Kan beenham in de slowcooker?

beenham in de slowcookerKan beenham in de slowcooker?

Als het in de aanbieding is, koop ik graag zo’n beenham met mosterd en honing marinade.

Beenham met mosterd en honing in de oven

Ik doe zo’n beenham met mosterd en honing altijd in de oven, met prima resultaat. Hoogstens wordt hij soms misschien een beetje droog. Maar dat zal vast zijn omdat ik hem er dan te lang in laat. Niettemin, daardoor vroeg ik me af:

‘Zou beenham met honing mosterd marinade ook in de slow cooker kunnen?’

Toen ik mijn vraag googlede kwam ik inderdaad recepten tegen voor een beenham in de slow cooker.

Kan een kant en klaar gemarineerde beenham in de slowcooker?

Maar bij die recepten moet je zelf de marinade maken. En mijn beenhammetjes zijn dus al gemarineerd met mosterd en honing. Ik besloot de gok gewoon maar te wagen, en kwakte vleide mijn beenhammetje teder in mijn slow cooker.

‘Op goed geluk!’ riep ik in Carry Tefsen stijl.

En toen ging ik wat anders doen, want dat is zo fijn aan een slow cooker. Je hebt er geen omkijken naar!

beenham in de slowcooker

Kant en klaar gemarineerde beenham in de slowcooker: het resultaat

Ik ben blij te kunnen rapporteren dat de beenham prima smaakte. Hij was inderdaad minder droog dan beenham met mosterd en honing uit de oven. Opvallend vond ik dat de structuur van het vlees ook een beetje anders was dan bij beenham uit de oven.

Structuur beenham beetje anders in slow cooker

De beenham deed me een beetje denken aan draadjesvlees en aan rollade uit de slowcooker. Als ik beenham in de oven klaarmaak, is dat niet het geval.

Ik deed de beenham rond een uur of 13 in de slowcooker, en om 17 uur haalde ik hem eruit.

Mijn conclusie over beenham in de slowcooker

Je kunt een kant en klaar gemarineerde beenham prima klaarmaken in de slowcooker. Je zet simpelweg de slowcooker aan, en je legt je beenham erin. En dan kom je een uur of vier later terug, en dan is hij klaar.

Toch denk ik dat ik hem de volgende keer weer in de oven klaarmaak.

Simpelweg omdat ik de smaak dan wat pittiger vind.

En omdat ik dan niet de slowcooker hoef af te wassen…. Een beenham in de oven klaarmaken is net nog iets makkelijker dan in de slowcooker.

N.B. Ik heb helaas geen foto’s van het eindresultaat, want iedereen had erge trek!

4 Comments

  1. Denise
  2. Marjan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.