Reacties

Weegschaal kopen — 25 reacties

 1. Ik heb echt een battle met de weegschaal. Ben er jaren obsessief mee omgegaan tijdens het afvallen. Ik weet nu dat het niet altijd iets zegt over je gezondheidstoestand. Als je dat laat varen is het een stuk makkelijker. Wat betreft het uitzoeken van de juiste, dat is bij mij een kwestie van prijs/kwaliteit verhouding. Ik hoef niet de mooiste, zolang het wel kwalitatief goed is en neit te duur!

 2. Ik heb een digitale. Maar je hebt gelijk: punt 8 is heel erg belangrijk. Hij mag ook niet verschoven worden. Want op de een of andere manier werkt ie dan ook niet goed. En als je kinderen hebt die houden van springen op de weegschaal ... dan zou ik of de kinderen, of de weegschaal achter slot en grendel doen. Hij is anders zo kapot.

 3. Thuis hebben wij eentje maar niet zo vaak staan wij niet. Ik wilde al een tijdje iets zwaarder en het is gelukt ;) en het is genoeg, niet te zwaar dan moet ik nieuw kleren kopen ha..ha..

 4. Als onze analoge weegschaal overlijd wil ik weer een analoge terug. De reden? Die geeft geen cijfers achter de komma waardoor het veel minder opvalt dat het gewicht een beetje schommelt (natuurlijke variatie). Dat vind ik het grootste nadeel van de digitale weegschalen, doordat ze zo nauwkeurig en overduidelijk (hard) zijn voedt dat bij mij een stukje ?perfectionisme? dat teleurstelling geeft als het net weer iets meer is. Terwijl dat gewoon een volle blaas kan zijn.

  • Daar zeg je me wat Ingeborg! Goed punt eigenlijk. Dat nauwkeurigheid van de digitale weegschaal kan denk ik ook obsessief wegen in de hand werken.

   Een wat algemenere gewichtsindicatie is wel relaxter.

  • Ik vraag me ook wel af hoe zo'n weegschaal je vochtgehalte en vetgehalte kan meten alleen maar omdat je er op gaat staan... Maar goed de mijne weigert tot dusver om die info te geven ; )

 5. Wij hebben een digitale weegschaal... maar alleen voor gewicht verder niet. Batterij erin en werken dat ding, geen idee van het merk eerlijk gezegd ;)

  Ik gebruik hem twee keer per week denk ik!

 6. Ik had altijd een ouderwetse weegschaal en heb twee jaar geleden een digitale gekocht met allemaal "handige" knopjes die ik trouwens echt niet gebruik. Er zijn periodes dat ik vaak op dat ding sta, vroeger meer dan nu.

  • Als we de vorige twee maanden niet meerekenen kan ik hardop zeggen dat het hardlopen vooral mijn conditie een super boost heeft gegeven. Wat mijn lichaam betreft (nogmaals ik reken de laatste twee maanden (want dip) niet mee) heb ik minder vetopslag. Mijn benen hebben meer vorm.

 7. Wij hebben een digitale weegschaal, ik ben 28 kg afgevallen en weeg mij nu 1 keer p week .
  Dat is heel belangrijk voor mij want het houd mij scherp.
  Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder