Reacties

Hoepelen en afvallen: 5 cm van mijn taille in 3 maanden — 40 reacties

 1. weet je wat ik me nu af vraag.(ik heb nl ook een hoepel gehad maar vond t ook niet prettig die ribbels enz) zou je door te hoepelen zonder hoepel ook zo n effect kunnen bereiken?

 2. Mijn reactie is ergens 'verdwenen'. Mijn ervaring met een hoelahoep is dat het me te pijnlijk is. Ik begin er niet meer aan. Gelukkig heb ik nog een heel slanke taille en mijn buik kan er ook nog mee door. Eerlijk gezegd is dat zeer waarschijnlijk een kwestie van geluk hebben :-)

 3. Wat goed van je! Maar zoals ik lees ga je ook hardlopen. Dus zou alleen hoelahoepen ook werken? Ik ben wel benieuwd of het bij mij ook zou werken. In de avond is mijn buik zo bol. Dan lijk ik wel zwanger.

 4. Op mijn blog vertelde onlangs ook al iemand dat ze zo veel slanker geworden was in de taille door het hoelahoepen. Ik liep meteen naar de Bart Smit, maar toen ik daar stond, dacht ik: Misschien is dit toch niet de juiste hoelahoep? Nu ik die site waarnaar jij verwijst heb bekeken, denk ik dat ik gewoon zo'n speelgeoddingetje aanschaf om eerst eens mee te proberen. Want zo op het eerste gezicht vind ik die fitness hoelahoepen (of hoe zeg je dat?) toch wel een beetje prijzig.

  • Ja, ze zijn een stuk duurder dan de hoela hoeps van bijvoorbeeld Bart Smit.

   Het verschil is dat zo'n fitness hoela hoep een stuk zwaarder is en die ribbels heeft. En het rare is dat het gewicht het juist mákkelijker maakt om te hoela hoepen.

   In die zin zou je dus kunnen denken: 'Ik neem zo'n lichte kinder hoela hoep want dat is moeilijker, en doet dus vast veel meer.'

 5. Euhmm.. Je taille wordt niet slanker door hoelahoepen. Ik lees dat je hardloopt? Ws let je op je voeding ook?? Aangezien je alleen afvalt als je minder binnenkrijgt dan je nodig hebt.het Is onmogelijk om op 1 plek specifiek door 1 oefening af te vallen. Het Is wel goed voor flexibiliteit in je rug en heupen.

  • Ja, maar ik loop al 14 jaar hard Carina. Dat was dus niet wat ik anders heb gedaan. Ik ben niet meer of sneller gaan hardlopen. Het enige verschil is het hoela hoepen : )

  • Dat is een bekend fenomeen. De oplossing is een 'haakje' in jezelf vinden dat je motiveert. Als je een jas ophangt aan de muur en er zit geen haakje valt hij op de grond.

   Ik heb altijd de schurft gehad aan sport, maar doordat mijn toenmalige kraamhulp zei dat ze van hardlopen zo rustig werd, ben ik het ook gaan doen. Dat was mijn 'haakje'!

  • Ik geloofde er eerlijk gezegd ook niet veel van. Altijd die wondermiddeltjes... Ze werken nooit. Maar ik moet toegeven dat het hoela hoepen wel degelijk verschil heeft gemaakt. Tot mijn eigen verbazing.

 6. bij mijn x box training is ook een hoela hoep warming up. Ik denk eigenlijk dat het meer de beweging is. Je hebt niet meer gemeten voordat je voor de 2e keer begon?
  Ik ga het wel zonder hoepel proberen, vind ze ook best duur en ik heb nooit die hoepel rond mijn taille kunnen houden.

  • Nee, ik was te laks om weer te gaan meten moet ik bekennen. En omdat ik de vorige keer niet had doorgezet had ik er eerst ook niet zoveel vertrouwen in dat het nu wel zou lukken.

 7. Ik heb ook een hoepel gekocht en ben er eigenlijk vrij snel mee gestopt door de pijnlijke blauwe vlekken. Maar ik voelde wel dat mijn buikspieren hadden moeten werken. Misschien moet ik gewoon een goede waisttrainer kopen voor tijdens het hoepelen want zo te zien kan je er wel mooie resultaten mee halen! :-)

 8. Aha, je doet er ook hardlopen bij en dat is echt niets voor mij. Ben benieuwd of men ook kan afslanken met alleen hoelahoepen... (en wat op je voeding letten). Als kind kon ik het goed, hoelahoepen, maar of me dat met dit figuur ook nog zou lukken.... heb er een tijd geleden naar gegoogled, wat zo'n ding kost. De goedkoopste was iets van 14 euro. Dat is nog te doen. Durfde het toen gewoon niet aan.

  • Afvallen met alleen hoela hoepen zie ik nog niet zo heel gauw gebeuren. Tenzij je het in een flink tempo een uur per dag doet misschien?

   Maar centimeters verliezen, daar geloof ik dus wel in dat dit kan met hoela hoepen.

 9. Ik heb er nu ook een gekocht. Heb wel een aantal filmpjes op youtube moeten bekijken voordat ik die hoepel aan het hoepelen kreeg zeg maar. Opbouwen is wel verstandig, die ribbels voel je wel tegen je buikspieren. Heb hem ook gekocht omdat sterkere buikspieren ook weer goed voor mijn zwakke rug zijn. Als mijn taille dan ook nog afslankt is het helemaal te gek !

  Groetjes Annamarie

  • Dat opbouwen raad ik ook wel aan inderdaad. Vorig jaar ging ik gelijk 20 minuten hoela hoepen. Ik denk dat dit destijds er ook voor zorgde dat ik het niet volhield.

   Nu ik dagelijks 10 minuten doe gaat het prima en heb ik ook geen blauwe plekken meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>