Reacties

Wat geef je ze mee? — 15 reacties

 1. Een spaarrekening hebben we (nog) niet, zijn we wel van plan om te openen. Ik wil ze graag meegeven dat ze er mogen zijn, ook als iets nog niet zo goed lukt. En ook dat ze altijd een plek hebben waar ze terug kunnen komen, hun thuis.

 2. Ik ben nu al aan t sparen voor en met de kinderen. Heb onze oudste bewust geleerd om goed om te gaan met haar geld, ze zit er nu al bovenop ga dit jaar voor t eerst met haar op de rommelmarkt staan het geld is dan voor haar en haar zusje. Verder leren we dat iedereen er mag zijn, dat iedereen uniek heeft en mooi is en dat we gelukkig niet allemaal hetzelfde zijn. Ik vertel haar elke dag hoe blij we met haar zijn en hoe gelukkig ik ben dat ze zo lief is en mijn dochter is.(krijg ook echt veel liefde van haar terug) toen ik de deur uit ging hebben mijn ouders ons financieel goed kunnen helpen, ik hoop dit bij onze meiden ook te kunnen doen. Dit is mede de reden dat we nu aflossen op onze woning. Verder probeer ik ze een heleboel mooie herinneringen mee te geven door nu van alles met ze te doen. Dat kan een dagje strand, bos maar ook een pretpark zijn. Of zomaar een picknick bij de schaapskooi op woensdagmiddag direct uit school. Kleed mee eten mee en gaan met die banaan. (Moet ik trouwens in het nieuwe schooljaar direct weer doen, t weer zat tot nog toe niet zo mee)

  • Mooi dat wat jouw ouders voor jou deden, jij ook weer voor jou dochter wilt doen Geldover. Prachtig zoals bepaalde gewoontes dan door de generaties heen worden doorgegeven!

 3. Wat een mooie post. Hier denk ik regelmatig over na. Van mijn grootmoeder leerde ik dat ik nooit mag stoppen met dromen en dat God voor al zijn kinderen zorgt. Van mijn ouders leerde ik dat wie hard werkt er altijd komt. Zelf leer ik mijn dochter ook dat ze nooit haar dromen moet opgeven, als ze het echt wilt, er voor werkt en blijft geloven, dan lukt het haar wel.

 4. Wij hebben nog geen kinderen (en ik weet eerlijk gezegd ook niet of we die kunnen krijgen). Als we wel kinderen zouden kunnen krijgen zou ik ze sowieso willen meegeven dat eerlijkheid het langste duurt. En ook dat je alles kunt bereiken, als je maar doorzet.

 5. Mooi om over na te denken...
  Ik weet al dat ik mijn zoontje graag wil meegeven om gelukkig te zijn, zelfvertrouwen te hebben, trots te zijn op zichzelf en de dingen die hij doet... Dat familie, vrienden en ervaringen belangrijker zijn dan dingen.
  Maar inderdaad, vooral liefde. Dat is de basis van al die andere dingen.

 6. Wij proberen onze kinderen ook heel veel mee te geven. Doorzettingsvermogen, compassie, vertrouwen en liefde voor zichzelf, anderen en de wereld.
  Allemaal veel belangrijker dan geld ;)

 7. Wijlen mijn vader leerde me om anderen zo te behandelen als ik zelf behandeld wil worden, namelijk met Respect (ja met hoofdletter R).
  Ik heb mij zoon geleerd dat het niet gaat om de buitenkant, maar om hoe mensen van binnen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>