|

Ik wil een Virgin River huisarts!

virgin river serie

Moeizaam worstel ik mij door de serie Virgin River.

Ik begon eraan toen ik grieperig was en tijdelijk uit de running.

Serie Virgin River: cliché, cliché en nog meer cliché!

Virgin River is een serie die aan elkaar hangt van de cliché's. Zowel de karakters als de gebeurtenissen zijn cliché.

'Waarom kijk je het dan, als je het zo stom vindt?' vraag je je misschien af.

Nou, dat vraag ik mezelf ook regelmatig af.

Maar weet je wat het is?

Het is zo gezellig in Virgin River.

Iedereen kent elkaar, en helpt elkaar. Wat dat betreft doet het me een beetje denken aan het dorpje Stars Hollow in Gilmore Girls.

Serie Virgin River: waar gaat het over?

Virgin River begint met de komst van verpleegkundige Mel Monroe naar Virgin River. Mel heeft haar man verloren aan een ongeluk, en rouwt ook nog om haar doodgeboren dochtertje. Mel verliet Los Angeles voor een nieuwe start in Virgin River. Uiteraard loopt ze eerst tegen een aantal problemen aan, maar die weet ze op te lossen. Mels 'love interest' is de knappe bar eigenaar Jack. Dat zie je als kijker echt van mijlenver aankomen.

Andere dorpsbewoners

Behalve over Mel en Jack gaat Virgin River over de andere bewoners van het dorpje. Zoals daar zijn:

  • Doc (Vernon) en zijn vrouw Hope
  • Preacher, die bij Jack in de bar werkt
  • Charmaine Roberts: Jack was 'friends with benefits' met Charmaine, maar Charmaine wilde meer... Vervolgens bleek ze zwanger van Jacks tweeling.
  • Ricky: jongeman die in de bar werkt.

En zo nog een aantal 'karakteristiek' oftewel cliché karakters die blijkbaar elk Amerikaans dorpje bevolken.

Trailer Virgin River

Waarom ik een Virgin River huisarts wil

Elke keer als ik de praktijk van Doc, de huisarts van Virgin River zie dan denk ik:

'Zo'n huisarts wil ik ook!'

Want Doc heeft gewoon praktijk in zijn karakterieke en pittoreske woonhuis! Een assistente die potentiële patiënten afpoeiert als ze een afspraak willen maken heeft hij niet. Daarnaast kun je er eigenlijk elk moment van de dag binnenlopen, en Doc maakt dan onmiddellijk tijd voor je. Ook 's nachts. En tot slot is hij niet te beroerd om de regels een beetje te breken als dat in jouw belang is.

Kijk hier heb je 'm:

serie virgin river

Mijn conclusie over de serie Virgin River

De serie Virgin River is laagdrempelig vermaak. Dat maakt het geschikt voor iedereen met concentratieproblemen die even 'iets makkelijks' wil. Het is ook fijne tv als je zorgen hebt over waar het met de wereld naartoe moet. In Virgin River komt alles goed. Tegelijkertijd hangt het dus van de cliché's aan elkaar en zie je elke verhaallijn van mijlenver aankomen.

Ik vind Virgin River niet geweldig, en geef de serie een 5,5. Op IMDb krijgt de serie maar liefst een 7,4 wat ik dus niet zo terecht vind.

Het is dat ik het daar zo gezellig vind, anders was ik al lang afgehaakt.

Eigenlijk is het gewoon heel simpele Troost Tv.

Serie Virgin River kijken

Je kunt de serie Virgin River kijken op Netflix. Er zijn daar inmiddels 4 seizoenen van elk ± 10 afleveringen. Seizoen 5 is in de maak. De serie is overigens gebaseerd op de boeken van Robin Carr.

Vind jij je huisarts lastig bereikbaar? Lees dan mijn ervaring met de App de dokter app!

Lees ook: verschil praktijkondersteuner psycholoog.

Wat vind jij van Virgin River?

Similar Posts

12 Comments

  1. Ik ken de serie niet, maar het lijkt me heerlijk laagdrempelig vermaak. Dat je zo'n huisarts wilt, snap ik wel. Voor mijn gevoel waren ze vroeger ook zo, maar ja...

  2. Je hebt het perfect omschreven. De perfecte troost-tv. Heerlijk zitten bingen. Mijn man vindt er niks aan, maar ik vind het heerlijk wegkijken. Idd je ziet alles mijlen van tevoren aankomen, maar dat maakt niets uit. De omgeving is prachtig, de hoofdrolspelers mooi, nou wat wil je nog meer. Kom maar op met seizoen 5! :)

  3. Ik vind het een heerlijke en inderdaad gezellige serie…en een leuke huisarts …maar die heb ik gelukkig ook!.🍀 heb je
    chesapeake shores gekeken? Ook zo’n heerlijke feel good serie …liefs van mij

  4. Ik vind het wel een gezellige serie. Op het ogenblik ben ik echter bezig met het K-drama Young Lady and Gentleman. 52 delen, dus dit neemt mij volledig in beslag 😉.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.