Sjaaltje in je haar?

Heb jij wel eens een zogenaamde bad hair day?

Ik wel!

Dus toen ik het boek Haar en sjaals in de knoop in de bibliotheek tegenkwam nam ik het mee! Want op de voorkant staan veelbelovend vier dameshoofden met een sjaal charmant om hun hoofd geknoopt!

Haar en sjaals in de knoop

Haar en sjaals in de knoop ziet er leuk uit. Het is rustig vormgegeven, maar wel met mooie gekleurde foto’s. En elke manier om een sjaal in je haar te dragen wordt uitgelegd aan de hand van foto’s. De uitleg is echt heel duidelijk.

20 ideeën om een sjaal in je haar te knopen

In totaal staan er maar liefst 20 manieren om een sjaal in je haar of om je hoofd te knopen in het boekje. Maar, ik vond het hier en daar wel een beetje simplistisch!

Zoals de instructies hoe je een sjaal om je hoofd moet knopen.

Je legt hem om je hoofd, en knoopt hem onderaan vast. Duh!

Je hebt toch geen boek nodig om je dat uit te leggen lijkt mij.

15 overige ideeën voor sjaals

Achterin het boek vind je ook 15 andere ideeën voor sjaals. Bijvoorbeeld hoe je ze als topje kunt dragen, als jurk en zelfs als slippers.

Praktische informatie

Haar en sjaals in de knoop is voor 19,95 te koop bij bol.com. Als je graag dingen met je haar doet, en van sjaaltjes houdt, is dit denk ik een erg leuk boek.

Draag jij wel eens sjaaltjes in je haar? Of op een andere manier?

Similar Posts

16 Comments

  1. Ik draag eigenlijk nooit sjaaltjes. Om de kapsels uit het boek te maken moest ik een sjaal lenen van mijn twee dochters. Ik vind sjaaltjes vaak ‘too much’. Maar ik heb dat wel erg snel, moet ik toegeven.

   In mijn haar draag ik meestal zo’n kleine klem, om de boel in bedwang te houden.

   1. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar de sjaaltjes gleden vrijwel direct weer uit het haar. Ik heb geen sjaalhaar, laat ik maar zeggen. Net als Vlijtig Liesje vind ik sjaaltjes vaak net te veel. Ik draag ook al een bril.

 1. Ik heb geen bad hair DAY maar een bad hair LIFE !!! :-D
  Geintje, valt wel mee. Ik heb echter heel kort haar. Zitten m’n haren ‘s ochtends niet goed, dan was ik het. Even drogen en wat wax erin en het zit weer goed. Kwestie van 10 minuten.

 2. Sjawltjes worden bij mij altijd touwtjes, om mijn haar en om mijn nek ook. Ligt aan mij want ook als een collega hem voor mij mooi omknoopt zit het maar 10 min. goed. Ik trek ook altijd vuil aan, bij wandelen in bos op redelijk pad ben ik de enige die tot haar knieen vuile pijpen heeft.

  Van jongsafaan gehad volgens mijn moeder, zalook wel altijd zo blijven, al heb ik bijna AOW.

 3. Ik heb vaak sjaaltjes, omdat ik mijn basic garderobe op die manier er makkelijk “anders” uit kan laten zien. En met zijden sjaaltjess ben ik zelfs sjiek. En ze zijn warm(waarom staan kantoren op mannenlijven afgesteld? Vrouwen hebben het dan echt koud).
  Voor fietsvakanties zijn ze ideaal: met 2 sjaaltjes mee (en de zijden wegen ook nog nix), kan ik er helemaal sjiek uitzien in 1 minuut, zelfs op fietskleren. Dan wordt ik een restaurantje of cafeetje toch net anders geholpen, en voel ik me mooi.
  Waren goede investeringen, met dank aan de wereldwinkel (en de kringloop)

  1. Ik heb het juist altijd veel te warm op kantoren maar dat komt omdat ik thuis heel zuinig stook. Dus als je het niet meer koud wilt hebben op kantoor en geld wilt besparen (kun je mooie sjaaltjes kopen als beloning) kun je misschien dit jaar gaan afkicken van de verwarming ;-).

 4. Ik vind het er bij een ander ook leuk uitzien. Bij mezelf minder. Ik draag een bril en een sjaaltje staat me dan snel overdreven. Wellicht omdat ik geen make up draag eb vrij licht ben van mezelf.
  Sjaaltjes om mijn hals vind ik wel leuk staan, maar vaak weer zo’n gehannes als ik met koken of schoonmaken bezig ben. In de winter draag ik ze het vaakst, koukleum die ik ben :-)

   1. Het scheelt echt heel veel in comfort als je een sjaal binnenshuis draagt. Kreeg de tip van Valhalla. Zo hoeft de verwarming ook minder hoog en voel ik me toch lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.