Reacties

Naaien zonder patroon: 23 ideeën! — 8 reacties

  1. Kleding naaien is zo leuk en geeft zoveel voldoening. Als een totaal onnozele ben ik 48 jaar geleden begonnen op een handnaaimachine. Mijn man leerde mij hoe dat moest, hij snapt alles 3 keer zo snel.
    Toen mijn oudste dochter geboren werd kreeg ik van een vriendin een simpel jurkjes patroon, bestaande uit 2 delen en zowaar het werd een jurkje. Elektrische naaimachine aangeschaft, dat was niet zo’n succes in het begin, veel te snel. Mijn man zette een klosje tussen het pedaal en tjoeke, tjoeke dat ging al veel beter.
    Ik kocht ‘ns een Knippie, eenvoudige broekjes, rokjes en later zelfs ondergoed, zomer-en winterjassen, truien en t-shirts etc.
    Nu naai ik nog voor mezelf, sweatshirts voor mijn man en voor de kleinkinderen.

  2. Sinds ik uitgevogeld heb hoe mijn (gekregen) naaimachine werkt, vind ik het toch wel heel leuk om zelf iets te maken. Maar ik haal nooit patronen uit een boek of zo. Ik teken gewoon simpele kledingstukken na op stof, knip het uit en stik het aan elkaar. Biasbandjes enzo vind ik al te veel werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder