Reacties

Dierenkoppen als wanddecoratie: ik heb er 3 — 58 reacties

 1. Het dier heeft een ziel gehad. Het heeft geleefd en wie zijn wij dan om uit te maken dat wij het aan de muur willen hebben? Belachelijk. En vooral respectloos.

  • Sorry hoor, een mens heeft een ziel maar een beest niet. Dood is dood bij een beest. Een mens gaat na het sterven naar hemel of hel!

  • Hennie een dier heeft ook een ziel. Het is nergens op gebaseerd dat het niet zo is. Het is alleen makkelijk voor sommige mensen om zo te denken, omdat ze dan niet verder erover na hoeven te denken of het dier ook pijn lijdt en gevoel heeft. Door deze denkwijze worden dieren vaak misbruikt voor alle gemakken van de mens.

 2. Nee, dat is niks voor mij. Wat ik wel wil en wat ook van een dier komt zijn schapenvachten. Lijkt me heerlijk om die komende winter op de bank te hebben. En het staat ook wel knus.

 3. Mijn zoon heeft een herten gewei op zijn kamer.
  Aan het eind van de straat hebben wij een hertenkamp.
  In het najaar valt het gewei van het mannetje af en mijn zoon ( toen een jaar of 10)
  was hier net getuige van.
  Hij rende keihard naar huis dat er iets ergs was gebeurd, arme jong.
  Dus wij uitgelegd dat dat heel gewoon was en ook hebben we de gemeente
  gebeld of hij dat gewei misschien mocht hebben.
  En dat mocht! Mijn man heeft het gewei op een plaat hout bevestigd en zo hangt
  het nog altijd in zijn kamer.
  Inderdaad als een soort trofee of meer een herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis.

 4. Dierenkoppen aan de muur vind ik vreselijk en echt een hype. Ik doe nooit mee aan hypes omdat ik het niet leuk vind om te doen wat de meute achterna te lopen. Zo'n opgezet kuikentje hoef ik echt niet. Ik kan me herinneren dat wij vroeger thuis een opgezette meeuw aan de wand hadden hangen, geen idee waarom en waar die vandaan kwam. We woonden ook niet eens aan zee !
  Groet Thea

 5. Ik heb er geen behoefte aan. De enige die ik dan wel zou willen ophangen is die van de Action, dat hert... Maar verder, nee dank je. Toen ik verkering kreeg met mijn man zag ik op zijn kamer een opgezette fazant. Ik heb het ding nooit in huis willen hebben en hij wilde er geen afstand van doen, oeps! Het ding is meegekomen met trouwen maar is nooit verder gekomen dan de berging. Daar stond hij te 'pronken' op een achteraf tafeltje. Met de verhuizing ( 6 jaar later) is ie zeer per ongeluk weggegooid...

 6. Persoonlijk houdt ik er niet zo van, maar voor wie het wel mooi vindt leuke opties. Behalve dan de echt opgezette dieren, daar houd ik helamaal niet van. Een pluche dierenkop is nog wel leuk voor op een kinderkamer.

 7. Nee, resoluut nee, geen van beiden, geen kunststof en geen echte, dan schilder ik ze wel.

  En als ik 3D aan de muur wil, hang ik wel heel ouderwets planten aan de muur, die wordt ook nog weleens vergeten, dat je speciale potten met hangplanten hebt die je aan de muur kunt hangen, ik wil graag levende dingen in huis. Het doet namelijk ook iets met de energie als je dode dingen in huis bewaart, dit geldt zelfs voor droogbloemen, vanuit de Feng Shui en het oosten gezien ;-)

  X

 8. Ik heb thuis het bekken van een zeemeeuw, vorig jaar op het strand gevonden. Dat vind ik wel bijzonder. Het ziet er uit als een drakenschedel. De schedel van een dier vind ik wel mooi, maar ik koop het liever niet omdat ik niet wil dat dieren net daarvoor gedood worden. Een dierenschedel die ik gewoon in de natuur vind is wat anders, ik vind dat enorm fascinerend.

 9. Voor mij geen opgezette dieren aan de muur, je betaalt er nog kapitalen voor ook!
  Zelf heb ik alleen een steigerhouten gewei, onlangs gekocht bij een werkproject voor daklozen. 't Hangt momenteel in een verscholen hoekje in de hal, maar misschien haal ik het tegen de kerst wel te voorschijn en hang het dan een tijdje in de woonkamer. Je kunt er namelijk heel leuk en handig dingen aan hangen.
  't Kuikentje zou ik nooit of te nimmer willen hebben.
  Ik heb trouwens wel een uitgebreid servies met jachttaferelen. Is dat erg? :-)

 10. Voor mij geen dierenkoppen aan de muur of opgezette beesten. Wel wordt ons huis heel gezellig aangekleed door onze hond en kat. Onze kat, die als een balletje opgerold in haar mandje op de bank ligt te slapen of vanaf de vensterbank de wereld bekijkt... Ons hondje dat haar lieve snoetje op de rand van haar mand laat rusten.... Veeeeeeel mooier dan dan wat voor duur kussen of exclusieve vaas uit VT-wonen ook ;-)

 11. Wij hebben wel dierenkoppen aan de muur hangen. Op de kinderkamer nog wel... Een (pluche) hoofd van Winnie the Pooh en eentje van Tijgetje. Ook vind ik die kartonnen koppen vaak erg mooi, die dan met schijfjes zijn opgebouwd.
  Daarnaast heb ik niets tegen schedels. We hebben er eentje uit Bali, die mooi bewerkt is, waar we nog een plekje voor zoeken. Deze dieren zijn niet afgeschoten als trofee, maar het is een restant van het werkdier en vlees en op die manier verdienen de mensen daar weer wat bij.
  Zelf hou ik niet van die hertengewei'en die je wel bij jagers op de muur ziet hangen, als echte troffeëen. Maar ik vind het ook een beetje cru om te zeggen dat je een dier aan de muur zielig vind. Leer is ook gewoon van een dier en je zou ook geen vlees & vis moeten eten dan. Pas als je dat allemaal doet vind ik dat je recht van spreken hebt over zielig of de ziel van een dier.
  Overigens vind ik het verhaal van Cecil wel zeer kwalijk, omdat deze dieren met uitsterven bedreigd worden en hier veel respectvoller mee omgegaan zou moeten worden. Maar jagen om een populatie in stand te houden daar kan ik me wel beter in vinden (omdat anders veel dieren ziek worden of aan hongersnood sterven).

 12. Als ik het zo eens lees is er hier echt niemand die een 'echt' dier aan de muur zou willen. Inclusief ikzelf niet. Ik zou dat ook een naar idee vinden.

  Daarom was ik ook best verbaasd dat er dus een heuse winkel is die opgezette dieren verkoopt. Blijkbaar is daar anno 2015 nog een markt voor ook. Dat had ik echt nooit verwacht.

 13. Op de Koninginnemarkt scoorden mijn vriend en ik ooit een pluche ijsberenkop voor in de slaapkamer van mijn oude huisje. Die hing boven het bed, maar hebben we weggehaald omdat er huurders in het huis kwamen. Vorige week deden we een rondleiding voor nieuwe huurders. De twee kleine meisjes gaan in die slaapkamer slapen en mijn vriend suggereerde om de ijsbeer weer op te hangen, maar dat vonden de beide dames eng, een beer boven het bed :)

 14. Je ziet dierenkoppen wel in veel verschillende woonstijlen. Zo weet ik dat ik vroeger zo'n pluchen leeuwenkop had. Ik vind die grote schedels wel tof, mits ze nep zijn, maar ik vind denk ik dat gewei van takken het allermooiste. Het straalt wel iets tofs uit, en een bepaalde sfeer, maar het is duidelijk ook geen echt gewei, wat mij zelf wel weer een prettig gevoel geeft.

 15. Ik had dezelfde leeuwenkop als de leeuw met nog een beer en een tijger geloof ik. Zo lief is nu een tiener dus de koppen zijn de deur uit.

 16. Ohoh Nicole,
  dat maakt wel wat los!

  Ik zou in ons huisje op de berg wel een dierenkop willen hebben.
  We hebben er wel een paar geweitjes...
  Maar ... het blijft iets van een dood dier.

  Dus een gehaakt hertenkopje... hahaa... dat lijkt me wel leuk.

  Groetjes!

 17. O, brrr, die schedel van de foto vind ik helemaal niks. Daar zou ik niet naar willen kijken. Maar een herten- of zwijnenkop aan de muur vind ik wel wat. Moet wel een beetje bij je huis en interieur passen dan, vind ik. In mijn nieuwbouwappartement met allemaal 'moderne' meubels vind ik het niet passen.
  Die hertenkop die jij hebt vind ik ook een leuke!

 18. Bij bij mijn schoonzus zat een paar jaar geleden een zieke zwaluw in de tuin. Ze ontfermde zich over het beestje, maar helaas stierf het. Haar (toen 14-jarige) zoon kwam op het idee om de zwaluw op te laten zetten. Hij moest dat zelf betalen en dat heeft hij ook gedaan. De zwaluw staat op zijn slaapkamer.

  Zelf zou ik geen opgezette dieren in huis willen. Ik heb daar niks mee.

 19. Van echte dieren ben ik ook geen voorstander niet aan muur en ook niet op grond. Dierenkoppen aan muur is ook niet mijn ding. Heb wel grote namaak pluchen hond die naast deur staat op grond .Waar van menige altijd schrikt lol en denkt dat die echt is.

 20. De Museumwinkel in Nijmegen is echt een prachtige winkel! Zelf hebben we redelijk wat ree geweitjes aan de muur hangen, een gewei lamp boven de salontafel en een groot edelhert gewei met schedel aan de muur. Oh en vergeet ik bijna dat we een gekristalliseerde schedel van een kat + meeuw hebben (je moet ervan houden). Daarnaast verzamelen we ook edelstenen/mineralen.

 21. ik heb een koeienhuid als vloerkleed op de grond. En verder ga ik niet, dode dieren aan de muur vind ik heel onprettig. Maar ik ken een meisje dat vogels opzet en ik weet dat zij dat doet uit liefde voor de natuur. Om dat mooie te behouden. het is ook helemaal niet makkelijk om een vogel goed op te zetten.
  Ondanks al mij kennis, blijft mijn gevoel nee zeggen

 22. Toevallig hebben wij wél een paar opgezette dieren in huis, namelijk een baby wild zwijntje en een jong vosje. Gekregen, zelf zou ik ze nooit hebben gekocht. Maar ik moet zeggen, dat ik ze heel schattig vind en met liefde naar ze kijk. Onze kleinkinderen willen ze altijd aaien.

 23. Een anekdote: voor het behalen van mijn rijbewijs moest ik langs een psychiater. De wachtkamer hing vol met dierenkoppen en dat was al wat creepy. De psychiater zelf had wel wat weg van Dracula.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder