AH Verspakket Thaise groene curry: review

Screen Shot 2018 02 25 at 15.10.44

Afgelopen week liet ik het AH verspakket Thaise groene curry zien dat ik had gekocht.

Dat was wat je noemt een impulsaankoop.

Ik kwam de Albert Heijn binnenlopen en liep hupsekee tegen de verspakketten op. In eerste instantie wilde ik een verspakket met een bloemkool er in kopen, maar ik weet niet, blijkbaar sprak de Thaise curry me meer aan. Want dat is het verspakket dat uiteindelijk in mijn karretje belandde. (Lees ook mijn post over het verspakket dat ik kocht bij de Jumbo!)

Effectief boodschappen doen #Faal!

Wat betreft weloverwogen en aandachtig boodschappen doen, een staaltje flink falen dus. Maar deze post gaat gelukkig niet over verstandig en effectief boodschappen doen ; )

Voor iedereen die benieuwd is naar het AH verspakket Thaise curry en mijn ervaring, hier onder mijn review.

AH Verspakket Thaise groene curry: koken terwijl je praat is niet handig

Laat me beginnen met te zeggen dat het klaarmaken van dit gerecht een hele uitdaging was. Niet omdat het gerecht zo moeilijk is, maar omdat ik ondertussen ook video chatte via whatsapp met mijn jongste dochter in China. Ze had op dat moment erg behoefte aan een praatje, en dus zette ik mijn smartphone bij het fornuis en kookte, en praatte tegelijk.

Twee dingen tegelijk doen is dubieus. En zeker als je een heel nieuw gerecht probeert klaar te maken is het geen aanrader.

Maar goed.

AH Verspakket Thaise groene curry: voorbereidingen

Toen ik het verspakket uitpakte was ik aangenaam verrast door de grote hoeveelheid groente. ‘Dit is in ieder geval heel gezond!’ dacht ik tevreden bij het zien van al die groentes.

ah verspakket thaise groene curry

Ik maak me geen illusies over mijn culinaire vaardigheden, dus volgde ik stipt stap voor stap de instructies op het verspakket op. Ik sneed dus zelfs de groentes in de volgorde waarin ze werden genoemd.

verspakket thaise curry

En dit was het resultaat van mijn inspanningen:

verspakket ah thais

Op zo’n moment denk ik dan altijd:

‘Tot nu toe doe ik alles precies goed, en volgens het boekje. Dan moet het eten dus wel lekker worden!’

Hoewel ik in 1 ding afweek van het recept: ik heb de rode peper niet gebruikt. Ik houd wel van pittig, maar niet van eten waar me de vlammen van uitslaan. En ik voelde de bui hangen met die rode peper…

En dan nu het klaarmaken van het Thaise verspakket!

Dit is het deel waarbij ik er toch wel last van had dat ik ondertussen aan het video chatten was… Van het kookproces heb ik dan ook geen foto’s. Ik was veel te druk bezig met dingen in de pan gooien, roeren en kijken hoe lang het nog moest.

Uiteindelijk was dit in ieder geval het resultaat:

thais verspakket

Zeg alsjeblieft niet dat het er uit ziet alsof iemand het al eerder heeft gegeten… Dat is een reactie die ik ooit kreeg op een gerecht van karnemelksaus met spek die ik nooit vergeten ben.

AH Verspakket Thaise groene curry: hoe smaakte het?

Het AH Verspakket Thaise groene curry smaakte wel oké. Ik was mezelf in ieder geval dankbaar dat ik de rode peper niet had gebruikt. Want dankzij het bijgeleverde sausje was het behoorlijk scherp. De porties waren erg ruim. We waren die dag met z’n drieën en er was nog wel genoeg geweest voor een 4de persoon.

Als ik de maaltijd een cijfer zou moeten geven zou ik denk ik een 6 of 7 geven. Het was prima te eten, maar mijn conclusie is wel:

‘Ik ga dit niet nog een keer klaarmaken.’

De volgende keer misschien toch eens het verspakket met de bloemkool proberen!

Lees ook mijn ervaring met het verspakket voor tomatensoep van AH! en mijn review van het verspakket AH: Bietenrisotto!

Wat zijn jouw ervaringen met de AH verspakketten? Kun je me er eentje aanraden?

69 Comments

  1. Wendelien
  2. VeggieMo
  3. Marie
  4. Marrian
  5. Youandi
  6. Lot
  7. Robin
  8. Bregtje
  9. Eva
  10. benny bang

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh