|

Lidl verspakket versus AH verspakket: zoek de verschillen!

Verspakket Lidl versus AH

Ik maakte ooit als eerste kennis met het Lidl verspakket voor groene curry.

Maar omdat ik bij de Lidl betaald moet parkeren kom ik daar verder niet zo vaak. Daardoor koop ik nu vaker een AH verspakket voor groene curry. Het is simpelweg eenvoudiger om te doen.

Het leek me leuk om het Lidl verspakket eens naast het AH verspakket te leggen!

Lidl verspakket versus AH verspakket

Ik ben op zoek naar antwoorden op de volgende vragen over de verspakketten:

Hoe zit het met de inhoud van de verspakketten? Zijn die hetzelfde?

Welk verspakket is goedkoper?

Is het verspakket van de Lidl lekkerder dan het verspakket van Albert Heijn, of juist andersom?

Het Lidl verspakket voor groene curry

Screen Shot 2020 01 18 at 13.52.06

Dit zat er in het Lidl verspakket:

 • 1 courgette
 • 1 Aubergine
 • 1 groene Paprika
 • 1 Rode ui
 • 1 Mini komkommer
 • 2 Tomaten
 • Zakje groene curry pasta (100 gram)
 • Pakje kokosmelk (200ml)

Het AH verspakket voor groene curry

 

Screen Shot 2020 01 18 at 13.55.24

Wat opvalt is dat het AH verspakket de aubergine niet heeft! Maar de AH versie heeft dan weer een wortel en een rode peper.

Dit zit er in het AH verspakket:

 • 1 courgette
 • 1 wortel
 • 1 Puntpaprika
 • 1 Rode uit
 • 1 Mini komkommer
 • 2 Tomaten
 • Zakje groene curry pasta
 • Pakje kokosmelk

De antwoorden op de vragen

Eerlijk gezegd vond ik allebei de verspakketten prima smaken. Ik kan dus niet zeggen dat het Lidl verspakket lekkerder is dan het AH verspakket of andersom. Het is denk ik vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wie een hekel heeft aan aubergines, zal het verspakket van Albert Heijn lekkerder vinden, want daar zit een wortel in in plaats van een aubergine.

En de prijs?

Het Lidl verspakket voor Groene Curry kostte 3,99. Bij de Albert Heijn kost dit verspakket 4,49. Bij de Lidl ben je dus goedkoper uit voor dit verspakket, en het is net zo lekker.

Lees ook mijn review van het verspakket van AH van bietenrisotto en het verspakket van AH voor Griekse moussaka.

P.S.  Ik maakte inmiddels ook een keer lasagne van courgette!

Vind jij dat er veel verschil is tussen verspakketten van supermarkten? Wat is jouw favoriete verspakket?

Similar Posts

39 Comments

 1. Leuk om de pakketten met elkaar te vergelijken! Ik heb alleen pakketten van AH geprobeerd, maar hoor ook positieve verhalen over de pakketten van de Jumbo. Ik denk dat ik in jouw voorbeeld liever voor de versie van de AH ga, omdat ik nu eenmaal gek ben op wortels;).

 2. Sinds ik verhuisd ben is de ah best ver weg. Dus ik kom daar bijna niet meer. Alle supermarkten hebben verspakketten tegenwoordig en heel soms kopen we er één. Maar meestal flansen we toch zelf wat in elkaar.

  Love as always
  Di Mario

 3. Dit is zo handig. Dit hebben wij nooit gedaan. Wij koken op eigen manier. Pakketten moet dan alles dan gebruiken. Er zit dan vaak niet bij niet nodig is. Lidl is voor mij ook te ver. Helaas voor ons.

  1. Ik vind ze erg handig om eens iets nieuws uit te proberen Hilly. Alles zit dan al handig bij elkaar, het is vers, en het recept zit er ook nog eens bij. Dat maakt het laagdrempelig.

 4. Heel soms gebruik ik ook zo een pakket, meer als ze in de aanbieding zijn. Beide zijn oké. Als ik wat meer groente wil – omdat er b.v. een extra eter komt-doe ik er zelf soms een groentensoort bij die in de aanbieding is. Dit voegt makkelijk met het pakket.

 5. Ik koop nooit bij AH. Betaald parkeren en bij de Lidl en Jumbo is het gratis. Daarnaast is AH duurder dus economisch gezien niet handig.

 6. Ik koop zowel bij de Lidl alsook bij Appie verspakketten, net wat me op dat moment bevalt. Ik heb geen voorkeur voor een van beiden of het moet de prijs zijn.

 7. Wij hebben geen AH in de buurt, dus daar komen we weinig. De pakketten van de Lidl vind ik altijd wel prima. Couscous vind ik het lekkerst, al maak ik dat ook vaak zonder pakket.

  1. Precies wat ik dacht! Bij de Lidl krijg je dus meer kwaliteit voor je geld.

   Ik heb ze nog nooit geprobeerd, het lijkt me wel handig.

 8. Een aubergine is duurder dan een wortel. Ik denk dat je voor een wortel nog geen 15 cent betaalt en een aubergine meestal 79 cent.
  Verder lijkt het me wel handig zo’n pakket.
  Ik koop het nooit. Koop alles los en maak mijn eigen kruidenmengsels. Beter voor ons. Ik kan niet overal tegen.

 9. Ik koop vaak het andere verspakket van Lidl, met verschillende groenten, tomatensaus, limoen (dit maakt het heel lekker!) en kokosmelk.
  Het is heel lekker en gemakkelijk. Enkel couscous moet je er nog zelf bij doen. Bij AH kom ik zelden.

 10. Ik heb nog nooit een verspakket gekocht. In onze supermarkt ligt dat er gewoon niet. En ik wil bovendien zo weinig mogelijk plastiek kopen dus ik kies gewoon zelf de groenten en steek die in mijn katoenen zakjes. Het ergste… ik kijk wat lekker is en weet niet eens wat iets kost. Misschien toch ook een beetje prijsbewuster gaan winkelen en niet alleen verpakkingsbewust.

 11. Ik koop zowel de vers pakketten van de Lidl en de AH wel eens. Laatst was er een onderzoek (ik weet niet meer waar) dat de verspakketten ook nog eens goedkoper zijn dan de ingrediënten los kopen, dit had ik net verwacht! Dus soms wel lekker makkelijk en nog voordelig ook.

 12. Nog niet eerder gekocht en weet ook niet of ik dat ga doen in de nabije toekomst, want kan goed koken met weinig ingredienten en heb lekkere kruiden op voorraad en zaken zoals knoflook en uien idem. Daar kom je al een heel eind mee.

  Maar eerlijk is eerlijk; mocht ik een pakket in de reclame tegenkomen en het past in mijn budget van die week..wie weet!

 13. Een verspakket is te veel als je alleen bent.
  De buurtsuper kan het zich niet veroorloven om een slechte kwaliteit aan te bieden.
  Maar voor een gezin een aardige variatie. Hans

 14. Nog nooit een gekocht.
  Ik zie wel dat er goed spul in zit maar niet altijd in de juiste verhouding naar mijn smaak. Dan ga ik er waarschijnlijk van alles bij doen, uitje hier, paprika daar, knofteen, enzovoort.

 15. ik ben wel fan van de verspakketen. Bij ons die van de Plus zijn lekker, wat pittiger dan die van Albert Heijn, die wat flauw zijn naar mijn smaak. Maar het pompoensoeppakket (met 35 % korting van de week) met o.a. gember, appel en wortel was heerlijk, helemaal niet duur en weer eens een leuke variatie op mijn eigen Aziatische pompoensoeprecept

 16. Ik heb al vaak naar die pakketten staan kijken (bij de Jumbo) maar er zit niet echt iets bij waar ik enthousiast van word (ik ben een moeilijke eter, denk ik). Dus dan scharrel ik zelf ingrediënten bij elkaar voor iets dat ik wél lekker vind.

  1. Ik vind het altijd knap dat mensen zoveel fantasie en inzicht hebben dat ze zelf een smakelijke combinatie kunnen maken. Ik heb daar toch wel zo’n verspakket voor nodig : )

 17. Toevallig vorige week de lasagne gemaakt met n verspakket van AH, ze waren in de bonus. We vonden het erg geslaagd, alleen jammer dat ze eigenlijk bedoeld zijn voor 4 personen, wij hebben er dan met 5 van gegeten, maar wij zijn geen grote eters dus het lukte net. Wel heb ik er nog een bak sla bij geserveerd.
  Ik probeer altijd voor 10 euro per dag te eten (avondmaaltijd) met ons gezin van 6, en dat was in dit geval prima gelukt!

  1. Fijn dat het lekker was Ineke. Lasagne heb ik nog nooit gemaakt met een verspakket, daar gebruik ik meestal zo’n Knorr maaltijdpakket voor moet ik bekennen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.