Reacties

Waar doen ze het van: 15 overdenkingen — 31 reacties

 1. Niet gezien.... maar op 1 vraag kan ik jou vanuit ervaring antwoord geven:

  Maar ze is 35 euro kwijt aan de sportschool en lijkt te worstelen met overgewicht. Waarom niet twee vliegen in één klap slaan: de sportschool opzeggen, en dagelijks 30 minuten stevig gaan wandelen? Dat scheelt geld, en je valt af.

  De stok achter de deur... ook in het nu, kan ik mij nog zo vaak voornemen om te gaan wandelen, zolang er geen hond is of een baby in de wagen bijv. dan hoef ik er niet uit? Blijf ik lekker thuis. Feit is dus, je betaalt geld om te trainen, en omdat je al minder hebt, moet je wel... overigens werd dat bij mij een sportverslaving op de sportschool, cardio fitness, en binnen een jaar was ik 16 kilo kwijt en zat ik strak in mijn vel, maar toen begon de andere ellende die fibromyalgie heet en b12 tekort, en vitamine D tekort, 2 dingen die in mijn geval zeer zeldzaam zijn, mijn bindweefsel neemt het niet op, hoe vaak en hoelang ik ook in de zon zit, hoeveel ei of vlees ik ook eet...

  X

 2. Je kunt de fam. Geerts op Instagram volgen, Annemarie geeft daar dagelijks een leuk kijkje in hun leven. Ik vind ze erg sympathiek en weet nu ook dat sommige uitspraken in het programma op tv anders over komen dan dat zij bedoelen.
  Kinderopvang hebben ze ook niet, dochter Jet gaat naar de peuterspeelgroep (vroeger peuterspeelzaal) dat valt tegenwoordig onder Kinderopvang, is bij ons ook zo. Vandaar dat je ‘kinderopvang’ terug vindt in hun rekeningoverzicht.
  Verder heb ik erg genoten van het programma en ook zeker de nodige gedachten daarbij gehad!
  Ik hoop zo dat de reis van Giovanna en dochter naar Italië doorgegaan is, al betwijfel ik het sterk vanwege Corona....

  • Ahaaa! Kinderopvang is gewoon peuterspeelzaal. Dat klinkt een stuk logischer.

   Daar zeg je me wat over de reis naar Italië en corona. Dat zou wel heel sneu zijn voor Giovanna. Ze had er zo'n zin in!

 3. Ik heb een paar afleveringen gezien en toen ben ik afgehaakt. Ik heb er niet zo'n behoefte aan te zien hoe andere mensen moeten knokken om iedere maand rond te komen.

  Het programma laat wat mij betreft zien hoe vreemd ons land is als het om geld gaat. We zijn - ondanks de crisis en andere problemen - nog altijd een van de rijkste landen in de wereld, maar toch zijn er veel mensen die diep in de financiële ellende zitten. Bij het zien van een programma als dit vraag ik me dan af hoe dat in vredesnaam mogelijk is. Toegegeven, sommige mensen kunnen echt niet met geld omgaan maar ik denk dat dat een heel kleine minderheid is.

  Waarom helpen we elkaar niet wat meer? Zo'n Salar bijvoorbeeld, ik vraag me af wat zo iemand doet om een ander te helpen. Natuurlijk kan ook hij met al zijn geld niet iedereen helpen, maar toch. Nederland is een prachtig land om in te wonen maar als het om geld gaat vind ik dat we wat meer naar elkaar mogen omkijken.

  Ik zou niet zo rijk willen zijn als Salar. Hij leeft alleen maar voor geld vergaren. Zijn vrouw en kinderen zien hem bijna niet. Wat geeft hij zijn kinderen aan opvoeding en wereldbeeld mee?

 4. Ik heb wel een opmerking over de schuldsanering. Het is zeker waar dat de mensen die hierin terecht komen drie jaar lang onder streng bewind staan en dus heel weinig te besteden hebben. Maar vaak gaat het om ontzettend grote schulden. Een ton is echt niet uitzonderlijk. Die kunnen nooit afbetaald worden en dus draait de gemeenschap -wij dus samen met de schuldeisers - op voor het restant. Na drie jaar zijn de schuldenaren weliswaar vrij en kunnen ze hun leven weer oppakken, maar het kost ons allemaal heel veel geld. Ik doe als budgetcoach samen met mijn collega's veel werk om dit soort echt nare toestanden te voorkomen. Gelukkig zijn steeds meer gemeenten in Nederland bezig om mensen die financiële problemen hebben op deze manier te helpen. Beter voorkomen dan genezen.

 5. Je hebt met alle punten ook mijn gevoelens gedeeld, Punt 7 vond ik ook het meest in het oog springen, ik zag de eenzaamheid en teleurstelling in haar gezicht.
  Salar is net als Elvis Presley, hij zal moeten blijven werken omdat hij veel mensen moet onderhouden. Dit programma is in veel dingen een voorbeeld hoe je niet je leven moet indelen. Hans

 6. Ik vond de familie van Salar de armste....
  Echt! Zo weinig tijd voor je zelf, zo weinig tijd voor je kinderen.
  Kinderen herinneren zich later echt niet de spullen die ze hadden, maar de ervaringen die ze met je hadden.
  Zo hoorde ik laatst van een vriendinnetje van mijn kind dat ze het leukste ooit wat ze had meegemaakt, dat ik haar had wakker gemaakt midden in de nacht(al tig jaar geleden) om vallende sterren te kijken in een vakantie die ze met ons mee was. . Dat zou ze nooit vergeten.
  De kinderen van Salar kennen kun vader alleen van een aai over de bol en een vakantie waarin hij met zijn oor aan de telefoon zat om zaken te doen.
  Arme kinderen.

 7. Dit hadden ook maar zo mijn gedachten kunnen zijn :-)
  Ik denk dat Hans hierboven met zijn vergelijk met Elvis Presley wel aardig in de goeie richting zit.
  In die zin vallen rijke mensen niet altijd te benijden. Als Salar niet werkt, stopt de geldstroom. Dat is een hele verantwoordelijkheid.
  Van al deze huishoudens zou ik trouwens het liefste bij het gezin van Salar of bij Giovanna op visite gaan. En dan zou ik toch wel tegen Giovanna zeggen dat ze door de zure appel heen moet bijten en zich moet verdiepen in de Belastingdienst. Op deze manier er voor weg blijven lopen, daar verdien je niks mee.

 8. Ik heb alleen de eerste aflevering gezien en ik vond het enorm treurig dat de vrouw van de miljonair iedere dag met haar kinderen in het restaurant ging eten. En dat papa er niet eens bij ging zitten. Da’s geen rijkdom. Da’s armoede. Liefde en aandacht kost tenslotte niks.

 9. Wat mij opviel was de creativiteit van het grote gezin. Motorrijden, maar ook leuke verjaardagsfeestjes met paarden.
  alle gezinnen werden geholpen. Budgetcoach. Sport. Salar afvallen. Italië reis,
  Salar bleef menselijk, ondanks zijn business drive.
  iedere keer werd het kostgeld van dochter nauwelijks genoemd. Dat irriteerde. Best mogelijk dat sporten meer contacten oplevert voor de alleenstaande moeder.
  De idioot hoge belastingen in Nederland hadden ook meer aandacht mogen krijgen. We betalen absurd veel. Teveel geld aan bedrijfsleven hulp Corona en ook teveel geld aan belastingvrijstellingen voor de multinationals. We betalen teveel.

 10. Wat mij het meest is bijgebleven dat de familie Geerts geen kinderfeestjes hielden ivm de kosten. Daarnaast zag je in het overzicht wel dat er 1000 euro naar de spaar over wordt geboekt. En dat stoorde me een beetje. Dan denk ik; boek dan even wat minder over en regel een feestje voor die kinderen. Het hoeft allemaal niet duur te zijn....
  En de rijkste familie...tja...ik vind het zielig voor die kindjes dat er geen warmte thuis is...altijd maar in een hotel eten, een vader die er bijna nooit voor ze is...Dat is een keuze, maar zou niet de mijne zijn. Verder vind ik het reuze interessant om het te zien dit soort programma's!

 11. ha Nicole,

  wat leuk, dat je dit programma gerecenseerd hebt.
  Ik heb er helaas niets van gezien
  Weet ook niet of ik er alsnog naar zou kijekn.

  Maar jou 15 punten zijn top!

  groetjes!

 12. Ik heb ze wel gezien - best interessant. En wat een mooie verschillen had de redactie bij elkaar gezocht... Wat opvalt: dat vreselijk lelijke huis van Salar en dat gezin - ZO lelijk ingericht! En verder het gezin met schulden - hoe DOM ze omgaan met hun geld, je zou toch willen dat iemand ze (beter) bij de hand neemt, en leert hoe je beter met je geld omgaat - want nu benadelen ze hun schuldeisers enorm, en zichzelf, en hun kinderen... Giovanna met haar dochter, die pas na veel moeite het kostgeld (iets) verhoogt.. En iedereen die van alles vindt over het "gebrek aan" kinderfeestjes voor de kinderen van de familie Geerts - nee, ze geven geen feestje voor de kinderen uit de klas - deden wij vroeger ook nooit, was geen gewoonte denk ik, of kon het er niet af? maar de verjaardagen werden natuurlijk wel degelijk gevierd, in gezinsverband / familieverband!

 13. Ik heb een keer een weekendje weg meegemaakt in het hotel van Salar in Aardenburg. Was prima en gul geregeld daar. Salar en zijn vrouw leken me beiden sympathiek. Vergeet overigens niet dat hij in z'n eentje zorgt voor een heleboel werkgelegenheid daar in West Zeeuws Vlaanderen. En wat een kritiek van veel mensen op die Annemarie. Ze zei het in de eerste aflevering een beetje pinnig allemaal, maar ik vind dat ze verstandige keuzes maakt. Alle gezinnen trouwens, proberen wat aan hun situatie te doen. Dat vind ik uiterst positief!

 14. Leuk om jouw gedachten te lezen bij deze serie. Ik heb ook gekeken en ben toen de familie Geerts gaan volgen op Instagram. Wat me vooral bijblijft van die serie: wat je op tv ziet, is echt maar een héél klein stukje van de werkelijkheid. Op Instagram zie je zoveel meer. En dan begrijp je werkelijk niet waar al die negatieve reacties vandaan komen (én waarom er 'kinderopvang' is;)). Wat een geweldige, positieve, liefdevolle familie!

 15. Was heer leuk om achter de voordeuren van de anderen te kunnen kijken. Ik hoop echt dat Giovannie naar Italië heeft gekund. En familie Geerts. Prachtig

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>