Groentesap om makkelijker aan je 250 gram groente komen?

frecious groentesap

Ik ben me erg bewust van het advies dat je per dag minimaal 250 gram groente moet binnenkrijgen. Omdat dit maar 5% van de Nederlanders daadwerkelijk lukt, maken ze bij Frecious groentesap .

En ik mocht het uitproberen.

Mijn grootste vraagteken was of groentesap wel echt gezond is.

Fruitsap is niet zo gezond. Hoe zit het dan met groentesap?

Over fruitsap wordt immers gezegd dat er vooral veel suiker in zit, en dat het helemaal niet zo gezond is omdat alle vezels er zijn uitgeperst. Ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen van de desillusie dat sinaasappelsap dus helemaal niet zo gezond is. Snik.

Hoe zit dit met groentesap?

Het Voedingscentrum zegt er het volgende over:

‘Groentesap telt niet mee voor de dagelijkse portie groente. Groentesap bevat meestal kleinere hoeveelheden vezels, vitamine C, foliumzuur (B11) en andere (bioactieve) stoffen, dan van nature in groente aanwezig zijn. Er is nauwelijks onderzoek uitgevoerd naar het verband tussen het gebruik van groentesappen en het risico op chronische ziekten. Groentesap is een suikerhoudende drank en suikerhoudende dranken staan niet in de Schijf van Vijf.’

Lekker dan.

Wat zeggen ze bij Frecious?

Ik vroeg het na bij Frecious. En daar zeggen ze:

‘Wij vinden dat je uiteindelijk het allerbeste groenten (en fruit) kunt eten en gevarieerd. Maar een flesje Frecious helpt een handje.’

Wat vind ik van Frecious?

Op mijn hardloopblog lees je mijn ervaringen met Frecious. En wist je dat er ook speciale sapjes zwangerschapsbox is?!

Wat vind jij van groentesap?

Similar Posts

2 Comments

  1. Als je zelf een sapmachine hebt, kun je je eigen groentesap maken. Dan zit er ook geen suiker in. Niet als vervanging voor 250 gram groente per dag, maar als aanvulling? Beter dan een vitaminepil lijkt me. Omdat de vitamines die je lijf er wel uit haalt in ieder geval natuurlijk zijn. Bovendien wordt wel gezegd dat je lijf moeite heeft groente af te breken (anders dan bij fruit) en dat het dus nuttig is om groentesap te drinken. Jammer dat er geen onderzoek wordt gedaan wat het effect van groentesap is op je vitaminegehaltes. Je zou de opmerking van het Voedingscentrum bijna zo lezen alsof het gebruik van groentesap chronische ziektes bevordert!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.