Stickertopia: stickerboek volwassenen

stickertopia stickerboek volwassenen

Hierboven zie je een stickerboek voor volwassenen.

Kleurboeken voor volwassenen blijven populair, en zijn in allerlei soorten en maten te koop.  Je vindt ze bij de Action, Zeeman, Hema voordeel boekhandels en natuurlijk bij de gewone boekhandel.

Kortom, als je een kleurboek voor volwassenen wilt hebben, dan is het niet moeilijk om er aan te komen.

Maar nu zijn er ook stickerboeken voor volwassenen.

Je gaat dan kleurplaten stickeren.

Kleurboeken voor volwassenen werken meditatief

Zelf heb ik heel even geprobeerd mij op het kleuren van een kleurboek voor volwassenen te storten. Maar ik kon alleen maar denken tijdens het kleuren: 'Wat is dit zinloos.' Op zo'n manier is er geen lol aan, dus ik heb het opgegeven. Maar ik weet dat de zin van kleuren voor volwassenen zo simpel kan zijn als dat je er rustig(er) van wordt. En ik zie soms echt de meest prachtige creaties van 'kleurders'.

Dus ook al kan ik er zelf niet veel mee, ik zie zeker wel de meerwaarde van kleuren voor volwassenen. Zie ook mijn post Kleurboek voor volwassenen Action.

Stickertopia: stickerboek volwassenen

Afgelopen week rekende ik het boek 'Thuis mag ik niet meer zeuren' van Sylvia Witteman af bij de boekhandel. Dat is een cadeautje voor mijn middelste zus die deze week jarig is. Bij het afrekenen viel mijn oog op een boek dat leek op een kleurboek voor volwassenen, maar het was getiteld Stickertopia. Het is voor 12,50 te koop bij bol.com.

Over Stickertopia

Op bol.com staat het volgende verkooppraatje over stickertopia:

'Duik in een wereld van prachtige bloesem en kleurrijke tuinen die overlopen van natuurlijke schoonheid. 'Bloementuinen' is een interactief boek dat levendige achtergrondplaten combineert met stickers van mooie kwaliteit. Gebruik de bloemen, bloemblaadjes en bladeren om jouw eigen botanische wereld te scheppen, detail voor detail. Stickertopie Bloementuinen is het ideale boek voor iedereen die creaties wil maken van een ongekend niveau en rijk aan details.'

Stickertopia is gemaakt door Angela Mckay en Mouni Feddag. Beide zijn illustrator van beroep. Angela maakt veel achtergronden en patronen. Van het type dat je nog wel eens in de Flow tegen komt.

Stickeren versus kleuren

Als ik het goed begrijp is de gedachte achter stickers plakken in een kleurboek dezelfde als die achter kleuren voor volwassenen. Beide hebben een meditatief en rustgevend effect. Ook bieden beide een duidelijk kader om in te werken. Je hoeft het niet allemaal zelf te verzinnen. In een kleurboek staan patronen, om in te kleuren. In stickertopia staan achtergronden en het is aan jou om de stickers te plakken.

Stickeren op nummer volwassenen

Zoals je verven op nummer hebt, zo heb je ook stickeren op nummer! Er zijn prachtige stickerboeken voor volwassenen te koop. Zoals onderstaand stickeren op nummer boek voor volwassenen van het Meisje met de parel:

Screenshot 2023 09 25 at 15.56.48

Stickeren op nummer volwassenen: stickerboek met dieren

Hieronder een dierenboek dat je kunt stickeren op nummer.

Screenshot 2023 09 25 at 15.58.52Zie ook stickers voor in agenda en mentale hygiëne.

Wat vind jij van stickers plakken voor volwassenen? Zou het iets voor jou zijn?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik ben grootverbruiker van kleurboeken voor volwassenen ???? en vind het juist zo leuk om tijdens het proces van het kleuren de juiste kleur te bepalen, effecten te creëren door hard of zacht te drukken enz. Dat stickeren is voor mij dan te statisch denk ik, kan ik mijn creativiteit niet kwijt. Maar ik zal er eens naar uitkijken, ik ben wel benieuwd hoe het er uitziet.

  1. Als ik dat zo lees Jojo kun je met stickers plakken minder invloed uitoefenen op het eindresultaat. Of je een sticker nu zachtjes plakt of hard vastdrukt maakt voor het eindresultaat geen verschil.

 2. ..ik vind kleuren in een kleurboek voor volwassenen helemaal niet rustgevend. Alleen al het kijken naar 'n volwassen mens, kleurend binnen de, door iemand anders, aangegeven lijntjes maakt me nerveus. Ook ga ik me dan van alles afvragen maar ik stel de vragen niet. De kleurende volwassen mens zou de vragen vast niet begrijpen: een peuter van 2 leert dat je binnen de lijntjes moet kleuren en de kleurende volwassen mens gaat er mee door.
  De volwassen mens, al stickerend, zag ik alleen nog in de supermarkt. Hij keek niet vrolijk en het leek mij geen rustgevende bezigheid.......

  1. LOL. Dat is een hele andere variant van stickeren inderdaad : )

   Het is ergens inderdaad wel intrigerend dat volwassenen graag binnen de lijnen kleuren. Anderzijds kan ik het me ook juist weer goed voorstellen: je hebt tegenwoordig zo ontzettend veel mogelijkheden, dat het soms heel prettig kan zijn om even lekker binnen de lijnen te blijven.

 3. Ik ben dol op kleuren, hier boven word aan gegeven om binnen de lijnen te kleuren maar waarom zou je? Ik negeer zeer regelmatig de lijnen in het boek. Wel vind ik dat een goede kwaliteit potloden een pre is. Ik vind het fijn om een laagje of 8 over elkaar aan te brengen zodat ikd e juiste kleur verloop creeer. Het stickeren lijkt mij te simpel.

 4. Wat grappig! Ik heb nog steeds mijn eerste kleurboek niet uit, dus ik denk dat ik die eerst maar eens afmaak voordat ik weer wat nieuws koop.

 5. Ik kreeg eens een kleurboek voor volwassenen gratis, ergens bij, maar de jongens zijn in er in gaan kleuren. Niks voor mij. Ik kan me voorstellen dat stickers plakken rustgevend kan zijn. Maar mij zou het alleen maar stress opleveren denk ik haha.

 6. Kleuren voor volwassenen? Het schijnt verslavend te zijn voor veel mensen. Het veroorzaakt een zekere mate van opwinding en geestelijke onrust. Ik wil dat juist voorkomen en houd het bij het verzamelen van sigarenbandjes. Dat geeft toch wat meer rust en structuur in mijn leven.

 7. Hoewel ik kan begrijpen dat kleuren rustgevend kan zijn is kleuren in kleurboeken niet creatief genoeg naar mijn gevoel.
  Ik zou er mijn ei niet in kwijt kunnen.
  Stickers plakken is gewoon 'nog erger' - maar dat is uiteraard persoonlijk!

  Mijn oudste kinderen (6 en 4) plakken zelfs al niet meer in stickerboeken. Ze hebben nog wel stickers, maar die plakken ze dan op hun uitgebreide tekeningen van robotinvasies en elfentuinen... Nee, voor hen ook geen uitdaging meer om ze in een boek te plakken!

 8. Ik heb eigenlijk niks met kleuren voor volwassenen, maar ik hoor van veel mensen dat ze het heel prettig vinden! Ik had nog niet eerder gehoord van stickers plakken voor volwassenen.. Ik plak wel een stickertje mee met mijn dochter ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.