Groentesap om makkelijker aan je 250 gram groente komen?

Gepost October 3, 2018 in Product Review / 1 Comment

frecious groentesap

Ik ben me erg bewust van het advies dat je per dag minimaal 250 gram groente moet binnenkrijgen. Omdat dit maar 5% van de Nederlanders daadwerkelijk lukt, maken ze bij Frecious groentesap .

En ik mocht het uitproberen.

Mijn grootste vraagteken was of groentesap wel echt gezond is.

Fruitsap is niet zo gezond. Hoe zit het dan met groentesap?

Over fruitsap wordt immers gezegd dat er vooral veel suiker in zit, en dat het helemaal niet zo gezond is omdat alle vezels er zijn uitgeperst. Ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen van de desillusie dat sinaasappelsap dus helemaal niet zo gezond is. Snik.

Hoe zit dit met groentesap?

Het Voedingscentrum zegt er het volgende over:

‘Groentesap telt niet mee voor de dagelijkse portie groente. Groentesap bevat meestal kleinere hoeveelheden vezels, vitamine C, foliumzuur (B11) en andere (bioactieve) stoffen, dan van nature in groente aanwezig zijn. Er is nauwelijks onderzoek uitgevoerd naar het verband tussen het gebruik van groentesappen en het risico op chronische ziekten. Groentesap is een suikerhoudende drank en suikerhoudende dranken staan niet in de Schijf van Vijf.’

Lekker dan.

Wat zeggen ze bij Frecious?

Ik vroeg het na bij Frecious. En daar zeggen ze:

‘Wij vinden dat je uiteindelijk het allerbeste groenten (en fruit) kunt eten en gevarieerd. Maar een flesje Frecious helpt een handje.’

Wat vind ik van Frecious?

Op mijn hardloopblog lees je mijn ervaringen met Frecious.

Wat vind jij van groentesap?


One response to “Groentesap om makkelijker aan je 250 gram groente komen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.