Ronde sjaal/ Infinity sjaal

infinity sjaal van de Hema
Mijn dochter met haar nieuwe infinity sjaal van de Hema

Heel lang heb ik ze niet begrepen: ronde sjaals. Oftewel infinity sjaals.

Een infinity sjaal is een sjaal zonder einde.

Een rónde sjaal. Het is een stuk textiel, zonder einde.

Van de week kwam mijn dochter thuis met een ronde sjaal. Mosterdkleurig! Ze kocht hem voor 2,50 en was er dolblij mee.

Infinity sjaal versus gewone sjaal

Als ik heel eerlijk ben snap ik eigenlijk nog steeds niet zo goed waarom je een infinity sjaal zou kopen in plaats van een gewone sjaal. Want een gewone sjaal heeft meer mogelijkheden zou ik denken.

Maar goed, laten we ze eens vergelijken!

Gewone sjaal versus ronde sjaal

 1. Een gewone sjaal kan gebreid zijn of van katoen/wol. Een infinity sjaal is altijd gebreid en soepel. Dat is nodig om hem goed te kunnen dragen. Dit vind ik een punt voor de infinity sjaal. Want ik ben dol op rekbare kleding en accessoires.
 2. Infinity sjaals zijn doorgaans wat groter. Een gewone sjaal kan best heel plat vallen en weinig ruimte innemen. Punt voor de gewone sjaal dus!
 3. Gewone sjaals kun je over je neus en mond knopen als het echt heel koud is. Een infinity sjaal is daarvoor te los. Weer een punt voor de gewone sjaal.
 4. Infinity sjaals ogen vaak wat meer casual dan gewone sjaals. Weer een punt voor de gewone sjaal.
 5. De infinity sjaal schijnt niet handig te zijn voor dames met een royale bh-cup. Ik kan hier helaas niet uit ervaring over meespreken!
 6. De infinity sjaal staat het best bij lange, slanke mensen met een wat langere nek. Ook een punt voor de gewone sjaal.
 7. Een infinity sjaal wordt ook wel gewoon als accessoire bínnen gedragen. Bij een gewone sjaal vragen mensen zich af: 'Ga je naar buiten of zo?' Punt voor de infinity sjaal!
 8. Een infinity sjaal is supermakkelijk. Je hoeft hem alleen maar over je hoofd te gooien. Nog een punt voor de infinity sjaal dus.
 9. Gewone sjaals kun je op allerlei verschillende manieren knopen. Infinity sjaals hebben minder mogelijkheden.
 10. Van een gewone sjaal kun je een infinity sjaal maken. Andersom niet!

Conclusie over de ronde sjaal

Een infinity sjaal is supermakkelijk in het gebruik. Dat is het grootste voordeel. Maar hij heeft minder mogelijkheden dan een gewone sjaal, en het is best veel stof om je nek. Wat mij betreft wint een gewone sjaal het dus van de ronde sjaal.

Infinity sjaal: hoe je hem kunt dragen

Hier onder nog wat foto's van mijn dochter. We hebben de infinity sjaal op verschillende manieren gedaan.

ronde sjaal
'Belachelijk!' vindt mijn dochter dit. Maar ik vind het mooi!
ronde sjaal
Dit vind ik dan weer niks.

Hier vind je nog meer ideeën om een infinity sjaal te dragen.

Wil je er zelf één maken? Op de website Hobbydoos kun je gratis een patroon dowloaden!

Zie ook mijn post Hobby's zoeken! en mijn mooie Outlander sjaal.

Wat voor soort sjaals draag jij? En wat vind je mooier: een infinity of een gewone sjaal?

Similar Posts

14 Comments

 1. Wij (dochter en wat ik) dragen hier in huis allebei een infinity sjaal. Hebben hem in meerdere kleurtjes gekocht zodat we kunnen ruilen. Vindt het ideaal bij haar omdat ze dit minder makkelijk van jaar hoofd trekt. Zelf is het warmer dan een gewone sjaal. Draag het alleen niet als ik onze zoon in de drager heb. Dan zit hij te hoog. Wat betreft voorgevel, niets van gemerkt dat het dan minder zou staan.

 2. hoi hoi,
  eindelijk jouw blog ontdekt! Vind het zo leuk dat je altijd reacties bij me achterlaat! Superartikel over de sjaal, ik vind hem ook alleen maar voordelen hebben en hij staat ook zeker op mijn lijst om te gaan haken! ben nu bezig met een crocodilestitch sjaal.
  Fijne kerstdagen!
  angela

 3. Laat ik nu net (nou ja, inmiddels een week of 2 geleden) zo'n colsjaal gehaakt hebben! Met 2 felle kleurtjes door elkaar (voor op een zwarte jas). Niet zo breed als die van je dochter, en ook niet zo lang: hij kan precies 2 maal om je hoofd gedraaid. (het aantal steken is hierbij belangrijk: je kan colsjaals maken die 3 keer rond je hoofd gaan of nog meer.) Ik vind 2 maal rond het hoofd prima, ik ben er heel tevreden over. Ook een patroontje wat ik op internet vond gebruikt.
  Groetjes,
  Chris

 4. Een infinity sjaal is zeker niet altijd gebreid. Ik haak ze, ik brei ze, maar ik maak ze ook van soepele stof.
  Ik heb er velen. je maakt ze met armbreien in een uurtje.
  Ik draag ze veel binnen om mijn nek warm te houden. Op mijn werk tocht het vaak een beetje en dan is een warme nek erg lekker.

 5. Een paar jaar geleden had ik er al een maar echt veel gedragen heb ik hem niet, vond het altijd net niet lekker zitten, of te lang of te weinig of te smal. Met verhuizing naar de kringloop gedaan.

 6. O, heet dat een infinity sjaal? Nooit geweten :P Ik heb in Disneyland zo'n sjaal van mijn moeder geleend, omdat ik zelf mijn sjaal was vergeten.... Ik vond het echt heerlijk zitten, veel prettiger dan een gewone sjaal. Vooral fijn dat hij gewoon lekker blijft zitten. :)

  Ik heb trouwens een vrij forse cupmaat en heb er totaal geen last van. Je doet het toch niet om je borsten heen? :P

 7. Doe mij ook zo'n sjaal. Lijkt me heerlijk om in huis te dragen en zo eentje hangt tenminste niet steeds voor mijn werk.
  Ga er naar op zoek in de opruiming, ik moest toch al voor een broek :-)

  Enne, lange hals check, lang lijf check, en de cupmaat lijkt dit niks uit te maken. Moet goed komen :-)

 8. Ik ben dol op de colsjaal! En heb er inmiddels al meerdere in verschillende kleuren. Nog een voordeel ervan is dat ie niet tussen de deur van mijn auto kan komen te zitten wat me nog wel eens gebeurde bij mijn andere sjaals. ook op de fiets vind ik de colsjaal super fijn het zit en blijft zitten, het wappert niet en is heerlijk warm.
  Ook bij mensen met een maatje meer vind ik het goed staan hoor, waarom zou een sjaal bij hun het beter doen, die sla je toch ook rond je hals?

 9. Ik ben meer van de gewone sjaals. Niet vanwege de cupmaat, die heb ik sinds kort niet noemenswaardig meer (de sjaal vergroot optisch de regio tussen je nek en boezem, en dat heb je met cup > C niet nodig of wil je mogelijk niet), maar omdat gewone sjaal op meer manieren omgeknoopt kunnen. Visuele grapjes, of heet dat styling? En als je m af wil kan de gewone sjaal lekker plat in je damestas weggeborgen worden. Zeker de zijden varianten, die zijn ook mijn favorieten. Ideaal op vakantie: 1 basisset kleren, 3 sjaals=minstens 5 outfits.
  Voor buiten heb ik wel een soort infinitysjaal, al heet die Buff. 1x om je hoofd of hals. Heerlijk warm en met 1 beweging iets meer of minder warmte te regelen. Als ik fiets is het perfect. Voor koud weer 2: 1 om hals (en mond) en 1 om hoofd. Vervangt een halve (winter)jas, heel maf, wel waar.
  Al met al helpen sjaals me mijn klerenkast beperkt te houden: minder (winter)jassen, minder kleren, toch voor allerlei situaties warm en netjes. Infinity sjaal ga ik misschien wel eens proberen, nu ik met mijn mindere cup optisch de keuze heb voor dit soort sjaal. Al had ik dat goede voornemen m'n klerenkast beperkt te houden en dus neits nieuws meer te kopen (nee, ook niet bij de kringloop. Nee. toch?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.