AH Maaltijdsalade orzo verspakket: is het lekker?

ah maaltijdsalade

Ik kocht een verspakket voor een AH maaltijdsalade!

Want ik wil serieus werk gaan maken van koken zonder pakjes en zakjes.

Ik kocht het volgende verspakket voor een AH maaltijdsalade: Orzo Basilicum Pesto

Hieronder mijn ervaringen met deze AH maaltijdsalade.

AH maaltijdsalade Orzo Basilicum Pesto: de ingrediënten in beeld

Dit zijn de ingrediënten voor de AH maaltijdsalade van het verspakket zoals die in de doos zaten:

Verspakket Orzo Basilicum Pesto

Ik had niet goed opgelet, en daardoor gemist dat ik naast kipfilet ook olijven moest kopen. Die laatste had ik dus niet.

Zoals meestal bij een AH verspakket was er heel wat schoon te maken, en te snijden en hakken. Dit doe ik altijd zeer zorgvuldig om toch vooral niet verantwoordelijk te zijn voor een eventuele mislukking. Door angstvallig de stappen op te volgen, hoop ik op een resultaat dat lijkt op de foto op de wikkel van het verspakket!

Bereiding en resultaat van de AH maaltijdsalade voor Orzo basilicum pesto

Nadat ik alle groenten voor de AH maaltijdsalade zorgvuldig had gewassen en gesneden moest ik ze allemaal bij elkaar in een ovenschaal doen. Aangenaam eenvoudig! Vervolgens moest ik de groenten mengen met twee eetlepels olijfolie. Daarna moest de schaal in de oven gedurende 20 tot 25 minuten. Omdat ik de oven toch aan had, en ik een gemakzuchtige kok ben, schoof ik de stukjes kipfilet ook in de oven. Zo hoefde ik die niet helemaal apart te bakken.

Terwijl de oven haar werk deed, ging ik nog even in mijn kantoortje aan het werk totdat het tijd was om de orzo te koken. Ik deed dat netjes volgens de instructies: een pan met 1 liter water aan de kook brengen, daar de orzo inkiepen, na 11 minuten afgieten en koud afspoelen.

orzo

Ondertussen waren de groenten voor de AH maaltijdsalade ook klaar:

ah maaltijdsalade

Vervolgens moest ik de orzo mengen met de groenten:

ah maaltijdsalade

Observaties over deze AH maaltijdsalade Orzo Basilicum Pesto

  1. Hoewel er verschillende stappen waren, vond ik het recept voor dit AH verspakket al met al vrij makkelijk. Vooral de groenten die je gewoon in een ovenschaal kon doen vond ik prettig simpel.
  2. Op het pakket staat dat het voor vier personen is, en dat klopt ook echt.
  3. Ik vond het niet zo lekker…. En de rest van het gezin ook niet. De groenten vond ik wel prima, maar het totale gerecht vond ik slijmerig. Brrr.
  4. Noem me verwend, maar ik vond 4,99 best duur voor het eindresultaat van deze AH maaltijdsalade.

Mijn conclusie

Ik raad dit verspakket voor deze AH maaltijdsalade al met al niet aan vanwege de slijmerige consistentie. Ik ga dit verspakket dus niet nog een keer kopen. Maar groenten op deze manier klaarmaken vind ik wel voor herhaling vatbaar.

Praktische informatie

Je kunt dit verspakket voor de AH maaltijdsalade kopen bij Albert Heijn voor 4,99 of online op hun website. Zo ziet het eruit:

ah verspakket

Leestips

Wat is jouw favoriete verspakket?

21 Comments

  1. Marie
  2. VeggieMo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh