Reacties

Kleuren voor volwassenen: een handig overzicht! — 25 reacties

 1. Toevallig las ik er laatst ook een artikel over, daarvoor had ik er nog nooit van gehoor.
  Het schijnt inderdaad heel ontspannend te zijn, maar ik geloof dat ik nog maar even wacht met het aanschaffen van zo'n boek. Ik vind het een beetje 'makkelijk' om zelf geen figuren o.d. te hoeven bedenken, alleen maar te hoeven inkleuren, hoe ingewikkeld die ook kunnen zijn.
  Kan we echter wel voorstellen dat het heel goede therapie is als je problemen met je coördinatie of motoriek hebt.

  • Als je goed kunt tekenen is kleuren inderdaad niet zo uitdagend denk ik. Maar voor al die mensen die nauwelijks een rechte lijn kunnen trekken, is kleuren lekker laagdrempelig : )

  • Ik kleur het liefst landschappen en stadsgezichten, al jaren dus lang voor de trend begon. Een niet kinderachtig kleurboek kan zijn "kleur je eigen van Gogh of Monet "

  • Ik snap wat je bedoelt Carolien. Dat heb ik zelf ook. Maar er zijn ook rustiger kleurplaten. Hoewel die wel weer wat kinderlijker aandoen meteen.

 2. Ik kleur ook af en toe.... ontspannend, leuke, samen met mijn dochter. Ik heb alleen nog steeds geen juiste stiften ervoor. Maar och dat komt mss ooit nog wel.
  De boeken kom je overal tegen..... Omdat ik niet geregeld kleur en geen juiste kleurtjes heb, kleur ik nu nog in de eenvoudige, goedkope boeken van action en kruidvat. Al twijfel ik wel om eens een mooier boek te kopen.

  • Je hoeft er inderdaad niet veel geld aan kwijt te zijn Marjon. Ze liggen bij de Action, Wibra en voor een prikkie. Bij de Xenos zijn ze gek genoeg weer wat duurder.

 3. Jaren geleden heb ik boekjes gekocht met kaarten om mandala's in te kleuren. Roosvensters, Indiaanse mandala's, Keltische mandala's en nog zo wat. Leuk om te doen, al zijn sommige tekeningen nogal priegelig.
  Ik kleur nu boeken in die ik al in mijn kast heb staan. Een jaren zeventig boek over bezuinigen. En die kleur ik graag in met oranje, bruin en groen :D Ik kom dan helemaal in de sfeer van mijn kindertijd.
  En ik kleur kookboeken in. Ik heb een aantal kookboeken met tekeningen (vooral vegan kookboeken schijnen die te hebben).
  Ik heb verschillende soorten kleurpotloden. Er is echt een heel groot verschil in kwaliteit. Ik werk het liefst met Vincent van Gogh potloden. Die zijn heel duur (professionele kleurpotloden). Die bevatten veel meer pigment dan Caran d'Ache, terwijl die ook niet zo goedkoop zijn. Met mijn favoriete potloden is het resultaat veel intenser gekleurd.
  Kan best zijn dat anderen het verschil minder opmerken dan ik omdat ik vroeger heel veel getekend heb.

  • Wat origineeel om kookboeken in te kleuren VeggieMo! Dat is echt nieuw voor mij. Interessant om te horen wat nou eigenlijk de verschillen in kleurpotloden kunnen zijn. Dat wist ik niet!

 4. Ik ben er al een tijdje mee bezig. Ik heb de boeken zin in kleuren van marja van t 'wel. Het thema van deze boeken zijn dieren. De kleurplaten zijn eenvoudig, uitnodigend en creatief je kunt ze op je eigen manier kleur, sfeer en verdieping geven. De bijbehorende prikkelende vragen nodigen uit tot reflectie. Ik heb ze gebruikt met cliënten tijdens coachingsessies.
  Voor alle andere doeleinden kun je ze natuurlijk ook gebruiken.

 5. Ja leuk! Samen met dochter. Goede gesprekken en totale ontspanning. Moet je af en toe eens doen. Moet alleen eens op zoek naar wat beter materiaal. Misschien potloden ipv stiften in een beperkt aantal kleuren?

  • Dat herken ik Heerlijkheidjes. Dat is ook wat mij aan het hardlopen kreeg, nadat ik altijd een fanatiek sporthater was: de belofte van minder stress en rust.

 6. ik ben nooit gestopt met kleuren, ik vind het zo heerlijk...
  heb er nu wel echt te weinig tijd voor, maar als ik dan weer eens een boek erbij pak, en dat is tegenwoordig dan wel een kleurboek voor volwassenen dan geniet ik er ook echt van..

 7. Ik kleur af en toe ook. Heerlijk wegdromen, even nergens aan denken. Bij de action verkopen ze ook verschillende soorten. Gewone kleurboeken, van cijfer naar cijfer, mandala, kleurkaarten. Sommige kleurplaten zijn inderdaad druk, maar als je het met weinig kleuren inkleurt lijkt het ineens heel anders. Ik kleur met fineliners, stiften en potloden.

  • Op de Facebookgroep over kleuren zag ik inderdaad dat het enorm verschil maakt welke kleuren worden gebruikt. Dezelfde kleurplaat kan er dan echt compleet anders uit zien.

 8. Ik kleurde een aantal jaren geleden meer dan nu - meer tijd.... En dan gewoon een Disney-kleurboek o.i.d.... Inmiddels heb ik het geheime tuin kleurboek in de kast staan, en kreeg ik voor mijn verjaardag het advanced style kleurboek (google maar eens). Ik zou het meer willen doen - veel beter voor me dan tv kijken!

 9. Net heerlijk gelachen om je opmerking dat het allereerste kleurboek voor volwassenen in 14 talen is vertaald. Ik begrijp dat er ook tekst in staat ;-)
  Al die kleurboeken oefenen aantrekkingskracht uit in de winkel. Je hebt vast wel gezien dat ik de kleur-ansichtkaarten gekocht heb bij Action. En eerlijk geschreven, ik kom er niet aan toe. Maar ik vind het allemaal prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder