Sjaals om je hoofd

sjaals om je hoofdIk weet niet wat het is, maar ik kwam alweer een boek tegen over ‘Sjaals om je hoofd‘. En de titel was dan ook heel toepasselijk: Sjaals om je hoofd!

De reden dat ik het meenam is dat ik op het moment de serie Mad Men kijk. Die serie speelt zich in de jaren zestig, en ik zie regelmatig vrouwen met een sjaal koket in het haar geknoopt. Dat ziet er best leuk uit. Dus toen ik Sjaals om je hoofd in de bibliotheek zag liggen pakte ik het mee.

Een tijdje terug besprak ik ook al een boek over sjaals om je hoofd. En wat blijkt? Het is geschreven door dezelfde persoon.

Sjaals om je hoofd

Sjaals om je hoofd is gemaakt door Saar. In het boek staat haar website vermeld als www.saarstyling.be. Dus misschien is ze wel heel bekend. Ik had nog niet eerder van haar gehoord.

Waarom een sjaal om je hoofd?

Saar geeft verschillende redenen om een sjaal te dragen in je haar:

 • Om jezelf een andere look te geven. Dus gewoon omdat je het leuk vindt.
 • Als je haarverlies hebt, of kaal bent. Dan kan een sjaal dit verbergen. Haarverlies kan onder andere komen door een chemokuur, stress, medicatie of ijzertekort.
 • Als je een zogenaamde bad hair day hebt. Een sjaal kan je vettige, of pluizige haar mooi verdoezelen.

Over sjaals om je hoofd

Sjaals om je hoofd kwam tot stand in samenwerking met Think-Pink. Dat is een Belgische organisatie die zich inzet voor mensen met kanker. En een aantal modellen in het boek, hebben ook kanker gehad. Eén model verloor al heur haar toen ze 11 was.

In totaal worden er 24 ideeën gegeven om een sjaal om je hoofd te knopen. Maar ik vond dat sommige manieren wel erg leken op de andere!

Verbeterpunten

Hoewel de modellen op de foto’s demonstreren hoe je een sjaal om je hoofd moet knopen, vond ik de uitleg niet altijd even duidelijk. Bij sommige methodes dacht ik echt: ‘Hè?! Ik snap het niet!’

Sommige tips vond ik echt behoorlijk stom. Ze hebben een hoog open deur gehalte.

 • Kies voor een sjaal die past bij jouw stijl en de rest van je kleding
 • Kies voor comfortabele en wasbare materialen
 • Stem de kleur, het motief en het type sjaal af op jouw eigen smaak

Laten we deze ‘open deur tips’ een omdraaien om te laten zien hoe onzinnig ze altijd zijn:

 • Kies voor een sjaal die niet pas bij je stijl en kleding
 • Kies voor sjaals die kriebelen en prikken en die je niet kunt wassen
 • Zorg dat de kleur, het motief en het type sjaal niet passen bij jouw smaak

Snap je wat ik bedoel?!

Conclusie over Sjaals om je hoofd

Vergeleken met haar andere boek over sjaals om je hoofd, Haar en sjaals in de knoop, vind ik dit boek wat persoonlijker en wat meer diepgang hebben. Haar en sjaals in de knoop gaat alleen over sjaals om je hoofd als fashion statement.

In Sjaals om je hoofd is er aandacht voor meer dan alleen een mode statement maken.

Praktische informatie over Sjaals om je hoofd

Sjaals om je hoofd is voor 14,99 te koop bij bol.com.

Draag jij sjaals? En hoe?

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik draag elke dag een sjaal om mijn nek. Om mijn hoofd niet nodig, heb kort haar dus moet dat toch elke dag in model brengen.

 2. O jee ik moet er niet aan denken om met een sjaal om mijn hoofd te lopen. Ik draag eigenlijk nooit sjaals, zelfs een sjaal voor buiten in de winter vind ik vervelend, mijn haar wordt er statisch van en ik krijg het altijd zo benauwd en ik kan mijn hoofd niet lekker vrij bewegen.

  1. Ik draag ook nooit een sjaal binnen. Alleen als het buiten koud is en ik moet fietsen. Dan draag ik een sjaal. Maar een sjaal als accessoire draag ik nooit.

   Niettemin denk ik dat ik maar eens bij mijn dochters ga kijken voor sjaals ; )

 3. Eigenlijk wel goed idee voor mij. Vroeger deden we een klein sjaaltje wat opgerold als een soort diadeem om hoofd en aangezien er weinig prettige diademen te koop zijn, vaak te kinderlijk, ga ik die toch weer eens opzoeken. Knoopje achter onder je langere haar verstoppen en klaar.

  Sjaaltjes om mijn nek worden binnen de kortste keren touwtjes. Ook grotere of lange hangen altijd zo raar bij mij terwijl dat bij anderen zo leuk staat. Zal er wel niet geschikt voor zijn.

 4. In de zomer draag iksoms sjaaltjes om mijn hoofd,die draag ik als een soort haarband.
  Soms zijn ze iets groter en die wikkel ik dan iets breder, het ziet er leuk uit en mijn haren blijven uit het gezicht als ik in de tuin werk. Ook scheelt het met de warmte van de zon op mijn hoofd dus minder last van migraine dat is ook een flink plus punt.

 5. Ik draag wel sjaals maar niet om mijn hoofd. Ik vind het lekker om iets rond mijn nek te hebben en heb dan ook wel een kleine collectie sjaals in huis rondslingeren. Het is geen grote collectie, want meestal heb ik periodes waarin een bepaalde sjaal mijn lievelingssjaal is.

 6. In de Randstad kom ik te vaak te aangeklede vrouwen met sjaals om het hoofd. Ik gruw er van, van het beeld wat daarachter schuil gaat.
  Dat de vrouwen niet mogen zijn, die ze zijn, dat is het.

  Ik draag in de winter graag een sjaal om mijn nek en soms om de capuchon vast te zetten, wanneer het regent of te hard waait, zodat die er van af valt.

  De manier van sjaals uit dat boek staat me zeker aan, het is mooi, maar die ene foto waar de sjaal al het haar bedekt krijg ik al de gedachten zoals ik ze beschreef in de bovenste alinea.

  Vanavond beslist de gemeenteraad van Gouda, of de kinderopvang en nog meer sociaals mag blijven in de mogelijk nieuwe salafistische fundamentalistische moskee.
  Omdat bij kinderopvang vrouwen betrokken zijn, en klaarblijkelijk meer mannen dan vrouwen naar de moskee gaan, moet dat stoppen.

  Misschien dat ik maar verhuis naar de Avhterhoek?

 7. ja, maar dan van die hele dunne “zijden” , als haarband vor die enkele keer dat ik mijn haar helemaal los draag. Om mijn nek draag ik zelden een sjaal, veel te benauwd. ook truien met een kol moeten dan wel een wijde kol hebben, die open/ los hangt.

 8. ik vind het vaak mooi staan, een sjaal om t hoofd. Laatst was er een vrouw op tv. Die zag er prachtig uit. Het was geloof ik in het programma ‘ B en B’. Het zag er artistiek uit. Overwogen om ook zo een kreatie om mijn hoofd te binden……Ze had wel gevilt haar. Daar begin ik niet aan.

 9. Vind toch dat de voorbeelden er toch een beetje uitzien als paaseieren, of alsof ze een nare ziekte hebben. Vind dat toch meer iets voor Erykah Badu achtige types, sjaals in je haar.

 10. alle boven staande dames , zijn jullie blond of zo, natuurlijk draagt de gewone mens een djaal om hun nek. Maar kan je misschien stilstaan bij al die vrouwen die kanker hebben , en genoodzaakt zijn om een sjaal op een leuke manier om te doen , omdat ze kaal zijn van wege de chemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.