Het is ‘Window weather’!

window weather
Achterhoekse platteland 25 februari 2018

Mijn man die ooit Duits studeerde, en nog steeds dol is op bijzondere woorden kwam er mee op de proppen: ‘Window weather‘.

Window weather

Window weather wordt als volgt omschreven op de site Urban Dictionary:

‘Cold (often windy) but sunny weather that looks extremely pleasant through the window when one is inside, but is in fact quite uncomfortable to be outside in.’

Oorspronkelijk komt de term uit IJsland, en heet daar Gluggaveður (letterlijk: Window-weather).

Ondanks het Window weather hebben we toch even Trixie uitgelaten in de Slangenburgse bossen! En er waren nog best flink wat mensen die net als ons de venijnige kou trotseerden.

Wat vind jij van het huidige weer?

Similar Posts

14 Comments

 1. wij hebben ook een ronde met de hond gedaan, ik vond het ook erg koud. Vooral de wind….bah, ik vind er niks aan. Maar t is beter zo dan alsmaar regen.

 2. De wind maakte het onaangenaam maar uit de wind was het heerlijk, heb zelfs, met een dik vest aan, buiten koffie gedronken. Genieten!

  Window weather, mijn eerste idee was dat het zulk helder zonnig weer is dat het pijnlijk duidelijk wordt dat mijn ‘window’ weer hoognodig gelapt moet worden.
  Hahaha, over huisvlijt gesproken, ajajajj…
  Complimenten voor jouw propere ‘window’. ;)

  Groet, Erna

 3. Heerlijk weer, ik geniet van de kou, de mooie zonsopkomst, de zonovergoten dagen, het droge weer, de zon die als een vuurbal s avonds ondergaat en het lengen van de dagen!
  Elke dag loop ik een stukje, doch afgelopen 2 zaterdagen ook tochten van 30 km.
  Van mij mag dit weer nog lang voortduren, heerlijk na die sombere en ook natte maanden!
  Je ruikt het voorjaar en overal zie je voorjaarsbloemen uit de grond komen!

 4. Dat doet me denken aan het verhaal van een vroegere collega, die met haar man meeging toen hij werd uitgezonden naar Canada. Als montere Hollandse huisvrouw werd ze enorm blij van het zonnetje op de ramen en pakte spons, sop en zeem om de ramen eens ouderwets te lappen. Ze zetten de spons op de ruit en die heeft daar toen drie maanden gezeten, tot het weer voorjaar werd!

 5. Wat een geweldige term! Ik zal die er inhouden! Window weather beschrijft ook precies hoe het weer soms is. Dat je denkt dat je prima naar buiten kan gaan om een wandeling te maken, maar het eigenlijk vreselijk koud is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.