Gezond koken met de slowcooker: 40 recepten

gezond koken met de slowcooker

Kun je gezond koken met de slowcooker?

In het boek Gezond koken met de slowcooker geven Nicola Graimes en Cathy Seward gezonde recepten voor de slowcooker.

Mijn slowcooker en ik: ik kan maar liefst 2 recepten

Inmiddels ben ik dol op mijn slowcooker, maar ik kan eigenlijk maar 2 slowcooker recepten klaarmaken:

Dus toen ik in de bibliotheek het boek Gezond koken met de slowcooker tegenkwam, nam ik het onmiddellijk mee.

Ik hoopte op recepten waarbij je simpelweg 5 ingrediënten in de slowcooker gooit, hem aanzet, en dan 8 uur later een heerlijke maaltijd hebt. Met andere woorden: ik hoopte op slowcooker recepten die heel eenvoudig zijn en nauwelijks inzet en moeite kosten.

Biedt Gezond koken met de slowcooker dit soort recepten?

Gezond koken met de slowcooker

Helaas, het boek viel mij tegen. De recepten zijn ver boven mijn culinaire niveau ben ik bang. En als mijn niveau het probleem niet is, dan is het wel mijn inzet. Want ik heb geen zin om een heleboel tijd te investeren in voorbereiden voordat het in de slow cooker kan. Als het om koken gaat ben ik een fan van Grote stappen, snel thuis.

Maar dan moet je niet dit slowcooker kookboek hebben.

Kip pilav in de slowcooker

Neem nou het recept voor kip pilav in de slowcooker. Op de rechterpagina van het boek staat een foto van een lekker gerecht. Maar links staan een stuk of 20 ingrediënten die je nodig hebt. Weliswaar staan daar veel kruiden tussen, maar toch. Zo'n lange lijst met ingrediënten schrikt mij af.

Gezonde slowcooker recepten

Al met al vind ik dit een vrij hip kookboek met bijzondere gerechten. Mijn spreekt het als simpele kok niet aan. Maar voor mensen die het leuk vinden om nieuwe smaken te verkennen en bovendien van koken houden is dit denk ik een inspirerend kookboek.

Mijn conclusie over Gezond koken met de slowcooker

Dit kookboek bracht mij helaas niet wat ik hoopte. Maar ik sluit niet uit dat dit meer mijn probleem is, dan dat van de makers. Ik ben nu eenmaal een weinig avontuurlijke en gemakzuchtige kok. Dit slowcooker kookboek is voor 24,95 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel.

Op bol.com vind je ook een gratis inkijkexemplaar en dus een gratis slowcooker recept:

Havermoutpap met appeltaartspecerijen

gezond koken met de slowcooker

Behalve dit recept vind je in het inkijkexemplaar ook handige tips voor het kiezen van de juiste slowcooker.

Gezond koken met de slowcooker

Leestips

Heb jij een echt makkelijk recept voor de slowcooker? Deel het in de comments hieronder!

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.