Digitale keuken weegschaal Action voor 4,95

digitale weegschaal

Ik kocht een digitale keuken weegschaal bij de Action.

Dat komt zo.

Als ik iets kook of bak dan heb ik doorgaans voldoende aan mijn analoge, kleine Soehnle weegschaaltje. Kijk, dit is 'm:

analoge keukenweegschaal
Het bijhorende bakje ben ik lang geleden al kwijtgeraakt.

Ik gebruik hem bijvoorbeeld als ik cake wil bakken.

Digitale keuken weegschaal Action

Maar een paar weken geleden wilde mijn zoon iets bakken. Helaas bleek toen dat dit analoge keukenweegschaaltje niet gedetailleerd genoeg is. Dus toen ik bij de Action deze digitale weegschaal tegenkwam, nam ik hem mee. Nu kan mijn zoon voortaan gedetailleerd zijn ingrediënten afwegen!

Digitale keuken weegschaal Action: omschrijving

 • Er zit zo'n ronde batterij in, die lijkt op een munt.
 • Er kan maximaal 5 kilo op.
 • Je kunt verschillende eenheden kiezen: gram, lb.oz, ml.
 • Er zit een opening aan de achterkant, om hem aan op te hangen!

Is een digitale keuken weegschaal betrouwbaar?

Ehm, ik heb geen idee. Maar ik heb hem even een klein wetenschappelijk onderzoekje gedaan. Analoog versus digitaal! Ik woog nep paaseieren op mijn analoge en digitale keuken weegschalen.

analoge keuken weegschaal

Digitale keuken weegschaal
26 gram geeft de digitale keuken weegschaal aan

Mijn conclusie

Het belangrijkst wat ik hiervan heb geleerd is dat een digitale keukenweegschaal veel makkelijker is om af te lezen! Ik schat het gewicht op mijn analoge keukenweegschaal rond de 20 gram. Die van de Action geeft 26 gram aan.

Digitale keuken weegschaal kopen

Bij bol.com betaal je voor een keukenweegschaal van Day 27,95! Helaas waren er geen reviews van. Bij de Action kost hij 4,99.

Analoge keukenweegschaal Hema

Ben jij meer van de analoge keukenweegschalen en wil je die bij de Hema kopen? Dan kom je van een kouwe kermis thuis! Want de Hema verkoopt alleen digitale keukenweegschalen. En het prijskaartje is stevig: bijna 20 euro.

Leestips

Wat voor soort keukenweegschaal heb jij?

Vergelijkbare berichten

25 reacties

 1. Ik gebruik een van mijn mechanische weegschalen, een Korona of een Wesco. Die doen het prima, maar de gewichtsaanduiding, een streepje is 20 gram, vind ik niet nauwkeurig genoeg. Op advies van een hobbybroodbakkersforum heb ik een digitale Myweigh KD 8000 aangeschaft. Ze roemen over het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid tot op een gram. Aan mij helaas niet besteed. Er zitten teveel toeters en bellen op, althans voor mij. Vandaar dat hij ongebruikt in de kast staat. Dat is echter mijn mankement en geldt voor alles wat digitaal is. Vandaar dat ik uitkijk naar een rode of crèmekleurige mechanische van Berkel weegschaal met een maximaal bereik van 5 kg. Staat ook leuker in mijn keuken.
  De enige digitale uitzondering is een weeglepel voor het afwegen van zout en gist. Die is van het merk Sunartis.

 2. Toen mijn mechanische stuk ging, was ik bijna jarig. Ik heb toen van oudste dochter een digitale keukenweegschaal als verjaardagscadeau gevraagd. Zij had zelf al een digitale en mij leek het ook heel handig om een wat nauwkeuriger weegschaal te hebben. Hij bevalt prima en ik heb de batterij nog nooit hoeven vervangen.

 3. De oude analoge weegschaal heet een grotere tolerantie dan de digitale.
  De digitale mini keuken weegschaal is nauwkeurig meet op 0,01 gram nauwkeurig. Hans

 4. het is inderdaad geen geld, maar het gebruik van batterijen in de digitale weegschalen staat me zo tegen. de batterij is altijd op het verkeerde moment leeg en batterijen en milieu is niet zo'n fijne combi. Nou heb ik laatst een handmatig opwindbare keukenweegschaal gevonden :-) ! je draait de knop een paar keer en dan kun je een tijdje wegen. tot op de gram nauwkeurig. ben er erg blij mee. voor mijn personenweegschaal heb ik gewoon een mechanische . nooit gedoe met batterijen (en daar komt het niet op een gram of ons wat mij betreft).

 5. Leg een pakje boter op de weegschaal. Wat het weegt staat er op. Klopt dat met wat de weegschaal aangeeft dan is dat in orde. Bijstellen kan meestal wel met een analoge weegschaal, maar niet met digitaal. De analoge keukenweegschaal werd roestig van binnen en werkte niet goed meer. Ik gebruik nu ook een digitale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.