Gladde benen, oksels en huid?

ontharen
Je kunt je ook door specialist laten ontharen

Ik ben een product van mijn tijd, en cultureel zo geconditioneerd dat ik harige benen niet mooi vind.

En dus onthaar ik mijn benen regelmatig. Zeker nu de lente lonkt. Dat doe ik met Braun Silk-épil die ik ooit bij de Kijkshop kocht. Het is niet pijnloos, maar prima te doen. Zeker na vijf bevallingen.

En daarna ben ik er weer een aantal weken van af.

We worden beïnvloed door cultuur en tijd

Dat onze houding ten aanzien van lichaamshaar sterk cultureel gebonden is, bleek wel uit alle heisa destijds over Julia Roberts die het waagde om te zwaaien met ongeschoren oksels:

Tijd speelt ook een rol. Zo was een weelderige bos schaamhaar in de jaren zeventig heel gewoon.

Er zijn diverse manieren om jezelf van ongewenst lichaamshaar te ontdoen.

Harsstrips: effectief maar kleverig

Vroeger gebruikte ik ook wel harsstrips. Die vond ik heel effectief, maar ook vrij kleverig. Zo nu en dan bleef de hars op mijn been achter, en had ik de strip in mijn hand. Vandaar dat ik me nu beperk tot de epilady.

Scheermesje onder de douche

Mijn oksels doe ik onder de douche met een scheermesje. Soms pak ik stiekem die van mijn man, en anders gebruik ik zo’n goedkoop plastic scheermesje.

Ontharingsspray

Als puber heb ik geloof ik 1 keer ontharingsspray geprobeerd. Maar ik vind het iets engs hebben dat je haren daar simpelweg van oplossen… Dus dat gebruik ik liever niet.

Bij de DM drogist vind je budgetvriendelijke middelen voor ontharen!

Onthaar jij je lichaam? En hoe, en welke lichaamsdelen?

Similar Posts

47 Comments

 1. Mijn oksels, bikinilijn en benen onder de douche met een goedkoop weggooimesje.
  We komen zeker uit dezelfde tijd.

  Toen ik nog op waterpolo zat, deed ik dat tweemaal per week, inmiddels niet meer

 2. Goedkoop wegwerp mesje onder de douche….. Oksels (ook in de winter, veel frisser qua odeur, minder deo nodig…. )en de benen. In de winter ook…. Want harige
  benen in een panty is geen gezicht.
  Verder in de zomer de bikinilijn met een speciale tondeuse….. Altijd crisis, rode bultjes wèh.
  De rest mag gewoon blijven. Ik ga wel eens naar de sauna en vind die “haarloze edele delen” nog steeds niet mooi. En of het nou hygiënischer is? Mwoah. Ben ook product van mijn tijd vrees ik.

  1. Nee harige bneen in een panty vind ik ook niet zo charmant. Ik heb het wel eens gehad toen ik nog panty’s droeg: dan zie je d haartjes er dwars uitsteken…..

 3. Onder de douche doe ik altijd mijn oksels, bikinilijn en benen in de zomer- en winterperiode. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn benen af en toe een keertje oversla in de winter. Liefs.x

 4. Ik mis nog een optie: scheren met de ladyshave. Deze opmerking zal mijn leeftijd wel verraden maar ik zal toch maar even melden dat ik 60+ ben. Met mijn eerste ladyshave heb ik zo’n 35 jaar gedaan, oksels en later ook de bikinilijn. Met mijn nieuwe apparaatje heb ik slechts 5 jaar gedaan en ik heb grote moeite om een nieuwe te vinden: dat zal dan wel komen omdat “niemand” er meer een gebruikt, haha !

  1. Wehkamp!
   Ik heb een oplaadbare…. Kan Wet & Dry gebruikt worden. Maar gebruik m nooit IBM goedkope scheermesjes onder de douche. Ik ben van begin zestiger jaren….. Mijn ma had ook een Ladyshave…..

  2. Je hebt helemaal gelijk Greetje! Toen ik begon met mijn oksels te scheren kreeg ik van mijn moeder de tip om dit met de laydshave te doen. En met talkpoeder! Pas veel later ben ik nat gaan scheren onder de douche.

 5. Ik scheer meestal, maar vooral op de benen wil dat niet meer zo: rode bulten, enorme stekels, niet fijn. Dus ben begonnen met epileren. Hoop dat het waar is dat haren dan steeds minder terugkomen (of is dat een fabeltje?!)

 6. Ik heb altijd last gehad van haar op de bovenlip en mijn kin bijna en zo goed als niets op mijn benen en oksels de bikini lijn heb ik wel gedaan vroeger ik heb geprobeerd te waxen maar dan moesten die haren op mijn kin en bovenlip zo lang worden dat ik ze nu altijd met een wegwerp mesje scheer .

  1. Wat lastig dat waxen alleen kan bij een bepaalde lengte van de haartjes Simonne. Dan moet je soms inderdaad wel lang wachten denk ik. Zo’n scheermesje is dan sneller en makkelijker.

 7. Gelukkig gezegend met blonde haren. Ik ben dus flink lui ;)

  In de zomer scheer ik benen om de paar weken. Oksels wel regelmatig met een mesje. Epileren heb ik wel geprobeerd evenals harsen maar ik krijg er rode bultjes van die pas weggaan als de haren terugkomen. Dat schiet dus niet erg op!

  Het schijnt echt helemaal niet gezond te zijn voor edele delen om die te scheren.

  Ik heb wel eens zelf sugar wax gemaakt. Ideaal om bv wenkbrauwen en bovenlippen mee te waxen. Maar ook daar door blonde donsharen intussen te lui voor :)

 8. Haha ik ook stiekum met het scheermes van mijn man. Dan heel goed schoonmaken en drogen en terugleggen.
  Deze week toevalling bij de P mepper zo een dames scheermes met vier navullingen gekocht. Heel voordelig.

 9. Ik scheer in de winter mijn benen elke week op zondagochtend. En elke derde week haal ik er op donderdag een epileerapparaat overheen.
  Mijn oksels en bikinilijn scheer ik elke zondagochtend.
  Mijn gezicht en hals onthaar ik met de draadmethode. Ik sla af en toe mijn gezicht een dag over, meestal heb ik dan twee dagen later ineens haren van een halve cm boven mijn lip, op mijn hals of op mijn neusvleugels.

  Ik heb dikke zwarte haren. Altijd al gehad. Ik gebruik een gilette mach 3, wegwerpmesjes kan ik na 1 oksel weggooien, dan zijn ze bot. Ik kan drie weken met een mesje doen, daarna krijg ik bultjes, snijd ik me en blijf er haren staan. Als ik me niet elke derde week epileer kan h mesje elke week bij het vuilnis..

  Zomer trek ik twee keer per week de epilator tevoorschijn en ik scheer mijn bikinilijn en oksels vrijwel dagelijks, en soms mijn benen ook nog. Mesjes gaan dan 4 of zelfs 5 weken mee..

  1. Ik doe mijn oksels ook altijd op zondagochtend : ) Ook omdat ik dan ‘s avonds dansles heb, en dan wil ik ‘nette’ oksels hebben.

   Die draadmethode ken ik wel. Wat knap dat je dat ook bij jezelf kunt! Ik wist niet dat dit mogelijk was.

   Fijn dat je een methode hebt gevonden die goed werkt Petra. Het lijkt me nog best een klus als ik het zo lees.

 10. Okselhaar heb ik nooit gehad, ideaal! Schaamhaar altijd netjes bijgewerkt en mijn benen scheer ik zomers een keer per week en in de winter niet. Geen dikke beharing en geen dunne panties ( bij een jurk of rok draag ik altijd ‘n voetloze maillot).
  Wel ‘n ander haarprobleem: 1, ja een enkele zgn. heksenhaar (grijs) rechts op mijn kin. Partner epileert de haar iedere week en iedere week komt de haar terug ☹️☹️

  1. Interessant, dat je een voetloze maillot draagt Thea. Waarom is dat? Voel je je anders opgesloten? En vind je het geen gedoe dat je dan dus ook nog weer apart sokken moet dragen?

 11. Ik onthaar vrijwel alles, behalve mijn armen en hoofd. Tenminste, mijn wenkbrauwen worden ook wekelijks bijgeplukt. Gewoon, met een ouderwets scheermesje. Ik ben veel te bang voor pijn van harsen of epileren.

  1. Ik houd ook van nette wenkbrauwen, maar kan er zelf niets van. Zo ongeveer 1 keer in de twee maanden ga ik naar de kapper en laat ze daar netjes maken. De laatste keer deden ze het met wax.

 12. Iedere keer als het er weer ‘tijd’ voor is en ik met een scheermesje bezig ben, denk ik ‘is harsen nu niet veel handiger?’ Zie dan weer zo op tegen dat getrek en de pijn dat die gedachte dan ook zo weer foetsie is…als je eenmaal iets gewend bent…????

  1. Ja, ik vind harsen ook meer werk moet ik zeggen. De epilady vind ik dat betreft perfect. Je hebt niet het gekledder met wax en je pakt hem er makkelijk even bij. Bijvoorbeeld onder het netflixen : )

 13. Ik heb een hekel aan scheren, in de zomer scheer ik soms bijna dagelijks. Het groeit zo snel! Ik scheer met een mesje, maar oriënteer me op andere mogelijkheden.

  1. Probeer eens een milde deodorant stick! Ik heb een super gevoelige huid maar de stick van Dove is super. Bovendien…. Geen spuitbussen liever.
   Ben er ooit mee begonnen op vakantie. Voelt veel fijner dat zo’s spuitbus.
   Roller is ook niks…. Plakkerig. (Vogeltjes dans) hihi.

  2. Ik dacht dat een deodorant stick hetzelfde was als een roller! Weer wat geleerd Pakketje. Maar is dat niet onfris: dat je elke keer met dezelfde stick door je oksels gaat?

  3. Nee want je gebruikt het op een schone huid. Het is een beetje het gevoel van een stuk zeep, zo voelt het aan. Het plakt niet geeft niet af. Als het slijt draai je de stick omhoog.
   (Je gebruikt toch ook elke dag dezelfde tandenborstel?)

   Igv ziekenhuis of onderweg op lange bv reis, heb ik van die vochtige toilet tissues met een soort zeep erin in mijn tas. Voor opfrissen tussendoor daarna de stick. Ook fijn op lange vlucht of als het erg warm is.

   Trouwens, dan ken jij zeker ook niet die zeep vloeitjes? Heel plat doosje met hele fijne dunne velletjes, 1 is genoeg om je handen te wassen als er een kraan is maar geen zeep.

 14. Een ouderwetsch scheermes, ook wel bekend als ‘krabbertje’. Klinkt lekker charmant maar scheert heel fijn en is zacht voor je huid. En goedkoop bovendien.
  Had ook een epilady die onder de douche kon en toen liet ik hem vallen. Maar het was een fijn ding! Het zal mij worst wezen wie er iets vindt van mijn lichaamshaar, maar ik vind het gewoon prettiger met alleen haar op mijn hoofd.

 15. Ik doe altijd mijn oksels en bikinilijn in een haast in de douche, ik ben blij dat de messen tegenwoordig beter zijn of dat ze ons niet zo irriteren

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.