Reacties

Donzen kussen: hoe bevalt dat + hoe zit dat met wassen? — 31 reacties

 1. Sinds kort een kussen met een kapokvulling. Daarvoor had ik een traagschuimkussen met kapokvulling met een nekrol. De nekrol van traagschuim was op, maar de kapokvulling was nog helemaal goed. Daarom heb ik nu een kussen met kapokvulling gekocht. Deze kussen kan je bijvullen of wat weghalen als dat nodig is. De kussen slaapt goed en ligt lekker.

 2. Ik zweer bij dons met wel een * schuldgevoel* omdat je het zo heerlijk kunt modelleren onder je hoofd. Heb ook een donzen dekbed met * schuldgevoel*. Ik heb ook zo'n speciaal kussen gehad met nekrol -> drama. Ik moet het alleen weer eens wassen. Ik was het op 30 graden met dinswasmiddel. Dan half uur droger, dan halve dag op wasrek. Steeds blijven schudden. Dan weer droger, dan weer was rek. Z tot er geen " klontjes" meer in zitten. Die van jou is zeker duur van Vandijdke. Fijne dag!

 3. Ik was het donzen dekbed en kussen in de machine, die heeft daar een programma voor. Ook zonder donsprogramma op lage temperatuur met weinig wasmiddel is het nooit een probleem geweest. Tijdens het drogen een paar keer uitschudden om de 'klonten' er uit te halen. Als het goed droog is, kan er geen schimmel ontstaan.

 4. Iew, dat over die schimmel. Brrrrr. Ik sliep altijd op synthetische kussens, toen donzen en nu weer op een hele fijne grote (afwijkend formaat) en dan weer synthetisch. Toch het fijnst. Dat over dat wassen van donzen kussens (heb ik weleens gedaan) daar krijg ik nu wel kriebel van...

 5. Ik was nieuwsgierig naar de prijs dus ik heb even gegoogeld. Maar dat ga ik niet uitgeven aan een kussen, hoor. Ik heb wel vier kussens op mijn bed liggen, trouwens. Allemaal synthetisch. We hebben trouwens wel donzen dekbedden (Van de verkering, he! Ik zou zoiets nooooit kopen) en die was ik wel gewoon in de wasmachine. Nog nooit problemen met gehad eigenlijk.

 6. Ik slaap op een Ikea kussen. Ooit eens geslapen op een donzen kussen en onder een donzen dekbed: ik heb het geweten. Mijn allergieën speelde die week erg op. Geen dons voor mij meer

 7. Ik heb sinds kort een Spaanse kussen met dons en die bevalt mij erg goed, juist door het dons, maar ook doordat de kussen een stuk kleiner is dan een gewone kussen waardoor ik betere ondersteuning heb in mijn nek en schouders.

 8. die downpass is natuurlijk ook gewoon zand in de ogen strooien en geruststellen van consumenten. De standaarden liggen erg laag. Dons is nooit diervriendelijk. Punt.
  Hier ook Emma (ook het Emma matras)

 9. Geen levendpluk? Laat me niet lachen! Als het al zo zou zijn is het nog erger omdat de dieren dan nog korter leven. Het gaat trouwens om een ander soort gans (Eidergans) dan waar het vlees van komt. Ze zullen daar echt geen gans kweken voor 100 g dons en het restproduct weggooien!
  De kwekerijen bevinden zich in Polen, China, enz. Wie nog gelooft dat de controles daar goed gebeuren, think again.

  Mensen worden bij alle dierlijke producten (vlees, zuivel, leder, ...) gesust met allerlei termen als "bio", "diervriendelijk", "vrije uitloop", en zo verder. De dieren hebben gewoon een ellendig leven, zijn kreupel, worden leeggemolken en dan opgeruimd, ...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder