarbij vind ik sneeuw geweldig, ik kijk er graag naar, van mij maar het als het weer warmer wordt ook gelijk weg zijn, niet die blubber of het vastvriezen zodat heel de stoep een grote ijsbaan is, maar goed, je kunt niet alles hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder