Het Latte Effect

het latte effectVele kleintjes maken één groter.

Dit wordt ook wel het Latte Effect genoemd! Naar een geliefde koffiesoort, die veel mensen elke ochtend kopen. En al die kopjes koffie bij elkaar tikken behoorlijk aan. Zo’n Latte kost al gauw 2,0. Op jaarbasis geef je dan 730,- uit aan koffie.

Op zich is 2 euro niet zoveel. Maar al die kopjes koffie bij elkaar wel.

Wat zeggen de mensen op straat?

In onderstaand filmpje worden mensen op straat geïnterviewd over hun koffiegewoontes. Het grappige is dat niemand een flauw idee heeft van de kosten op jaarbasis.

En het is erg leuk om hun reacties op het totaalbedrag te zien! Kijk hier onder:

Heb jij last van het Latte Effect? Kleine dingen die je vaak koopt, en die optellen tot een grote uitgave?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ja, ik ben me daar zeker wel van bewust! Wij kopen vaak onderweg op het station een broodje, maar daar proberen we nu mee te stoppen. Vaarwel hapsnap februari noemen we het, LOL ;)

  1. Ja, dat is dus dat Latte Effect. Omdat het maar kleine bedragen zijn, heb je niet door hoe de kosten oplopen. Net als jij zet ik mijn koffie meestal gewoon zelf. Dat scheelt natuurlijk flink!

 2. oh wauw wat een geld, ik weet het ergens wel, dat het natuurlijk bets wta kost als je zo eens wat voor onderweg kost, maar idd wat een berg geld, gelukkig lust ik geen koffie ;-)
  Haha nee ik neem serieus niet snel wat gekochts mee denk ik, mede daarom, geld slibt ongemerkt weg op die manier. Ik zal het de pubers eens laten zien.

 3. Het is veel geld maar ik sta hier totaal niet stil bij. Live a little en gewoon door blijven zuipen ;-)

  On the other hand ben ik wel blij dat er geen Starbucks hier op de hoek zit want dan zou ik wel echt veel geld kwijt zijn.

  1. Bij mij helpt het dat ik de koffie van Starbucks niet zo lekker vind. Ik houd niet van hele grote koppen koffie. En al helemaal niet als ze van papier zijn. Ik heb mijn koffie het liefst in zo’n leuk kringloopkopje met bloemetjes : )

 4. Ook nooit van die term gehoord. Maar ik heb er eigenlijk ook gelast van… Neem zelfs braaf mijn eigen brood mee naar mijn werk hahaha.

 5. Jeetje, toch ook wel weer een eye-opener. Bij mij zit het latte-effect in de lunch. Ik neem vrijwel altijd brood mee, maar haal dan nog even een soepje om iets warms te hebben. Vaak komt er dan ook nog wel weer een salade oid bij. Tikt toch behoorlijk aan op jaarbasis!

  Lijkt mij een mooi doel om dit soort uitgaven drastisch te beperken!

 6. Dit effect heb ik al vaker over gelezen. Bij consuminderen tellen al die kleine beetjes bij elkaar flink op. Grote klappers om op te bezuinigen zijn er lang zoveel niet.
  Hier geen last van het latte affect. Ik moet overal mijn eigen eten en drinken mee naar toe nemen ivm dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.