Reacties

Het Latte Effect: van €2,- naar €730,- per jaar! — 24 reacties

 1. Ja, ik ben me daar zeker wel van bewust! Wij kopen vaak onderweg op het station een broodje, maar daar proberen we nu mee te stoppen. Vaarwel hapsnap februari noemen we het, LOL ;)

  • Ja, dat is dus dat Latte Effect. Omdat het maar kleine bedragen zijn, heb je niet door hoe de kosten oplopen. Net als jij zet ik mijn koffie meestal gewoon zelf. Dat scheelt natuurlijk flink!

 2. oh wauw wat een geld, ik weet het ergens wel, dat het natuurlijk bets wta kost als je zo eens wat voor onderweg kost, maar idd wat een berg geld, gelukkig lust ik geen koffie ;-)
  Haha nee ik neem serieus niet snel wat gekochts mee denk ik, mede daarom, geld slibt ongemerkt weg op die manier. Ik zal het de pubers eens laten zien.

 3. Het is veel geld maar ik sta hier totaal niet stil bij. Live a little en gewoon door blijven zuipen ;-)

  On the other hand ben ik wel blij dat er geen Starbucks hier op de hoek zit want dan zou ik wel echt veel geld kwijt zijn.

  • Bij mij helpt het dat ik de koffie van Starbucks niet zo lekker vind. Ik houd niet van hele grote koppen koffie. En al helemaal niet als ze van papier zijn. Ik heb mijn koffie het liefst in zo'n leuk kringloopkopje met bloemetjes : )

 4. Jeetje, toch ook wel weer een eye-opener. Bij mij zit het latte-effect in de lunch. Ik neem vrijwel altijd brood mee, maar haal dan nog even een soepje om iets warms te hebben. Vaak komt er dan ook nog wel weer een salade oid bij. Tikt toch behoorlijk aan op jaarbasis!

  Lijkt mij een mooi doel om dit soort uitgaven drastisch te beperken!

  • Toch kan ik me zeker voorstellen dat soep bij de boterham lekker is! Het geeft de lunch net iets extra's. Maar inderdaad, het loopt op jaarbasis wel op natuurlijk.

 5. Dit effect heb ik al vaker over gelezen. Bij consuminderen tellen al die kleine beetjes bij elkaar flink op. Grote klappers om op te bezuinigen zijn er lang zoveel niet.
  Hier geen last van het latte affect. Ik moet overal mijn eigen eten en drinken mee naar toe nemen ivm dieet.

 6. toen ik nog werkte wel. Voor één euro elke dag een kop soep en salade kopen bij de lunch. Het was lekker en ik stond niet bij de kosten op jaarbasis stil

 7. Mijn Latte-factor is denk ik kleurboeken kopen bij Amazon. Daar kun je voor 'maar' iets van 7 euro kleurboeken kopen. En dan denk ik: ach, die is niet duur. Maar samen loopt het natuurlijk behoorlijk op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder