Reacties

Hoeveel kleding heb je nodig? — 34 reacties

 1. 10 vind ik echt te weinig. Ik mis tshirts en vesten. Idd de bodywarmer en slipdress hoeft van mij niet. Zelf geloof ik wel in minimaliseren en een time capsule kledingkast, beschreven door Marie Kondo. Van de zomer heb ik fe helft van mijn kleding weg gedaan. Alles wat ik nu niet draag gaat weg. Uiteindelijk wil ik wel naar een time capsule kledingkast. Maar tien kledingstukken....

 2. Vind 10 kledingstukken ook erg lastig. Ik draag alleen maar jurken, meestal met hemdje en panty legging en als het kouder is een gewone legging, heerlijk. Ik zou er met 10 kledingstukken , dus vrijwel altijd hetzelfde eruit zien. Hmmm. Ga toch voor de capsule wardrobe met max 30 suks denk ik. Het is wel goed om eens even bewust te kijken wat je nu echt nodig hebt, en te gaan voor alleen echt mooie dingen in je kast waar je ook heel gelukkig van wordt. Dat is dan wel weer de eventuele investering waard denk ik.

 3. Niets mis met je bewust zijn van wat echt "nodig" is maar 10 stuks vind ik te extreem. Zelf draag ik nooit jurk/rok/slipdress/bodywarmer/legging, mijn lijstje zou kunnen bestaan uit 1 jas, 2 broeken, 4 t-shirts, 2 truien, 1 vest(ondergoed en sokken tellen nooit mee op dit soort lijstjes). Ik draag op het werk bedrijfskleding, en met die 10 items zou ik wel uit komen, maar wat saai!! En dan draai je een halflege wastrommel, vind ik nou ook niet zo'n goed plan. Over het algemeen wordt 30 of 33 aangehouden, en dat lijkt mij goed te doen, zonder dat het erg saai wordt.

 4. Goed om na te denken wat je echt nodig hebt en in de praktijk draagt! En dat is voor iedereen anders. Een body warmer en slip dress zitten er bij ook bij niet bij. Wat wel: minimaal 3 broeken, waaronder 1 nette zwarte broek, 2 spijkerbroeken, zeker 5 nette t-shirts, 2 colbertjes (zwart en blauw), 2 vestjes, 1 trui, 1 rok, 1 winterjas, 1 jas voor het tussenseizoen. Dat zijn 16 items, maar in de praktijk draag ik meer kleding regelmatig (nooit geteld, misschien in totaal zo'n 25 items?) En dan nog de zomercollectie: enkele linnen/katoenen broeken, idem 1 zomerrok, 1 zomerjas, wat blouses, etc. Dus over de 30 items als basis kom ik wel.

 5. Nee hoor, ik ben heel tevreden met mijn kledingvoorraad. En mijn kast is goed gevuld. Ik krijg vaak complimenten hoe ik me kleed, en ik heb ook veel plezier in het combineren van kleding; geen saaie , altijd hetzelfde soort kleding. Leve mijn kledingkast vol met verrassende kleuren en stoffen !

 6. Zou echt te weinig zijn voor me. Ik draag in de winter trouwens vier lagen kleding over elkaar.
  En als je zo weinig hebt hoe doe je dat met de was als je geen droger hebt. En je kleding slijt veel harder als je zo vaak hetzelfde draagt.

 7. Dit is wel heel erg weinig. Moet je wel heel vaak wassen. Zit ook niks luchtigs bij voor zo'n warme zomer als de afgelopen maanden. Ik haat leggings. Wie die uitgevonden heeft moet gestraft worden. En wat moet je nu met zo'n slipdress? Te veel is niet goed (ik dus, weet dan nog vaak niet wat ik aan moet doen) maar dit werkt volgens mij ook niet.

 8. Tien dingetjes zou ik ook snel saai vinden. Maar van een rustige kledingkast ben ik absoluut voorstander. 's Winters heb ik weinig inspiratie en ik maak dus een setje of 6, die hang ik voor het grijpen -doorgaans rok/legging/hemdje/tuniek/vest -en dan nog wat losse broeken, waar meneer mijn man me liever in ziet ;-) Ook in de zomer, als ik een set of 6 heb, is het wel genoeg.
  De winterwissel heb ik net gedaan en omdat er nog wel eens warme dagen komen, hangt het nu vol, want ook nog zomerjurken/rokken die met panty dan warm genoeg zijn, maar die gaan er t.z.t. wel uit, de koffer in.
  Ik zie bij veel vrouwen ontzettend veel kleren en zou er zelf moedeloos van worden elke dag opnieuw te moeten bedenken wat ik aantrek. Ik draag het doorgaans een dag of 4, of als het gaat ruiken, wat maar het eerst komt.

 9. Zo lang ik kleine kinderen heb, heb ik echt meer nodig. Het is zo snel vies, zeker met een baby.
  Ik hou ook wel van wat afwisseling eigenlijk. Maar een lege kast en weinig keuze stress heeft ook wel wat :)

  • Dat was ik bijna vergeten, maar inderdaad, je zit altijd oder de vlekken dan: als het niet een peuter is die z'n snotneus aan je knieën afveegt, is het wel een baby die over je schoudert een natte boer laat ;-)

 10. Wat grappig dat iemand vindt dat als je maar 10 kledingstukken hebt een slipdress en bodywarmer dan zo belangrijk zijn dat ze op dat lijstje moeten, terwijl je aan de comments al kunt merken dat niemand daar behoefte aan heeft Haha. Zelf zou ik heel ongelukkig worden van zo’n kleine garderobe.

 11. Tien stuks niet. Dat vind ik te weinig en blijf kleine wasjes draaien. Ik heb dus iets meer dan 10 kledingstukken, maar minder dan 30. Ik persoonlijk vind dat ik het goed doe.
  Voordeel van niet te veel kleding: Weinig moeite met kiezen. Zeker tegen de tijd dat er gewassen moet worden.

 12. 10 vind ik te weinig. Hoeveel ik heb weet ik niet. Ik koop nauwelijks kleding en doe er lang mee. Ik heb totaal geen inzicht in mode en het samenstellen van leuke setjes. Dat vind ik wel eens jammer want het beperkt me.
  Wat ik ook écht niet doe is kleding wegdoen om de kast leger te krijgen. Dat vind ik echt zonde. Dan draag ik het liever tot het versleten is.
  Dat heb ik bij alle spullen. Nu dat minimalisme zo in is zie ik mensen van alles wegdoen. Prima om een opgeruimd huis te hebben, daar houd ik ook van, maar niet prima om goede spullen zo weg te gooien.
  Gr Yvonne
  Oja, die bodywarmer draag ik dagelijks

  • Yvonne, heb je niet een vriend(in) of man, iemand die er wel kijk op heeft en in je kast mee wil kijken?
   Weggooien is niet altijd de kliko in, hoor. Ik geef het aan anderen die ik ken, of aan de kringloopwinkel, of een inzamelactie, eens per half jaar als ik de seizoenswissel doe. Is het echt heel mooi en te klein bv., dat Marktplaats. Zo doen heel veel vrouwen het. Goeie kleren weggooien doe ik ook niet. Ik denk vaak: dat is nog vrij nieuw, zie mezelf er dan mee op een foto en dan is het toch al 10 jaar ;-)

  • Ah, iemand die een bodywarmer draagt : ) Hoewel ik ze in mijn gewone dagelijkse leven dus nooit draag, heb ik er wel eentje voor het hardlopen. Die is weliswaar dun maar onmisbaar voor me in de herfst en winter. Dus ik snap wel wat je fijn vindt aan je bodywarmer Yvonne.

 13. Woh, tien is gewoon veel te weinig. Zo vaak was ik niet. En ik draag de meeste stukken toch wel een tweetal dagen.
  En als die ene broek in de was zit, maar je hebt geen zin om een rokje te dragen. Wat dan?

  Ik hou het bij dertig. Dat lijkt me inderdaad het minimum. Maar ik weet niet of ik daar onder of boven zit momenteel :D

 14. Dat zou mij echt te weinig zijn. Ik werk fulltime en wil iedere werkdag iets anders aan kunnen trekken. Dat doe ik in de praktijk niet maar het moet wel kúnnen. Want als ik bijvoorbeeld iets op m'n kleding mors, zie ik niet altijd kans die kleding 's avonds te wassen en de volgende ochtend weer gedroogd en gestreken aan trekken. Ik voer een eenpersoons-huishouding en dan heb je niet zomaar een trommel vol met bovenkleding. En een droger heb ik niet.

  Mijn kledingkasten zouden trouwens wel een flinke opruimbeurt kunnen gebruiken. Er ligt/hangt veel in dat ik al heel lang niet meer heb gedragen en ook zeker niet meer gá dragen.

 15. Tjpnge jonge wat heb die Irene veel commentaar over de legging. Voor mij is een legging ideaal. ik ben gehandicapt en je moet dan maar een orthese dragen..dan gaat het metaal ontzettend gloeien op je been van er zitten noppen aan de binnenkant van de orthese die niet afgewerkt zijn en dus van staal op de huid liggen. Bovendien zijn de kunststof delen die het been beschermen behoorlijk warm en sweterig dus wil je er wel graag iets onder hebben. Een orthese is een hulp middel voor wie verlamd is aan 1 been en toch wil lopen. Dan is het dragen van een legging een uitkomst. Jammer dan dat zij ze vervloekt maar ik ben blij dat hij is uitgevonden. Ze is toch niet verplicht om die te dragen? Dus waarom zoveel commentaar?
  En als ze bang is voor snotneusjes en kwijlmondjes moet ze geen kinderen nemen dat weet ze toch van te voren?

 16. Beste mevrouw Otto,

  Ik vrees dat dit een misverstand is: ik heb gespeurd in mijn reacties en kon geen kritiek mijnerzijds vinden op de legging. Nee hoor, ik gebruik ze zelf ook graag, onder een rok, als pyjama zelfs, handige dingen! Van maillots gaat de 'sok' gauw kapot, met een legging heb je dat probleem niet.
  Ik kan me voorstellen dat u met uw orthese een legging goed gebruiken kunt. Ik vind het naar voor u dat u hiermee te kampen hebt, wel fijn dat u zich goed kunt redden met zo'n hulpmiddel en dat de legging helpt uw been te beschermen tegen de pijnpunten ervan!
  Wat betreft de snotneusjes hebben we ook een misverstandje: Welnee, ik ben gek op kindertjes, ik vond het heerlijk, die kleintjes, die viezigheid nam ik maar al te graag voor lief :-) Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar de onze zijn inmiddels tieners en ik was alleen even vergeten hoe dat vroeger was, toen ze klein waren, daarom reageerde ik op die bewuste dame. Dan heb je inderdaad wat meer broeken nodig ;-)
  Mevrouw Otten, het spijt me als ik u onbedoeld ergens mee heb gekwetst of beledigd, dan bied ik u mijn oprechte excuses aan. Ik hoop van harte dat u die wilt accepteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>