Reacties

De grote kledingwissel — 18 reacties

 1. Nee ik heb alles in een kast zomer en winterkleding wel gescheiden links zomer rechts winter. Nu het lente/zomer dreigt te worden verhuist zomer naar rechts en winter (na wassen en opruimen naar links in de kast.
  Nog gefeliciteerd met je zoon!

  • ps mijn katten gingen vandaag voor het eerst naar buiten (zijn mooi weer beesten), maar liepen uit zichzelf binnen 10 minuten weer naar binnen.
   Er is hier in het zuiden nu wel een wterig zonnetje af en toe, maar verder valt het alweer tegen.

  • Ik houd ook wel van laagjes en heb vrij veel vestjes. Maar in de zomer draag ik die met een t-shirt met korte mouwen, en in de winter met lange mouwen.

  • Dat is denk ik het voordeel van alleen wonen, alles kan gewoon in dezelfde kasten blijven.
   Behalve die jassen dan.
   En mn winterschoenen verdwijnen ook weer in de kast.

 2. Geen kledingwissels meer, is ook niet handig met een zoon die zomer en winter in t-shirts wil lopen.
  Gefeliciteerd met de 12-jarige!
  groet

 3. Hier nog geen kledingwissel. Ik heb ook nog een tussendoor wissel. De iets minder dikke truien leg ik dan in deklast en de hele dikke gaan eruit. Voor de mannen hier hoef ik geen kledingwissel te doen.
  Grappig die maat 140 voor een twaalfjarige. Hier gingen ze op die leeftijd naar de volwassen maten.
  Dat vond ik toen best lastig. Van die lange dunne slungels die geen broek konden vinden. Of de broekspijpen te kort of de broek te wijd.

  Hier ook geen zomer, hoewel het wel zacht was maar erg somber en regen. Nu breekt de zon nog even door :-)

  • Ik ben 1,74 en mijn man is 1.83, dus gewoon qua lengte iig hier in het noorden. In de familie van mijn man zijn ze allemaal aan de kleine kant behalve hij. In de familie van mijn vaders kant zijn veel lange mensen. Daar ben ik het kleintje met mijn 1.74.
   Nu is het voor onze zoons wel leuk om lang te zijn, maar als kind niet echt. Er werd veel meer van ze verwacht dan ze waar konden maken qua leeftijd. Kreeg ik opmerkingen over weinig praten of lang in de buggy zitten (hoezo, hij is twee. En het was wel erg duur met kleding en schoenen toen ze zo hard groeiden. Gelukkig had ik twee jongens en heeft jongste zoon veel van zijn broer gedragen.

  • De verwachting van de arts op het consultatiebureau was dat beide jongens langer dan twee meter zouden worden. Dat is gelukkig niet gebeurd. Die mannen heb ik wel in de familie.

 4. Wij zijn hier net terug van de zondagse wandeling, allebei in onze blouse, en nog hebben we het er warm van. Het zag er vanmorgen nog niet naar uit, maar het is helemaal goed gekomen, lekker!

 5. Nee... nog niet, maar heb er voor de afgelopen week al wel wat rokjes en kleedjes tussenuit getrokken. Eigenlijk wou ik ook hun kledij naar een maatje groter brengen met de wissel, want vooral voor de jongste begint het met sommige stukken echt krap te zitten.
  Ja, de zon miste ik deze ochtend ook wel enorm, maar vanaf de middag heeft ze hier goed geschenen.

 6. Hier ook nog geen echte kledingwissel, wel al een driekwartlegging voor dochterlief uit de zomerkledingbak gezocht :)

  Dochter is trouwens 7 (bijna 8) en zit al in maat 152, maargoed wij zijn zelf ook erg lang dus niet zo heel gek. Het enige is dat we hier echt door de maten heen vliegen!

 7. Hoi Nicole,
  Nee, ik heb nog niets gedaan, al heb ik er wel zin in. We hebben hier pas een paar mooie dagen gehad, waarvan ééntje tegen de 20 graden, dus ik vind het nog te vroeg om te wisselen.
  Mijn kinderen zijn ook 'kleintjes': ook mijn man is hooguit 1.70 m, ik ben 6 cm langer :-) Maar onze oudste is nu 12 en groeit hard! Inmiddels heeft hij maat 158/164, maar het zou me niets verbazen als zijn zomerkleding 140/146 is.
  Opmerkelijk, niet, dat mannen en jongens het hele jaar door hetzelfde dragen! Het is omdat ik de kleding beheer (nu nog wel), dat mijn zoon zomerkleding heeft, maar bij mijn man houdt het ook op met één jaaaarenoude korte broek en 3 overhemden met kórte mouw. En nog een stel sandalen. Verder is er geen verschil :-(
  Ik vind het zelf heerlijk -en mijn dochter ook- om 2 keer per jaar de boel te wisselen en dan weer een tijdje een 'nieuwe' garderbe te kunenn dragen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>