Informatieavond school voor ouders anno 2020

informatie avond

Op zich vind ik het best bijzonder: een informatie avond voor ouders op het hbo. Op die leeftijd zijn kinderen immers vrijwel volwassen, en wonen soms zelfs op kamers.  Is het typisch voor deze tijd, dat ouders toch nog worden geïnformeerd? Van de universiteit van mijn dochter hoor ik nooit wat. En dat vind ik eigenlijk prima. Ik moet in dit verband vaak aan het motto van mijn oma van mijn vaders kant denken:

‘Alles te weten maakt niet gelukkig.’

Als moeder ervaar ik deze uitspraak vaak als erg treffend.

Nu weet ik ook hoe Microsoft Teams werkt!

Normaliter was deze informatieavond op locatie, maar door corona werd de avond nu online gegeven met behulp van Microsoft Teams.

Nu kan ik eindelijk meepraten over het gebruik van Microsoft Teams : )

En natuurlijk over de opleiding van mijn zoon.

Hoewel ik me afvraag hoe fijn hij dat vindt…

Similar Posts

10 Comments

  1. Ideaal dat dat op deze manier kan. En wat meer info over de opleiding is ook fijn, ook al is je zoon groot. Dan weet je in ieder geval waar hij het over heeft.

  2. Op het hbo een avond voor ouders? Ik vind het eerlijk gezegd ook wat bijzonder. Ik zou zeggen: zet wat informatie op je website en ouders die dat willen, lezen het dan daar wel;).
    Je bent trouwens verder dan ik, want ik weet nog steeds niet hoe Teams werkt. En oké, ik wil het ook niet weten.

  3. bij ons mocht één ouder aanwezig zijn bij het gesprek, dus we hadden een online verbinding voor mij. Kon ik er toch nog bij zijn.

    Love As always
    Di mario

  4. Oh ja, mijn dochter had dat ook al jaren en jaren terug, ROC Evenementen organistatie management opleiding, maar zij vroeg het mij zelf, ik was ook erg verbaasd, ouderavond gewoon… Maar zij was inderdaad al de deur uit op studentenkot, maar toch, wilde ze graag dat ik kwam kijken, erg leuk! Ik mocht ook gewoon vragen stellen, mijn dochter dacht trouwens dat ik niet zou gaan, maar ze vond het geweldig juist, dat ik die interesse toonde ook al was ze al de deur uit en volop student.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.