13 Verspakketten die ik heb gemaakt

verspakketten

Verspakketten hebben veel voordelen. Ze helpen je om nieuwe recepten uit te proberen, en ze zijn handig als je geen inspiratie hebt om te koken. Inmiddels heb ik diverse verspakketten uitgeprobeerd, en ik besloot ze eens te tellen.

Het blijken er 13 te zijn.

Hieronder heb ik ze op een rijtje gezet.

13 verspakketten die ik heb gemaakt

Verspakketten AH

 1. AH Maaltijdsalade orzo verspakket
 2. AH Winter risotto
 3. Groentecake verspakket AH
 4. Griekse moussaka AH verspakket
 5. Thaise groene curry AH
 6. Marokkaanse couscous van AH
 7. Tomatensoep verspakket AH

Verspakketten Lidl

 1. Groentekebab Turkse groente Lidl
 2. Groene curry Lidl
 3. Curry Madras Lidl

Verspakketten Plus

 1. Risotto verspakket van de Plus 3-4 personen
 2. Mac and cheese verspakket van Plus

Verspakket Jumbo

 1. Asperge Frittata verspakket Jumbo

De groentecake van AH maak ik echt nooit meer, want die vond ik niet lekker. Mijn favorieten zijn de Curry Madras van de Lidl en het tomatensoep verspakket van AH.

Verspakketten en HelloFresh

Verspakketten en HelloFresh hebben veel gemeenschappelijk vind ik. Allebei nodigen je uit om eens wat anders te koken. Maar bij verspakketten moet je meestal nog wel een aantal ingrediënten zelf kopen; bij HelloFresh zit echt alles er in. Helaas is HelloFresh best prijzig, anders zou ik dat nog best een tijdje willen gebruiken.

Mijn conclusie

Ik heb weinig vertrouwen in mezelf als kok. Daarom vind ik verspakketten erg fijn. Niet alleen helpen ze je op een laagdrempelige manier om nieuwe dingen te koken, ze helpen ook om te koken zonder pakjes en zakjes.

Bovendien is een verspakket vaak ook nog eens voordeliger dan alle ingrediënten los kopen!

Wat vind jij van verspakketten?

Similar Posts

24 Comments

 1. Ik denk als je per maaltijd rekent dat een verspakket misschien goedkoper is, maar ik denk als je gaat kijken per week elke avond een maaltijdpakket aanschaffen of verse groente voor 7 maaltijden dat een pakket het dan uiteindelijk gaat verliezen. Ik kook zelf altijd op gevoel met veel groente en kruiden, de verspakketten hebben voor mij denk ik te weinig groente, dan wordt een maaltijd voor 4 personen er een voor 2 denk ik. Ik houd het dan toch bij zelf kokkerellen, maar ik kan mij zo voorstellen dat het voor sommige mensen een uitkomst zal zijn, zeker als ze daarnaast ook niet op de centen hoeven te letten.

 2. Met die pakketten maak je gerechten die je anders niet snel zou maken. Je hebt iets vers gekookt en mag jezelf best een keukenprinses noemen!

 3. Ik lees dat een paar vinden dat het te weinig groente inzit, maar degenen die ik kreeg in TGTG pakketten en verspil-me-niet bozen was bijna alleen groente met zakje kruiden en bij de curry ook pakje kokosmelk.

 4. Ik koop groente die voordelig is en google daarna ‘recept’ met die groente. Er verschijnt dan altijd een lnspirerend recept op mijn ipad.

 5. Ik ben fan van de tomatensoep van AH. Verder gebruik ik eigenlijk nooit verspakketten. Hello Fresh heb ik een keer een pakketje voor één dag van iemand gehad. Ideaal inderdaad, maar ik zou er voor mezelf nooit aan beginnen. Ik vind het echt heel duur.

 6. Fusilli salsa rossa is mijn favoriet. En laatst de chili con carne geprobeerd, die vonden we ook allemaal erg lekker.
  Eerst wilde ik niks hebben van die pakketten, want zoveel verpakking en 'kan ik ook wel los kopen', maar ik ging een keer overstag vanwege een 35% sticker en dat was de Fusilli Salsa Rossa en bleek erg lekker.
  Wanneer ik me Toos Inspiratieloos voor wat koken betreft en mijn hoofd echt geen bandbreedte heeft voor kookcreativiteit, dan koop ik nog wel eens zo'n pakket. Ik vind het echt een goeie middenweg tussen helemaal zelf maken from scratch en tussen afhaal- of diepvriesmaaltijd.

 7. Ik kook het liefst van recept. Dan heb ik zelf in de hand hoeveel zout ik gebruik. Want de verspakketten zijn dan wel handig, maar er zit in verhouding toch altijd weer veel zout in.

 8. Ik kook bijna niet meer. Dus ook geen verspakketten. Als ik wel kook, kies ik liever zelf de ingredienten. Als je de kaartjes van de verpakkingen bewaard (waar de inhoud op staat) kun je zo'n pakket toch gewoon opnieuw maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.