Product Review

AH Verspakket Thaise groene curry: review

Afgelopen week liet ik het AH verspakket Thaise groene curry zien dat ik had gekocht.

Dat was wat je noemt een impulsaankoop.

Ik kwam de Albert Heijn binnenlopen en liep hupsekee tegen de verspakketten op. In eerste instantie wilde ik een verspakket met een bloemkool er in kopen, maar ik weet niet, blijkbaar sprak de Thaise curry me meer aan. Want dat is het verspakket dat uiteindelijk in mijn karretje belandde. (Lees ook mijn post over het verspakket dat ik kocht bij de Jumbo!)

Effectief boodschappen doen #Faal!

Wat betreft weloverwogen en aandachtig boodschappen doen, een staaltje flink falen dus. Maar deze post gaat gelukkig niet over verstandig en effectief boodschappen doen ; )

Voor iedereen die benieuwd is naar het AH verspakket Thaise curry en mijn ervaring, hier onder mijn review.

AH Verspakket Thaise groene curry: koken terwijl je praat is niet handig

Laat me beginnen met te zeggen dat het klaarmaken van dit gerecht een hele uitdaging was. Niet omdat het gerecht zo moeilijk is, maar omdat ik ondertussen ook video chatte via whatsapp met mijn jongste dochter in China. Ze had op dat moment erg behoefte aan een praatje, en dus zette ik mijn smartphone bij het fornuis en kookte, en praatte tegelijk.

Twee dingen tegelijk doen is dubieus. En zeker als je een heel nieuw gerecht probeert klaar te maken is het geen aanrader.

Maar goed.

AH Verspakket Thaise groene curry: voorbereidingen

Toen ik het verspakket uitpakte was ik aangenaam verrast door de grote hoeveelheid groente. ‘Dit is in ieder geval heel gezond!’ dacht ik tevreden bij het zien van al die groentes.

ah verspakket thaise groene curry

Ik maak me geen illusies over mijn culinaire vaardigheden, dus volgde ik stipt stap voor stap de instructies op het verspakket op. Ik sneed dus zelfs de groentes in de volgorde waarin ze werden genoemd.

verspakket thaise curry

En dit was het resultaat van mijn inspanningen:

verspakket ah thais

Op zo’n moment denk ik dan altijd:

‘Tot nu toe doe ik alles precies goed, en volgens het boekje. Dan moet het eten dus wel lekker worden!’

Hoewel ik in 1 ding afweek van het recept: ik heb de rode peper niet gebruikt. Ik houd wel van pittig, maar niet van eten waar me de vlammen van uitslaan. En ik voelde de bui hangen met die rode peper…

En dan nu het klaarmaken van het Thaise verspakket!

Dit is het deel waarbij ik er toch wel last van had dat ik ondertussen aan het video chatten was… Van het kookproces heb ik dan ook geen foto’s. Ik was veel te druk bezig met dingen in de pan gooien, roeren en kijken hoe lang het nog moest.

Uiteindelijk was dit in ieder geval het resultaat:

thais verspakket

Zeg alsjeblieft niet dat het er uit ziet alsof iemand het al eerder heeft gegeten… Dat is een reactie die ik ooit kreeg op een gerecht van karnemelksaus met spek die ik nooit vergeten ben.

AH Verspakket Thaise groene curry: hoe smaakte het?

Het AH Verspakket Thaise groene curry smaakte wel oké. Ik was mezelf in ieder geval dankbaar dat ik de rode peper niet had gebruikt. Want dankzij het bijgeleverde sausje was het behoorlijk scherp. De porties waren erg ruim. We waren die dag met z’n drieën en er was nog wel genoeg geweest voor een 4de persoon.

Als ik de maaltijd een cijfer zou moeten geven zou ik denk ik een 6 of 7 geven. Het was prima te eten, maar mijn conclusie is wel:

‘Ik ga dit niet nog een keer klaarmaken.’

De volgende keer misschien toch eens het verspakket met de bloemkool proberen!

Lees ook mijn ervaring met het verspakket voor tomatensoep van AH! en mijn review van het verspakket AH: Bietenrisotto!

Wat zijn jouw ervaringen met de AH verspakketten? Kun je me er eentje aanraden?

Similar Posts

68 Comments

 1. Aanraden vraag je, nou de Thaise Groene Curry. Niet zo pittig, zeker niet zonder de rode peper. De kinderen vinden ‘m heerlijk. Voor sommige vriendinnetjes doen we er op het bord nog wat yoghurt door om ‘m nog iets verder af te blussen. Wij eten er met z’n 3-en 2x van, simpel door de hoeveelheid rijst te verhogen. Het is tenslotte een rijst met curry gerecht, geen curry met rijst. We eten er dan ook knoflook naan brood bij.

  Heel andere conclusie als bij jullie. :)

  De aardappelsoep is hier ook een blijvertje, al kopen we daar het pakket niet meer van. Voor de curry ben je wat meer afhankelijk van de curry paste.

 2. Curry kun je ook maken met gewone kruiden. Ik gebruik dan Hindoestaans/Surinaamse massala en peper naar smaak. Ik koop heel veel groente, maar nooit zo’n pakket. Ik koop liever losse groente en bedenk zelf wat ik bij elkaar doe. Voordeliger en bij ons al helemaal met die grote eters.
  Ik werk graag met ‘prutjes’, dus mijn eten krijgt ook geen schoonheidsprijs. Als ze het hier maar lekker vinden????

 3. Maar nu ben ik heel benieuwd waarom je het niet meer gaat kopen.
  Was de saus niet zo als je dacht of de combinatie van de groente…

 4. Ik vind het veel te weinig groenten, zeker voor een avondmaaltijd.
  Zie het liggen bij AH, denk dat het mensen aanzet tot kopen, vind het en goede marketingstruc, ziet er goed uit!
  Het is makkelijk, men hoeft weinig of niet na te denken, alsmede helpt het mogelijk om betrekkelijk snel een eenvoudige warme maaltijd klaar te maken met het idee dat je een gezonde maaltijd op tafel zet.
  Ik koop nooit geen pakjes of zakjes, er zit toch een zakje bij?
  Ik heb nog nooit een verspakket gekocht, koop alle groenten los bij de groenteboer.

 5. Ik ben zeg erg van het vers koken, zonder pakjes en zakjes en gewoon kruiden toevoegen. Het zal best makkelijk zijn als je geen recept hebt, want die zit er natuurlijk bij, maar verder zou ik het gewoon los kopen.

 6. Probeer eens de groene curry pasta van koh thai. Die vind ik heel lekker. Ik heb nog niet een verspakket georobeert en zal dat ook niet doen, omdat ik liever zelf bedenk wat lekker bij wlkaar smaakt.

 7. Ik heb ook een aantal keren van die vers pakketten gehaald, ik vind ze echt ideaal. Veel groente en je hoeft niet te verzinnen wat je gaat koken.

 8. Volgende keer bij de foto wat verse ingredoienten ernaast leggen dan ziet het er veel aantrekkelijker uit.

  Ik hoop dat dergelijke vers pakketten mensen aanzetten tot nadenken hoe ze dat zelf kunnen maken en niet afhankelijk van een reclamemaker te zijn.

 9. Ik had het niet gedurfd een verspakket te kopen, zelf geen keukenprinses. Maar vind de foto er nu ook niet zo verkeerd uitzien hoor ???? ziet er wel heerlijk uit ????

 10. Ik vind de soeppakketten wel altijd erg fijn. Als ik alle tijd heb zoek ik de ingrediënten zelf wel bij elkaar, maar zeker als ik haast heb is het fijn snel een vers gerecht te kunnen maken.

 11. Ik heb deze ook eens gemaakt en was blij dat ik de peper achterwege had gelaten. het pakket voor de pompoensoep heb ik eens gemaakt en die is lekker

 12. Tja ik vind altijd met dit soort pakketten dat het een aftreksel is van het orgineel en dat het orgineel nooit te evenaren is met de producten van Appie. Daarom koop ik het al niet. Conimex zal bijvoorbeeld ook nooit in mijn karretje komen, dan ga ik naar een toko voor de orginele kruiden.

 13. Ben zeker fan van dit verspakket. Overigens ziet hij er heel anders uit dan bij mij, met veel meer saus. Lekker makkelijk en goed van smaak. Bovendien gevuld met veel groenten, voldoende voor 4 personen. Eventueel aanvullen met een salade. Drink er een lekker glas Sauvignon Blanc bij.

 14. Hier in huis ben ik geografische gezien de boer, maar mijn man is het spreekwoordelijk. Als er wat vreemds op zijn bord komt, dan gaat hij met lange tanden proeven. Ik heb de pakketen al vaker bij de AH zien liggen, maar ik ben er nog nooit aan begonnen. Ik weet dat ik hem echt eerst moet overtuigen en dan heb ik al geen zin meer. Jammer, want het ziet er wel heel goed uit.

 15. Deze heb ik nog niet genomen. Ik kom eigenlijk nog maar net in de AH. Had vorige keer wel hun pakket voor groenten meegenomen en dat viel eigenlijk mee voor de prijs.

  Op zich kook ik sowieso het liefst met verse producten

 16. Ik heb toevallig laatst zo’n soortgelijk pakket bij de Lidl gekocht en dat was prima te doen. Normaal ben ik altijd van de verse producten maar als variant vond ik dit prima te doen.

 17. Haha! IK moest zo lachen om je blog. Zo herkenbaar. Jeetje en al dat snijden van die groente.. Ik laat ook altijd de peper eruit en ik denk niet dat ik dit thuis ga maken hoor, het ziet er inderdaad een beetje uit als… haha sssttt.

 18. Ik zou niet zo heel een verspakket kopen, maar het lijkt me wel handig! Ik hoor en lees ook hier weer verschillende meningen erover. Maar het ziet er nog niet eens zo heel verkeerd uit! Jammer dat het het toch niet helemaal was voor jou.

 19. Ik vind de kip curry madras erg lekker. Heb het al verschillende keren geprobeerd zelf na te maken, maar die kruidenmix die erbij zit heeft toch een vrij specifieke smaak en hebben we nog niet kunnen vinden bij AH. Eignelijk is het van de zotte hoeveel je ervoor betaalt, maargoed. Het is wel erg lekker. Als iemand weet welke kruidenmix ik ter vervanging kan gebruiken die hetzelfde smaakt als die van het verspakket, dan hoor ik het graag ;)

 20. Ik heb vandaag ook ene verspakket gekocht, af en toe mag het eens gemakkelijk gaan, denk ik dan…. Nog altidj beter dan afhaal of pizza, niet waar. Ik koop de mijne wel ind e Lidl of hier in de Colruyt, nog niet echt tegengevallen, jammer dat het bij jou wel was

 21. Ai jammer! Ik was super benieuwd naar deze en wilde hem ook gaan maken. Ga ik waarschijnlijk nog steeds doen maar ben toch wel een beetje huiver. Hoopte natuurlijk op een hele goede Thaise Curry!! (Misschien ben ik ook wel een beetje verpest na mijn vakantie in Thailand, haha) Goed om te weten van te peper, want ik ben niet zo van het spicy..

 22. Ik heb zelf alleen nog maar één keer het soeppakket van de Lidl (tomatensoep) geprobeerd en dat beviel me wel goed. Die andere pakketten lijken ook altijd wel lekker, maar ik vind ze dan uiteindelijk toch een beetje prijzig. En jouw foto is erg herkenbaar; ik maak ook wel eens ‘food foto’s’, maar die zijn 10 van de 10 keer niet geschikt voor publicatie. Dit oogt trouwens nog wel lekker hoor ;-)

 23. Handig dit soort verse maaltijdpakketten! Ik heb zelf van de Lidl een paar lekkere geprobeerd. De tomatensoep en de lasagne is echt een aanrader. Die ga ik zeker nogmaals kopen. Mag ik vragen hoe duur zo’n pakket van de AH is?

 24. Ik hou niet van dit soort pakketten. En dan vergeten ze ook nog de basilicum en en kortiander erbiuj de toen. Dingen die je natuurlijk net niet in huis hebt. Maar wel leuk dt je een foto gemaakt hebt van het recpt. Dan kan ik het gerecht een keer maken.

 25. Ik heb laatst zo’n pakket gemaakt van de Plus. Ook groene curry. Net als jij vond ik het prima eten maar echt heel enthousiast was ik niet.

 26. Ik heb hem ook wel eens uitgeprobeerd maar het gaat al fout bij de kwaliteit van de curry.
  Verder is het belangrijk kom wat limoen toe te voegen en nog meer verse kruiden en verse gember, citroengras, citroenblad etc. Dit komt lange na niet in de buurt

 27. ik heb al een paar keer met zo een pak in mijn handen gestaan, maar ik ben eigenwijs. Dan denk ik altijd; ik zou dit er nog bij willen of dit niet…. Dus koop ik maar weer gewoon losse producten :-)

 28. Lijkt me lekker makkelijk als je een keer geen inspiratie hebt, of geen zin hebt om allemaal losse kruiden te kopen. Zelf improviseer ik liever.

 29. Ik heb zelf nog nooit zo’n verspakket gekocht.. Lijkt me wel handig, maar dan verwacht je inderdaad wel een topmaaltijd… Niet iets dat ‘slechts’ 6 a 7 krijgt ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.