Reacties

Bang om wat stoms te zeggen? — 19 reacties

 1. Samen met een vriendin kleding passen in een winkel en dan bij haar eigen kledingstuk zeggen:'Die moet je echt niet nemen hoor, want die staat je echt niet leuk'.

  Ach ja.... blunderen heeft ook wel iets charmants toch?

 2. Ik ben bij een begrafenis of condeleance altijd bang dat ik 'gefeliciteerd' zal zeggen in plaats van 'gecondoleerd', maar dat is gelukkig nog nooit gebeurd.
  Ik heb wel ooit een andere blunder gemaakt. Er kwam een mevrouw langs met zo'n harig hondje dat meer lijkt op een stoffer op pootjes (niet aardig uitgedrukt, maar je snapt wel wat ik bedoel). Mijn toen nog heel kleine dochtertjes wezen ernaar en riepen 'Waf, waf!'
  Waarop ik enthousiast en goed hoorbaar voor de mevrouw antwoordde: 'Wat knap dat jullie zien dat dat een hondje is!'

 3. O ja "Ben je lekker met oma aan het wandelen?"..dat was dus de moeder..en nog veel erger :Wanneer komt de baby?"...ze was niet in verwachting..

  Meestal gebeurt dat als ik in de tuin aan het werk ben en vreemde mensen een praatje aanknopen,tegenwoordig tel ik eerst tot 10!

  • Haha, geweldig, ik kijk dus ook wel uit tegenwoordig! Soms ziet 'moeders' er zo oud uit dat ik me ook afvraag of dat Oma of Mama is, dus ik zeg niets in die richting. Laatste-kans-vaders, ook de vrouwelijke variant, tweede-leg-vaders, liefdesbaby-ouders van een stiefgezin, je komt ze in alle soorten en maten tegen en niet veel mensen hebben genoeg zelfspot om te lachen om zo'n vergissing als ze mij vroeger vaak deden: 'Gefeliciteerd, er komt een derde zie ik?' Nee joh, ik ben gewoon te dik. Waarop ze zich blozend uitputten in verontschuldigingen. Geeft toch niets, ik kon erom lachen , ik hàd zo'n buikje. Nu ik de vijftig nader is dat hard afgenomen. Die opmerkingen, niet die buik, helaas :-(

 4. Tegen iemand met een roze kinderwagen, roze gekleed baby vragen of het een jongen of meisje is.En die persoon mocht mij al niet.

  Of een heel schattig hondje zien en zeggen dag schatje en vergeten dat daar een man aan vastzit en me dan excuseren dat ik het niet tegen hem had.
  Om naar mijn kat roepen die een nacht weggebleven is; lul waar was je nou en de buurman die heel verbaasd omkijkt en zich aangesproken voelt.

  • Hélène, shake hands. Niet toevallig ook een beetje autistisch zeker? Dat zou allemaal uit mijn mond kunnen rollen.
   Overigens heb ik, toen de oudste een baby was, hem eens voor de grap aangekleed met roze. En jahoor, waar de oude dames in het park eerder nog 'een ècht jongetje' kirden, was het nu 'wat een schattig meisje!' Ik ben dubbel van het lachen het park uitgewankeld!

 5. Eigenlijk niet echt stom, want ik wist het niet en kon het ook niet weten, maar het was wel even ongemakkelijk toen ik 'misschien bij de volgende!' zei nadat iemand me vertelde dat haar bellypaint niet door was gegaan omdat haar kindje te vroeg geboren werd. Na afloop was haar baarmoeder verwijderd dus een volgende zou er nooit komen...

 6. Toen we met hele hele gezin op een terras zaten, van een restaurant uitgebaat door twee lesbiennes en mijn ijs geserveerd werd: "Jemig, wat een dikke pot!"
  Mijn man lachte zich rot...

  • Uhm, om misverstanden te voorkomen: we discrimineren homosexualiteit niet, hoor, maar het was echt een hele grote pot met ijs...de dame in kwestie kon er zelf ook smakelijk om lachen gelukkig :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder