Reacties

Hoeveel kleding laagjes draag jij? — 45 reacties

 1. Tjonge! ik ben altijd jaloers op dames die luchtige shirts en dergelijke dragen, want ik ben een vreselijke kleum, altijd geweest ook.

  Zomer thuis: onderbroek en bh, hemd of shirt en een korte broek of als het fris is, lange broek. Bircks.

  Winter thuis: onderbroek , bh en hemd, shirt lange mouw en vest of trui. Lange broek en gebreide sokken. Warme sloffen. Brede sjaal of omslagdoek. Eventueel dunne sokken en gebreide sokken, als het stervenskoud is.

  Kantoor: ondergoed, hemd en overhemdblouse, nette (kostuum)broek, jasje of net vest, sjaal. pantykousjes en pumps, of in de winter nette laarsjes en dunne sokken. Jasje en sjaal kunnen uit en af in de zomer, maar door airco heb ik ze vaak ook nog aan. De temperatuur op kantoor is vrij constant en meestal ingericht op mannen die pakken dragen. Aan de frisse kant.
  Pantykousjes zijn een crime bij dikke kuiten. Maar gek genoeg, kun je temperatuurverschil voelen bij wel of niet dragen. Bovendien voorkomen ze blaren in de pumps. Dus vooruit maar weer.

  • Leuk om ook je kantooroutfit te 'zien'! Omdat ik thuis werk, heb ik geen echte werkkleding nodig. Interessant dat de temperatuur bij jou op kantoor is gericht op mannen in pak.

   Pantykousjes helpen inderdaad goed tegen blaren. Ik heb zelf van die 'voetjes'. Die doe ik aan als ik naar dansles ga. Ook om blaren te voorkomen.

 2. Leuk artikel!

  Ik draag zelf ook kleding het hele jaar door. Draag echter wel altijd een hemd. Voelt prettiger voor mijn rug. Shirts net korte mouwen draag ik ook in de winter onder een vest. Ik ben zelf dus meer van de lagen. Heb het hierbij wel liever koud dan warm.

  • Mijn tante Marietje zei laatst tegen me dat het ook frisser is om een hemd te dragen. Omdat transpiratievocht dan in hemd gaat en zo blijft je gewone kleding frisser. Het klonk wel logisch, maar hemden draag ik toch nog steeds liever niet.

 3. Ik heb het al snel erg warm als ik iets ga doen. Ondergoed, broek, tshirt met lange mouwen (of korte in de zomer) en m'n jas er overheen en ik vind het prima. Soms vind ik m'n jas dicht te warm maar wil ik toch een beetje bescherming tegen de wind en dan draag ik gewoon een zelfgemaakte sjaal. ook niet helemaal over m'n hoofd en nek heen gewikkeld zoals sommigen dat doen, daar kan ik niet tegen. In de winkel gooi ik m'n jas ook altijd open want ik heb het daar altijd warm, het maakt niet uit hoe koud het is buiten, maar thuis als ik niks doe heb ik het vaak wel koud, alleen ik merk ook dat meerdere laagjes bij mij gewoon niet helpen. Ik ga sneller zweten en that's it. Alleen een warme douche helpt dan. Nee ik snap de mensen met 3/4 truien over elkaar niet, met muts en sjaal en handschoenen die het dan nóg koud hebben. In de zomer draag ik denk ik meer dan de gemiddelde persoon omdat ik zonneallergie heb en geen rokjes/jurken wil dragen buitenshuis, maar dan nog, zo min mogelijk!

 4. Ik moest even tellen. Momenteel draag ik er vier. Mijn trainingsbroek, een onderbroek een hemd en een vest. Overdag draag ik een broek, een slip een bh een hemd een shirt en een vest en sokken dat zijn er zeven. Wat een leuk artikel zeg, zet je toch wel even aan het denken over de inhoud van mijn kledingkast

  • Ik ga gerust het hele jaar, in de auto, zonder jas naar het werk. Ik hoop dan ook dat ik in de winter niet met pech kom te staan ;-).
   Als ik dan al een jas aan moet, draag ik zo lang mogelijk mijn zomerjas door. En als het dan echt mega koud is en ik ga er met de honden uit, dan doe ik de winterjas aan en laat m open. Haha..

 5. Als ik thuis ben, in de ochtend zoals nu en het is zomer, vaak maar 1, mijn lange huisjurk, hahaha Nu het kouder is, 3, huisjurk plus mijn warme ochtendjas, helaas, want die trek ik ook zo weer uit zodra ik ga bewegen. Lees ga huishouden.

  Gisteren was ik werken en dan heb ik laagjes aan, omdat het buiten koud is, omdat ik een kledingetiquette heb ivm de cliënten, in de zorg zie je steeds vaker dat je 'gedekt' moet zijn en dan ook nog, binnen is het warmer dan thuis of buiten, dus moet je wel iets uit kunnen trekken, dus draag ik dan een bh, slip, shirt met lange mouwen, spijkerbroek, sokken, gympen, en mijn winterjas en 2 sjaals had ik om, eentje om echt warm te houden, de ander als sier, welke ook wel weer even af gaat hoor als ik binnen ben ;-)

  Vandaag nog geen idee, zit te denken aan jurk en dan heb ik er 4 aan, want ik draag wel sokken nu zodra ik gedouched heb, hahaha gek genoeg vroeg op de ochtend dan weer niet, loop ik gewoon op blote voeten, omdat ik weet, dat ikz e toch zo warm ga douchen.

  Zomers, legging, ja altijd, eventueel zelfs zo kort dat je hem niet ziet, rok of jurkje/tuniek, omdat ik veel op de fiets zit, in de polder woon, altijd wind, ja zelfs op windstille dagen, en dus een zomers sjaaltje op de fiets, omdat het zo koud kan worden en mijn keel besherm ik graag, hoeft maar dun te zijn maar is ook om de vliegjes tegen te gaan op de dijk als ik fiets, om als mond en neuskapje over mijn gezicht te doen samen met zonnebril. Shirt en dan heb ik altijd wel een spijkerjasje bij mij.

  Jarenlang kon ik amper een bh velen, dus alleen als het nodig was, maar anders ging deze direct weer uit, nu kan ik deze weer vaker aan en dragen en doe dat ook. Ik ben dus vooral van de laagjes, maar moet ook wel ivm de spieren en chronisch ziek zijn.

  X

  • Ik ben benieuwd naar die huisjurk Morgaine. Hoe ziet zoiets er uit?

   Wat vervelend dat er zoveel vliegjes zijn op de dijk. Dat kan zeker hinderlijk zijn. Ik vind het hier in de Achterhoek zelfs al vervelend. Dan kom ik thuis van een stuk fietsen en dan valt er van alles uit mijn haar....

  • Gewoon zwart? Van een t shirt stof maar wel dikke, het is eigenlijk een strandjurkje oude collectie van Ulla Popken, grote maten, is mij al te groot, heb ik al jaren en is niet meer goed genoeg voor buiten, dus bombadeer ik die tot huisjurk of ochtendjurk, avondjurk, een jurk die ik aantrek als ik niets en niemand verwacht of als ik net wakker ben tot ik ga douchen, en eventueel ook mijn huishouden in doe :D

   X

 6. Zomers: hemd-slip-bh-rok/broek/shirtje-slippers/sandalen of sneakers-eventueel een vest als het kouder wordt en/of een dunne jas/bodywarmer.

  's Winters: hemd-slip-bh-lange broek-pantykousjes of -sokjes-schoenen/enkellaarsjes-shirt-vest en dikkere jas. Meestal een korte want dat vind ik in de auto makkelijker.
  Op fiets draag ik dan zeker ook handschoenen en een sjaal.

  Ik ben dol op vesten, heb ze in meerdere kleuren en draag ze eigenlijk altijd. Je kunt ze uittrekken als het warm wordt, ziet er dan nog steeds toonbaar uit en dat vind ik makkelijk.

  • Ik vind een korte jas ook handiger in het dagelijks gebruik. Ik heb één hele nette lange mantel. Die draag ik in de winter als ik ga wandelen. Want door die jas hoef ik dan met een beetje geluk geen legging onder mijn rok aan.

   Vesten zijn inderdaad een ideaal kledingstuk.

 7. Snap dat je meer draagt tijdens het hardlopen. Hier in de zomer ook 4 kledingstukken en in de winter ook 4 of 5. Draag onder een shirt of hempje bijna nooit een onderhemd in de winter (alleen als het erg koud is) en dan draag ik ook wel eens een panty onder een spijkerbroek voor de warmte. En sokken. Een sjaal alleen met een jasje/winterjas wanneer ik binnen ben gaat die ook af. En ketting ook amper ondanks ik erg leuke heb. Zelfde met armbandjes en oorbellen draag wat opvallendere tijdens feest ofzo maar gewoon op een normale dag niet.

 8. Grappig om eens over na te denken. Ik draag eigenlijk altijd een hemdje onder de rest van mijn kleding, ook vaak in de zomer. Dus standaard 5 dingen en in de winter 6. Als ik binnen zit draag ik geen sjaals en eigenlijk ook geen accessoires, maar als ik van huis ga wel. En een riem draag ik als mijn broek anders afzakt, haha ;-). Hardlopen vind ik ook altijd een gedoe, ik heb meestal ook nog een sporthorloge en hartslagmeter aan, en dan mijn telefoon bij voor muziek, en dan inderdaad al die lagen, helemaal gek kan ik daar ook van worden. Ik ben zo 20 minuten bezig voordat ik kán gaan hardlopen...

 9. Ik ben júist van de laagjes, voel me in het begin van de zomer altijd zo kaal zonder hemdje, haha. Ik draag dus naast mijn ondergoed een hemdje, dan een blouse /shirt/longsleeve, een broek of rok, een vest of jasje. Even tellen.... zes kledingstukken, sokken niet meegerekend. En dan draag ik ook nog graag sieraden of een sjaal en ik heb zelfs een hoedjesperiode gehad.

 10. In de zomer vier want dan draag ik het liefst een jurk.
  Wel draag ik altijd een hemd, als ik dat niet doe dan krijg ik veel meer last van mijn rug.

  In de winter wel meer uiteraard, op dit moment 7 als je het ondergoed meetelt.

  Grappig dat je het op deze manier bekijkt! Ik heb nog nooit op die manier mijn kleding geteld ;)

 11. Ik snap nog wel dat een vestje handig is als je het soms koud en soms warm hebt, gedurende de dag, maar ben een fan van zo min mogelijk kledingstukken. Makkelijk, zit lekker, geen gedoe. Jurken dus,liefst. Hoewel daar helaas inde winter nog een legging onder moet... Van teveel laagjes en accessoires krijg ik halverwege de dag de kriebels, Dan gaat bij thuiskomst álles uit en alleen onderbroek en nachthemdachtigloungeding aan (en dan hopen dat de bel niet meer gaat...)

  • Jurken zijn inderdaad wel een ideale manier om zo min mogelijk aan te hebben! Met 1 kledingstuk ben je dan keurig bedekt. Een jumpsuit heeft eigenlijk hetzelfde effect, maar dat vind ik dan weer net een dwangbuis, omdat je er zo helemaal in zit.

 12. Oh, ik ben denk ik helemaal het tegenovergestelde. Ik let nooit op hoeveel kledingstukken ik draag, en ik heb ook niet echt een winter- en zomergarderobe, zoals mijn moeder. Die wisselt elk seizoen haar hele kledingkast. Onzin, vind ik :P Want ik zorg gewoon voor onderhempjes en colletjes die ik onder truitjes, topjes, shirts en blousjes kan dragen. Zo kan ik mijn zomerdingen ook in de winter dragen. Simpel.
  Naar mijn werk draag ik namelijk liever iets lichters en dan een goeie warme jas eroverheen. Lang leve 'climate control'. En sjaaltjes, of warme shawls, daar hou ik ook wel van.
  Thuis heb ik 'huiskleding', wat er nog prima uitziet, maar niet meer naar mijn werk kan. Dat moet wel comfy zitten. Ik let er nooit op hoeveel laagjes, dus, maar vandaag heb ik 6 kledingstukken aan; 7 als je de plaid meetelt waar ik onder kruip als ik lees of tv kijk.
  ... telt een warme hond of kat ook als kledingstuk? ;)

 13. In de winter draag ik BH, hemd, onderbroek, lange tshirt, trui en of vest, broek (zachte als gewoon thuis), Jeans als naar buiten, twee sokjes (een dun en dik), slofjes aan, (jas als naar buiten).

  In de zomer BH, onderbroek, hemd, als veel win dan jas/vest, sweater aan, kort broek of rokje.

 14. Haha wat grappig. Ik heb nog nooit nagedacht over het aantal kleding stuks. Ik draag graag sjaaltjes dus dat is al iets extra's.
  Verder ligt het eraan een broek met trui en daaronder wel altijd iets van een hemd/top en ondergoed natuurlijk.
  Of een shirtje met vestje... of legging met rok/jurk.
  Dus gemiddeld kom ik wel aan 5 stuks denk ik ;)

 15. Ik draag eigenlijk altijd 5 of 6 lagen. In de zomer naast de onderbroek en hb, een luchtige broek of rok, hemd en t-shirt. Soms een vestje erover heen. In de winter een shirt, trui of longsleeve, jeans of rok met legging en ook dan nog soms een warm vest erover. Ik kan ook echt niet zonder mijn warme sjaals. Die hou ik soms wel de hele dag om

 16. Heel goed om hier mee bezig te zijn! Als je wandelt, kom je er als vanzelf op, omdat je alles wat je draagt mee moet sjouwen. Laagjes is goed, maar die moeten niet 'afhankelijk' van elkaar zijn. Dat je het ene niet kan dragen zonder het andere.

  • Het voordeel van laagjes is natuurlijk wel dat je nog eens iets uit kunt trekken als je het warm krijgt. Maar zelf voel ik me bij veel laagjes kleding opgesloten.

   Leuk om al die verschillen te lezen : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder