Reacties

Sjaals om je hoofd — 28 reacties

 1. O jee ik moet er niet aan denken om met een sjaal om mijn hoofd te lopen. Ik draag eigenlijk nooit sjaals, zelfs een sjaal voor buiten in de winter vind ik vervelend, mijn haar wordt er statisch van en ik krijg het altijd zo benauwd en ik kan mijn hoofd niet lekker vrij bewegen.

  • Ik draag ook nooit een sjaal binnen. Alleen als het buiten koud is en ik moet fietsen. Dan draag ik een sjaal. Maar een sjaal als accessoire draag ik nooit.

   Niettemin denk ik dat ik maar eens bij mijn dochters ga kijken voor sjaals ; )

 2. Eigenlijk wel goed idee voor mij. Vroeger deden we een klein sjaaltje wat opgerold als een soort diadeem om hoofd en aangezien er weinig prettige diademen te koop zijn, vaak te kinderlijk, ga ik die toch weer eens opzoeken. Knoopje achter onder je langere haar verstoppen en klaar.

  Sjaaltjes om mijn nek worden binnen de kortste keren touwtjes. Ook grotere of lange hangen altijd zo raar bij mij terwijl dat bij anderen zo leuk staat. Zal er wel niet geschikt voor zijn.

 3. In de zomer draag iksoms sjaaltjes om mijn hoofd,die draag ik als een soort haarband.
  Soms zijn ze iets groter en die wikkel ik dan iets breder, het ziet er leuk uit en mijn haren blijven uit het gezicht als ik in de tuin werk. Ook scheelt het met de warmte van de zon op mijn hoofd dus minder last van migraine dat is ook een flink plus punt.

 4. Ik draag wel sjaals maar niet om mijn hoofd. Ik vind het lekker om iets rond mijn nek te hebben en heb dan ook wel een kleine collectie sjaals in huis rondslingeren. Het is geen grote collectie, want meestal heb ik periodes waarin een bepaalde sjaal mijn lievelingssjaal is.

 5. In de Randstad kom ik te vaak te aangeklede vrouwen met sjaals om het hoofd. Ik gruw er van, van het beeld wat daarachter schuil gaat.
  Dat de vrouwen niet mogen zijn, die ze zijn, dat is het.

  Ik draag in de winter graag een sjaal om mijn nek en soms om de capuchon vast te zetten, wanneer het regent of te hard waait, zodat die er van af valt.

  De manier van sjaals uit dat boek staat me zeker aan, het is mooi, maar die ene foto waar de sjaal al het haar bedekt krijg ik al de gedachten zoals ik ze beschreef in de bovenste alinea.

  Vanavond beslist de gemeenteraad van Gouda, of de kinderopvang en nog meer sociaals mag blijven in de mogelijk nieuwe salafistische fundamentalistische moskee.
  Omdat bij kinderopvang vrouwen betrokken zijn, en klaarblijkelijk meer mannen dan vrouwen naar de moskee gaan, moet dat stoppen.

  Misschien dat ik maar verhuis naar de Avhterhoek?

  • Interessant dat sjaals in de Randstad inderdaad wel om het hoofd worden gedragen. Hier in de Achterhoek heb ik het nog niet gezien.

   Maar ik zal er eens op letten!

 6. ja, maar dan van die hele dunne "zijden" , als haarband vor die enkele keer dat ik mijn haar helemaal los draag. Om mijn nek draag ik zelden een sjaal, veel te benauwd. ook truien met een kol moeten dan wel een wijde kol hebben, die open/ los hangt.

 7. ik vind het vaak mooi staan, een sjaal om t hoofd. Laatst was er een vrouw op tv. Die zag er prachtig uit. Het was geloof ik in het programma ' B en B'. Het zag er artistiek uit. Overwogen om ook zo een kreatie om mijn hoofd te binden......Ze had wel gevilt haar. Daar begin ik niet aan.

 8. Vind toch dat de voorbeelden er toch een beetje uitzien als paaseieren, of alsof ze een nare ziekte hebben. Vind dat toch meer iets voor Erykah Badu achtige types, sjaals in je haar.

 9. alle boven staande dames , zijn jullie blond of zo, natuurlijk draagt de gewone mens een djaal om hun nek. Maar kan je misschien stilstaan bij al die vrouwen die kanker hebben , en genoodzaakt zijn om een sjaal op een leuke manier om te doen , omdat ze kaal zijn van wege de chemo.

 10. Grappig al deze reacties! Ik snap wel waarom mensen vaak denken dat ik een hoofddoek draagt als ik gewoon een sjaaltje in mijn haar heb. Best bekrompen gedacht. Ik hou ervan, vindt het gezellig staan en het houdt mijn haar uit mijn gezicht zonder ergens te knellen. Het fleurt een outfit op en aangezien ik vrijwel geen make up draag, ook mijn hoofd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder