Weegschaal kopen

weegschaal kopenBij onze badkamer staat een weegschaal. Ik sta er eigenlijk nooit op. Teveel moeite. Bovendien wil ik me niet afhankelijk maken van wat dat ding zegt. Zolang ik elke dag ga hardlopen en de 10.000 stappen haal, moet het maar goed zijn vind ik.

Maar van de week kwam mijn man naar me toe, en verkondigde: ‘De weegschaal is kapot.’

Nou moet mijn man best op zijn gewicht letten vind ik. Dus ook al maakte het mij niet uit, het leek me toch wel handig om een nieuwe weegschaal te kopen.

Maar welke?

Weegschalen: digitaal versus analoog

Mijn ouders hadden er vroeger eentje met streepjes en cijfers, en een rode naald die het gewicht aangaf. Een beetje zoals deze analoge weegschaal:

analoge weegschaal
Salter weegschaal, 45,-

Zelf hebben we een digitale weegschaal. Die ziet er minder leuk uit, maar digitale weegschalen hebben de naam dat ze betrouwbaarder meten. Dus bij mijn zoektocht naar een nieuwe weegschaal ging mijn voorkeur naar digitaal uit.

Inventum weegschaal

Ik hecht altijd nog wel waarde aan testen en dergelijke, en zo kwam ik bij de Inventum weegschaal terecht. Die geeft ook het vet-, vocht en spiermassapercentage van je lichaam aan. Dat lijkt me echt geweldig. Want ik heb begrepen dat je bijvoorbeeld slank kunt zijn, maar toch te veel vet hebt. Heel apart.

Qua uiterlijk vind ik er niks aan:

Inventum PW720BG - Personenweegschaal
Inventum PW720BG

Inventum weegschaal in de praktijk

Ik kocht deze weegschaal bij bol.com. Hij ziet er precies zo uit als op het plaatje. Het instellen ging gelukkig goed. Maar op de één of andere manier laat hij niet mijn vetpercentage, lichaamsvochtpercentage, spiermassa en botmassa zien. Dat is wel vervelend, want die informatie was één van de redenen om juist deze weegschaal te kopen.

Waarschijnlijk doe ik iets fout of zo, en ik hoop dit nog op te lossen. Verder is het wel een prima weegschaal denk ik.

Hoewel ik hem qua uiterlijk dus niet geweldig vind. Dan vind ik zo’n retro weegschaal een stuk leuker.

Weegschaal kopen: aandachtspunten samengevat

 1. Kies je voor analoog of digitaal? Digitaal schijnt nauwkeuriger te zijn.
 2. Sommige weegschalen hebben een geheugen. Je kunt de leeftijden en lengtes van verschillende gezinsleden invoeren. Mijn Inventum weegschaal heeft ruimte voor 8 personen.
 3. Uiterlijk: wat vind je belangrijk aan een weegschaal? Zelf houd ik dus meer van het uiterlijk van zo’n ouderwetse analoge weegschaal.
 4. De prijs. Wat heb je er voor over?
 5. Is de weegschaal makkelijk schoon te houden indien nodig? Je hebt altijd van die gezinsleden die er met vieze schoenen op gaan staan…
 6. Is de weegschaal sterk en robuust, of kwetsbaar? Dat laatste hoeft niet erg te zijn, mits je geen onbenullige gezinsleden hebt die er veel te wild op gaan staan.
 7. Wil je een weegschaal op batterijen of juist niet? Eén van de voordelen van analoge weegschalen vind ik dat ze geen batterijen nodig hebben.
 8. Het is belangrijk dat een weegschaal op een vlakke ondergrond staan. Denk dus van te voren na waar je hem kunt neerzetten.
 9. De bediening van de weegschaal. De Inventum weegschaal die ik kocht heeft weinig knopjes en is daardoor makkelijk te bedienen. Voor mij is dat erg belangrijk want ik haat gebruiksaanwijzingen lezen.
 10. Support: als je problemen krijgt met je weegschaal, kun je dan makkelijk support krijgen van de fabrikant? Ik heb Inventum gemaild met mijn probleempje, en hoop snel van ze te horen.

Lees ook over mijn digitale keuken weegschaal van de Action.

Wat voor soort weegschaal heb jij? En hoe vaak gebruik je hem per maand?

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik heb echt een battle met de weegschaal. Ben er jaren obsessief mee omgegaan tijdens het afvallen. Ik weet nu dat het niet altijd iets zegt over je gezondheidstoestand. Als je dat laat varen is het een stuk makkelijker. Wat betreft het uitzoeken van de juiste, dat is bij mij een kwestie van prijs/kwaliteit verhouding. Ik hoef niet de mooiste, zolang het wel kwalitatief goed is en neit te duur!

 2. Ik heb een digitale. Maar je hebt gelijk: punt 8 is heel erg belangrijk. Hij mag ook niet verschoven worden. Want op de een of andere manier werkt ie dan ook niet goed. En als je kinderen hebt die houden van springen op de weegschaal … dan zou ik of de kinderen, of de weegschaal achter slot en grendel doen. Hij is anders zo kapot.

 3. Thuis hebben wij eentje maar niet zo vaak staan wij niet. Ik wilde al een tijdje iets zwaarder en het is gelukt ;) en het is genoeg, niet te zwaar dan moet ik nieuw kleren kopen ha..ha..

 4. Handige tips! Hoop dat hij al die info nog aan gaat geven, zou wel mooi zijn!

  Ik heb een simpele digitale ooit bij de blokker gekocht.
  Hij staat onder een kastje, zodat ik het niet al te mooie ding niet altijd hoef te zien ;)

 5. Als onze analoge weegschaal overlijd wil ik weer een analoge terug. De reden? Die geeft geen cijfers achter de komma waardoor het veel minder opvalt dat het gewicht een beetje schommelt (natuurlijke variatie). Dat vind ik het grootste nadeel van de digitale weegschalen, doordat ze zo nauwkeurig en overduidelijk (hard) zijn voedt dat bij mij een stukje ?perfectionisme? dat teleurstelling geeft als het net weer iets meer is. Terwijl dat gewoon een volle blaas kan zijn.

  1. Daar zeg je me wat Ingeborg! Goed punt eigenlijk. Dat nauwkeurigheid van de digitale weegschaal kan denk ik ook obsessief wegen in de hand werken.

   Een wat algemenere gewichtsindicatie is wel relaxter.

 6. Ik heb een digitale weegschaal meter en vocht meting. Vraag me af in hoeverre dat allemaal klopt. Ik sta er regelmatig op.. Waarom?? Ik denk een tik van mij????

  1. Ik vraag me ook wel af hoe zo’n weegschaal je vochtgehalte en vetgehalte kan meten alleen maar omdat je er op gaat staan… Maar goed de mijne weigert tot dusver om die info te geven ; )

 7. Wij hebben een digitale weegschaal… maar alleen voor gewicht verder niet. Batterij erin en werken dat ding, geen idee van het merk eerlijk gezegd ;)

  Ik gebruik hem twee keer per week denk ik!

 8. Ik had altijd een ouderwetse weegschaal en heb twee jaar geleden een digitale gekocht met allemaal “handige” knopjes die ik trouwens echt niet gebruik. Er zijn periodes dat ik vaak op dat ding sta, vroeger meer dan nu.

  1. Als we de vorige twee maanden niet meerekenen kan ik hardop zeggen dat het hardlopen vooral mijn conditie een super boost heeft gegeven. Wat mijn lichaam betreft (nogmaals ik reken de laatste twee maanden (want dip) niet mee) heb ik minder vetopslag. Mijn benen hebben meer vorm.

 9. Wij hebben een digitale weegschaal, ik ben 28 kg afgevallen en weeg mij nu 1 keer p week .
  Dat is heel belangrijk voor mij want het houd mij scherp.
  Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.