|

Risotto verspakket van de Plus 3-4 personen

risotto verspakket

Ik wist niet zo goed wat ik eens zou koken, en liet me daarom ter plekke inspireren door een Risotto verspakket in de Plus supermarkt.

Op het plaatje zag het er gezond uit.

Maar achteraf had ik beter kunnen kijken naar de bereidingstijd: 50 minuten.

Nogal lang.

En ik ben een verveelde kok.

Een lange bereidingstijd, en een kok die alleen geïnteresseerd is in het eten van het eindresultaat zijn geen goede combinatie.

Risotto verspakket van de Plus: dit zit erin

In het risotto verspakket van de Plus zat:

 • Venkel
 • Een enigszins rimpelige courgette
 • Ui
 • Een citroen
 • 2 Groentebouillonblokjes van 20 gram
 • Teentje knoflook
 • Takjes rozemarijn
 • Takjes tijm
 • Een zakje risottorijst van 300 gram

Risotto verspakket

Zelf toevoegen

Zelf hoefde ik alleen maar ‘geraspte Parmezaanse’ kaas toe te voegen. ‘Maar dat doe ik natuurlijk niet,’ besloot ik ter plekke. Ik ben geen fan van deze kaas, sinds in het boek Watermelon van Marion Keys een personage vroeg:

‘Hey, what’s that awful smell? Phew! Did someone get sick?’

En dat ging dus over Parmezaanse kaas.

Risotto verspakket: voorbereiding

Eenmaal thuis sloeg de vertwijfeling toe. Wat had ik me eigenlijk in het hoofd gehaald om risotto te kopen?! Staat risotto er niet om bekend dat het heel moeilijk is klaar te maken? En dan had ik het nog niet eens over die venkel.

‘Snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd in flinterdunne halve schijfjes,’ stond er opgewekt op de wikkel.

‘Maar hoe dan?’ vroeg ik me af, want ik heb nog nooit een venkel klaargemaakt. ‘En wat is ‘de kern’?!’

Zo goed mogelijk slachtte ik de venkel, en hoopte er maar het beste van. Vervolgens volgde ik nauwkeurig de instructies wat betreft het snijden van de andere groenten, zodat een eventuele mislukking niet aan mij zou liggen.

Risotto verspakket

Maar goed, dan komt uiteindelijk toch dat moment dat er gekookt moet worden.

Risotto verspakket bereiden

Het recept van het risotto verspakket vraagt om 1 liter water, waarin je de groentebouillonblokjes oplost. Ik heb er maar eentje gebruikt, omdat het mijn ervaring is dat het anders te zout wordt.

Risotto verspakket

Je moet 2 eetlepels olie in een pan verhitten en daarin de venkel en courgette op middelhoge temperatuur bakken, gedurende 5 a 7 minuten. Dit heb ik keurig gedaan.

Risotto verspakket

Daarna schep je de groenten uit de pan, en leg je die apart.

Risotto verspakket

Vervolgens doe je opnieuw 2 eetlepels olie in dezelfde pan en fruit je de uit en de knoflook. De knoflook heb ik niet gebruikt, want ik vind dat zo stinkt… Als de ui vettig en glazig is, voeg je 250 ml van de bouillon toe die je hebt gemaakt.

Daarna moet je de rest van de bouillon in delen toevoegen, maar halverwege verloor ik mijn geduld en deed gewoon alles in één keer. Toen had ik dit:

Risotto verspakket

Ik was wel een beetje bezorgd, of dat nog weer goed zou komen, maar het dikte gelukkig goed in. Na 15 minuten garen moest ik de gebakken groenten toevoegen.

En vervolgens moest het nog weer 20 minuten garen.

Hieronder zie je het resultaat van mijn inspanningen:

Risotto verspakket

Mijn conclusie over dit Risotto verspakket

Ik ben niet enthousiast over dit risotto verspakket. Ik vond het langdurig en veel werk. Bovendien was het veel te weinig groente: 530 gram groente voor 3 tot 4 personen. Ook dat had ik overigens kunnen weten, als ik niet alleen naar de mooie foto van het eindresultaat had gekeken.

Qua smaak was het ‘best aardig,’ maar niet geweldig.

Ik ga dit risotto verspakket niet nog een keer maken.

Maar ik denk dat als je van koken houdt, en alle ingrediënten gebruikt zoals de knoflook en citroen het best lekker kan zijn.

Risotto verspakket kopen

Je kunt bij verschillende supermarkten een risotto verspakket kopen. Ik kocht het mijne min of meer toevallig bij de plus. Normaliter vind ik dat een te dure supermarkt, maar het kwam nu zo uit dat ik er was.

Leestips

Wat is jouw favoriete verspakket? 

Similar Posts

20 Comments

 1. ik heb vandaag ook zo’n pakketje, maar dan heb ik geroosterde groenten met chimichurri ,ik neem dat regelmatig voor afwisseling omdat er zoveel pakketjes bestaan
  Een @->- voor jou.

 2. Pff, 50 minuten. Respect dat je eraan bent begonnen én het hebt afgemaakt, maar ik snap wel dat je dat niet nog een keer gaat doen.

 3. Ik heb wel eens risotto gegeten en dan hangt de smaak erg af van de smaakstoffen. Dat is niet veel anders als bij rijst of couscous. 50 minuten vind ik te lang en slecht voor het milieu. Mijn moeder had een aardige stelling. Zij wilde niet langer koken dan dat wij er over deden met het opeten. Vooral een probleem met m’n oudste broer die altijd binnen 5 minuten klaar was. Zelf geniet ik meer van eten en doe ik er moeiteloos een kwartier of langer over. Toch kook ik doorgaans niet langer dan 10 minuten. Ben niet van de verspakketten, die niet geschikt zijn voor 1 persoon. Snipper door veel eten een ui omdat dat smaak geeft en makkelijk te doen is. Zelf bak ik redelijk gekruid roer. Met een glas wijn erbij is alles een stuk lekkerder en feestelijker. Daar gaat risotto of bijv. gnocchi niets aan toevoegen.

 4. Ik heb nog nooit risotto gemaakt. Weet wel dat het lang duurt…..
  Maarre, ik lees niet wanneer je de rijst toevoegt. Tussen de ui en de bouillon?

 5. Tja, je haalt er uit wat je er in steekt. Dat principe kun je toepassen op allerlei situaties in het leven.
  Wil je de moeite doen zoek dan diverse risotto recepten op en zet je vooroordelen eens aan de kant.
  Persoonlijk kook ik graag risotto met wat gekookte zalm, spinazie, prei, knoflook (!), bouillon:
  Voor 4 personen:
  1 zo groot mogelijke pan
  Scheut olijf olie (andere olie kan ook)
  1 grote prei of 2 kleinere (in dunne schijven gesneden)
  1 teentje klein gesneden knoflook
  250 g arbora risotto rijst
  1.25 liter bouillon (+ 50 ml witte wijn als je die hebt)

  Zet alle vooorbereide ingredienten klaar en begin
  – Olie in de pan en voeg de schijven prei toe 10 minuten zachtjes gaar bakken.
  – knoflook en risotto rijst toevoegen
  – Voeg de wijn toe (als je die hebt) en kook tot die in de rijst opgenomen is
  – Voeg geleidelijk de bouillon toe (een pollepel vol), blijf roeren en ga zo door tot alle bouillon
  is opgenomen en de rijst dik en zacht is (ongeveer 20 minuten).
  – Voeg het citroensap en een deel va de geraspte schil toe en tegelijkertijd de spinazie en de geraspte kaas
  – Voeg zwarte peper toe zowel als de gesnipperde zalm

  NB: Mocht de rijst wat droog aanzien voordat die zachtgekookt is voeg dan wat water toe en blijf roeren.

  1 citroen (eerst geraspt en dan uitgeperst)
  200 g spinazie
  25 geraspte kaas
  240 g restje gekookte zalm (neem desnoods een blikje)

 6. Dus je at de risotto zonder knoflook, zonder citroen en met 1 bouillonblok ipv met 2. Ook geen kaas erover. Waarom kocht je dat pakket als je van de smaakmakers bijna niets
  gebruikt? Ik maak weleens risotto , gewoon met doperwten en bleekselderij,uitje en kaas. Eerst een glaasje witte wijn over de rijst, dan scheut voor scheut de bouillon. Duurt even, maar dan heb je ook wat. Niet duur en vleesloos.

 7. Wat grappig: risotto is wat ik maak als ik weinig tijd aan het koken wil besteden (niet in totale duur, maar de tijd die ik met het eten bezig ben).

  Zoals tomaatrisotto: uitje fruiten, zoveel tomaten in de keukenmachine tot moes malen als je fijn vind. Risotto bij de ui doen. De rijst roerend glazig bakken. Tomatenprut en kokend water erbij (met bouillonblokje of zout en peper). Zacht laten pruttelen tot gaar. Je kunt er worst doorheen doen of rulgebakken gehakt. Kruiden met wat tijm.

  Of risotto met wortel… ui bakken. Risotto erbij en roerbakken.
  Wortel tot snippers malen in de keukenmachine. Wortel bij de glazig gebakken risotto. Water rn bouillon / zout erbij en na 5 minuten een moot / moten zalm uit de vriezer er bovenop. Dan wachten tot de rijst gaar is.
  Kruiden met dille / zout / peper.

  Het is van dat eten wat je aanzet en dan wegloopt… heerlijk!

  Dat met dat pakket klinkt als teveel gedoe….

  1. Oh ja: en ik doe er altijd knoflook bij voor de smaak (toevoegen aan einde baktijd risotto anders brand het aan).

 8. Ik maak risotto zelf zonder verspakket in 1 pan. Eerst wat olijfolie in de hapjespan, risotto erin zodat de korrels glazig worden. Ondertussen water koken in de waterkoker en een aantal winterwortels in stukjes snijden en prei in kleine stukjes. Als de korrels glazig zijn water toevoegen en even doorroeren. Dan een scheutje witte wijn erbij doen. Daarna als het kookt de wortel en prei toevoegen en een half bouillonblokje (voor 2 personen op 250 gram risotto). Daarna als het weer kookt gas laag zetten en deksel op de hapjespan. In 20 minuten klaar, af en toe omroeren en als het vocht helemaal verdampt is, is het klaar. Wel even opletten dat het niet droog kookt. De hoeveelheid groente kun je zelf bepalen, veel of weinig. Je kunt er nog vlees/vis/vega bij serveren maar hoeft niet. Ik maak er nog weleens vegaballetjes bij of een stukje zalm uit de grilpan.

 9. Nou, complimenten, hoor! Je hebt het toch maar mooi geflikt! En hoe je doe boel klaar zet in schaaltjes ziet er heel professioneel uit. Ik koop nooit verspakketten. Ik zoek liever zelf mijn groente uit.

 10. Wat leuk al die favoriete recepten. Ben wel geneigd ze uit te proberen. Ik hou wel van risotto maar helaas niet iedereen hier. Met bieten is ook lekker of bleekselderij (Jamie Oliver). Maar wel met parmezaan hoor. Met wortel is nieuw voor mij. Ik ben dit pakjet trouwens nooit tegengekomen, bij Jumbo of Picnic of Lidl.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.