Reacties

Het verschil tussen mijn man en mij... in toiletrollen — 37 reacties

 1. Zo'n houder met maar 4 rollen is een onzinnige tussenstap. Bij mij past er maar 1 rol in en de overige 11 (mijn maximale voorraad) heb ik op een plank achter de WC. Kortom bij de hand. Daar zouden bij mij ook 36 rollen passen, maar ik sjouw niet van die hele balen mee. Met 12 rollen doe ik 8 maanden. Haal weer nieuw als ik de laaste rol in de houder hang.

 2. Waarvoor dient een wasmand? Waarom nat wasgoed eerst laten drogen alvorens het in eerder genoemde wasmand te stoppen? Waarom lege melkpakken opvouwen tot klein pakketje? Waarom iets wat op de trap ligt mee naar boven of beneden nemen? Waarom lege verpakkingen uit de koelkast halen?

  • Hahaha

   Waarom schoenen op een plank zetten (ipv ze midden in de gang tenlaten staan), waarom de vaarwasser aanzetten nadat je hem gevuld hebt (…), waarom deuren achter je dicht doen, waarom natte handdoeken óphangen.

 3. Hahaha wat herkenbaar! Zéker wat het fruit betreft…. Waaróm niet even uitpakken?? We zullen er nooit achterkomend ben ik bang 🤷🏻‍♀️

 4. Eigenlijk had ik weinig te klagen op dat punt al ging het natuurlijk ook wel eens mis, Maar mijn grottste ergernis zóu kunnen zijn dat er geen geen man in huis is om dat soort fouten te maken. Maar ja, dan is ergernis toch niet het meest toepasselijke woord.

 5. Zo herkenbaar, mannen zijn vooral praktisch ingesteld. Hier ook met het wasgoed of het inruimen van de vaatwasser (als het er al in wordt gezet). Grootste toilet ergernis? Lege wc rol niet vervangen.

 6. Hier in huis ben ik de w.c -rol opzichthouder. 3x per week wordt de w.c schoongemaakt en ik zorg ervoor dat er minstens 4 rollen op voorraad zijn.

 7. Mijn man vond bepaald wc papier prettiger. Ik niet. Nu hangen er twee verschillende houders en rollen en ieder zorgt voor een "eigen nieuwe".

 8. Ik ben 34 jaar getrouwd, maar mijn man heeft nog nooit 1 rol wc papier opgehangen en ook nog nooit fruit op de fruitschaal gelegd. 'Ieder zijn eigen taken' zoals hij zegt, heeft ook zijn voordelen ;-) Het voorkomt zulke ergernissen.
  Ik hoef ook nooit gras te maaien of een dakgoot leeg te halen, om maar wat te noemen.

 9. Jouw man heeft waarschijnlijk één gedachte als hij wcpapier uit de kelder moet halen. Ik moet 1 rol wcpapier hebben, 1 rol, 1 rol. Haha. Hoe lief je man ook is , het blijft een man en ze denken net even anders dan ons vrouwen.

 10. Ik lach me slap, want dat wcpapier dan toevallig niet. Maar die fruitschaal wel, precies zo. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is ook geloof ik een soort onpraktischheid. Mijn man zet bijv. een gebruikt koffie kopje op het aanrecht boven de afwasmachine. Dus niet erin! Die dingen

 11. Huh, ik zie ook echt geen enkele logica in het halen van één rol. Bij mij gaan er altijd zoveel rollen op de houder als erop passen. Zal dan wel vrouwenlogica zijn;). Qua fruitschaal maak ik me ook heel soms schuldig aan de stijl van je man. Dat geef ik eerlijk toe. Maar dat is dan vooral als er bijvoorbeeld nog een appel ligt én ik al nieuwe heb gekocht. Die haal ik dan pas uit de zak als die oude appel op is. Anders ben ik bang dat die niet meer lekker is...

 12. Eigenlijk is het wel een smaakvol verschil tussen de beide sekse.
  Mannen kijken anders naar gezelligheid en logica dan mannen.
  Ik heb altijd een rol in de wc-rolhouder en een op een reserve houder. Hans

 13. Het meeste herken ik voor de volle honderd procent. Er is echter een nogal in het oog springend verschil; alles wat je aan je man toeschrijft kan ik aan mijn vrouw toeschrijven. Fruit op de fruitschaal? Ze koopt het wel, maar laat het in de verpakking zitten, om maar een voorbeeld te noemen. Ook deuren laat ze consequent open staan en een lamp uitdoen bij het verlaten van een ruimte? waarom zou je.
  Alleen op het gebied van de toiletrollen hebben we geen problemen. In de WC beneden heb ik in de achterwand een grote kast kunnen maken en daarin bewaart ze alles, dus ook de toiletrollen. En omdat ze graag op een verwarmde toiletbril zit, eentje met verwarming en ingebouwde 'douche' en föhn. Zij maakt dan ook vrijwel altijd gebruik van de WC beneden en ik ga naar boven; vind weinig erger dan zitten op een warme wc-bril.
  Wat de van de WC hoogte aangaat; het exemplaar beneden is ook op de favoriete hoogte van eega gebouwd, wat aardig overeenkwam met MIVA-hoogte en die boven is een halve meter hoog; geheel onjuist volgens alle (Amerikaanse) normen. Maar de Amerikanen zijn gemiddeld genomen een stuk kleiner dan de Europeanen. Er schijnt onlangs op TV een documentaire geweest te zijn over de 'standaardman'; 1.80 m lang en rond de 80 kg eigenlijk een standaard Amerikaanse man. Niet echt een West-Europese man. Nee, ik heb de wc tijdens de badkamerverbouwing, ca 20 jaar geleden, op de voor mijn lange benen comfortabele hoogte geïnstalleerd en kwam daardoor op de halve meter.
  Normen die betrekking hebben op mensen zijn een goede suggestie, maar niet om in alle gevallen voetstoots over te nemen.
  Relatief voordeel van 'ieder de eigen wc' is ook dat we zelden onenigheid hebben over hoe de toiletrol hangt. Zij wil de rol altijd van de muur hebben hangen, maar het maakt mij niet uit. Ik hang de rol op en al dan pas maak ik de rol 'open' Als het zo uitkomt dat de rol naar de muur hangt; ik heb er geen enkel probleem mee. Belangrijk is dat het papier doet waarvoor het bedoeld is. En over het hygiënische aspect maak ik me geen illusies. Na toiletgebruik gewoon de handen goed wassen en niet even nat maken onder de kraan.

  • Ik vind het leuk om te lezen hoe het dus ook andersom kan gaan Willem : ) Een verwarmde toiletbril spreekt mij ook niet aan. Dat is net alsof er net iemand anders op zat....

 14. Mijn inmiddels ex-verkering gebruikt erg veel wc-papier. En met al die lege rolletjes was het toiletemmertje natuurlijk al snel vol. Hij zette dan de lege rolletjes op het deksel. En ik was altijd degene die het emmertje leeg maakte. Op een dag besloot ik dat eens niet te doen. Hij zou uiteindelijk het emmertje toch wel leeg maken? Maar nee, hoor. Toen het deksel van het toiletemmertje vol was, zette hij zijn lege rolletjes gewoon op de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder