Reacties

Pakketjes uit Amerika en invoerrechten Amerika: 22,38 — 52 reacties

 1. Ik heb afgelopen jaren geregeld wat besteld in Amerika maar ook in China, Taiwan en nog nooit iets extra betaald. Volgens mij mag je 200 euro invoeren onbelast? maar dat zou ik na moeten zoeken. Soms worden bestellingen ook wel als cadeautje verpakt dat maakt om één of andere reden ook nog uit. Onlangs verbaasde ik me weer dat ik maar een paar euro incl verzenden betaalde voor een artikel uit Azië. Het kon door de brievenbuus maar de postbode kwam het keurig overhandigen en een handtekening vragen.

  • Volgens de site van de Belastingdienst mag je tot € 45,- onbelast invoeren! Voor een bedrag van € 45,- tot € 700,- geldt 2,5% van de waarde van de goederen + 21% BTW! Daarbij komen dan ook nog de afhandelingskosten van de aangifte bij de Douane! Tel uit je winst!

  • die 45 euro geldt als het goed is alleen bij "gift". Normaal is het 21 euro, althans de laatste keer dat ik gecheckt heb.
   Zendingen uit Azië worden vaak van een te lage itemwaarde voorzien, waardoor er niets betaald hoeft te worden. Daarnaast worden niet alle pakketten gecontroleerd, dus het is nog steeds Russian roulette of je moet betalen of niet.

 2. mijn dochter besteld regelmatig kleine dingen uit China/Hongkong/Amerika of Engeland...ze doet dit al jaren en heeft 1 keer invoerrechten moeten betalen omdat ze een te duur artikel had gekocht...als je onder een bepaalde prijs blijft,hoeft je niet te betalen, daar houd ze dus goed rekening mee
  gr Carlien

  • Bedankt Carlien. En het lijkt mij dat ik daar wel onder ben gebleven met mijn 52 euro! Het is ook nog eens een superlicht rokje qua gewicht, omdat het een hardlooprokje is.

 3. Ik bestel al jaren o.a. kleding in de vs en heb dit nooit aan de hand gehad. De bedragen zijn nooit erg hoog bij mij, maar ik schrik hier wel van. Rekent tnt zeker extra voor de service die ze je verleend hebben. Ik zou zeker bezwaar aantekenen en ook even uitzoeken of het gezien jouw besteding wel helemaal onterecht is dat je aangeslagen bent.
  Veggieh

  • Ik ben ook bang dat TNT enorm veel rekent voor hun 'service' waar ik overigens niet om gevraagd heb. Ik vraag me af hoe dit te voorkomen is. Kun je bijvoorbeeld aan de afzender zeggen dat hij het op een bepaalde manier moet versturen, zodat het niet via TNT gaat?

  • Ik hoop dat het bezwaar wat doet, maar ik heb er niet zo veel vertrouwen in… Op de website staat dat het wel vier maanden kan duren voordat ze eraan toe komen om een bezwaar te behandelen...

  • Het zou inderdaad kunnen dat daar het verschil vandaan komt. Maar dan rekenen ze behoorlijk veel voor hun service! In het vervolg wil ik mijn pakjes dus liever niet meer via TNT ontvangen. Ik vraag me af hoe ik dat voor elkaar kan krijgen.

  • bij mijn dochter komen dus idd de meeste pakketjes via anderen bezorgdiensten....maar kan je dat zelf wel regelen?? dat doet toch degene die het verstuurt....de enige keer dat ze moest betalen was bij tnt en dat waren idd inklaringskosten..iets van 28 euro...nog meer dan het pakketje koste.....ze houd er wel rekening mee dat pakjes in de brievenbus kunnen...dat schijnt ook te schelen in de prijs....( maar dan belt soms nog de postbode aan) 1 keer kreeg ze een brief van de douane, waarin ze vroegen wat er in een pakketje zat, dat nog bij de post lag...en dat kreeg ze toen na haar antwoord netjes afgeleverd zonder extra kosten. (wel weken later ;))
   Carlien

 4. hier ook drie of vier keer pakjes gehad met heel hoge invoerkosten, waarde te hoog ingeschat en in de verkeerde categorie. maar bij het inklaren van een ''powder coating gun'' werden ze misschien wel nieuwsgierig om het open te maken...

  screenshot van het product in de webwinkel erbij en uitleg wat het dan wel is en we kregen het meeste netjes terug.

  • Jeetje dat wist ik helemaal niet! Wij kopen ook weleens dingen uit Amerika. Vaak via Amazon. Ik ga na het lezen van je artikel toch wat beter opletten. Dankjewel voor de tip!

 5. Het maximale bestelbedrag is 22 euro, iets van 25 dollar, ik probeer daar altijd onder te blijven sinds ik eens voor 22,19 euro bleek te hebben besteld en dus ook 16 euro bij kon betalen ofzo, grr. Elke postpartij vraagt om kosten trouwens, UPC 10, TNT 12,50 (vorig jaar in elk geval) allemaal dat soort bedragen. Dat mogen ze doen, kosten voor het "voorschieten" van de belastinggelden. Ik heb destijds overal zitten zitten zoeken, ook bij Radar enzo komt het geregeld ter spraken, maar volgens mij kun je niets beginnen ertegen. Een hele beroerde domper. Wat mij van de belastingen trouwens het meest verbaasde én irriteerde is dat deze ook worden berekend over de verzendkosten. BTW over het product, dat vond ik nog ok, maar dan ook over de verzendkosten (en dan die inklaringskosten of hoe ze het noemen) maakt dat je wel heel goed moet uitkijken met bestellen van buiten de EU. Als je boven de 150 euro bestelt (dacht ik) kunnen er ook nog invoerrechten overheen komen, dus zit je met nóg meer extra kosten.

 6. Ik heb met verbazing zitten lezen hoeveel mensen er dingen bestellen uit oa Amerika.
  Het zo niet eens in me opkomen om dat te doen (nou denken jullie vast onder welke steen heb jij gezeten ;o)). Ik heb hier dus ook nog nooit over nagedacht of het terecht is als daar dan extra kosten aan verbonden zijn.

  Maar waarom zou je het helemaal daar vandaan halen, tis niet zo dat je hier in Nederland geen kleding/schoenen kan kopen of dat het aanbod beperkt is. En wat dacht je van de reis die je kleding/schoenen dan helemaal af moet leggen om uiteindelijk bij jou in de kast te belanden.

  Maargoed dat neemt niet weg dat het bedrag wat jij betaald hebt wel er hoog is, dus wie weet (niet geschoten is altijd mis) krijg je nog een deel van je betaalde bedrag terug.
  Groetjes Dreadlocks

 7. Ik heb nog even voor je uit zitten zoeken. Op de site van TNT staan de tarieven duidelijk vermeld, op de site van UPS (niet UPC natuurlijk, du-uh) kan ik het niet direct vinden, DHL ook niet, maar het tarief is vergelijkbaar.

  Als je het niet hebt hoeven betalen bij een pakketje heb je geluk gehad, niet alles wordt altijd gecontroleerd, maar ik ga er inmiddels steevast vanuit dat het erbij kan komen, dus blijf met mijn bestelling uit Amerika altijd onder de 22 euro (excl. verzendkosten).

 8. TNT is duur!!Maar wat ik me afvraag is,als ik alle reacties lees:Je betaalt en dan zou je denken dat alle onkosten er inzitten,toch??
  Wij willen weleens iets bestellen uit Holland,maar het is idioot(sorry hoor)duur. Heb het uitgeprobeerd in deze weg:Had een patroon gekocht en verzendkosten naar Canada:14 euro!!Raar dacht ik,want andere dingen die opgestuurd worden door particulieren zijn niet zo duur.Zus heeft het op de bus gedaan en kosten??Nog geen 5 euro. Waar blijven die 9 andere eurootjes??
  TNT is wel de schuldige en zelf zou ik er werk van maken. Allicht te proberen.
  Groet, Wilma

 9. Ik lees net je verhaal nadat ik even zag te googlen want ook ik heb dit gedoe met absurde extra kosten! Heb een hoesje besteld (handgemaakt, echt leer etc.. niet in NL verkrijgbaar dus vandaar vanuit de VS) voor de iPhone 5... Hoesje zelf kostte 55 dollar omgerekend zo'n 42,5 euro! Daarbij heb ik verzendkosten betaald voor een bedrag van 35 dollar (27 euro). Oke allemaal prima (veel geld voor een hoesje maar dan heb je wel een mooi hoesje). Kan eerst 7 dagen wachten na aankomst van het pakketje in Nederland ivm inklaring... Die mensen die daar verantwoordelijk voor zijn die werken niet maar slapen volgens mij, want een hele week!!!? Aldus krijg ik vandaag toen ik niet thuis was een rekening in de bus van TNT van maar liefst 32,12!! Dus ze willen me nu meer dan de helft van de waarde van het hoesje laten betalen.... Zijn die grapjassen daar helemaal gek geworden of wat? Ik zit dus ook te kijken hoe en of ik hier bezwaar tegen kan maken want dit is echt absurd.

  Groeten,

  Jurgen

 10. Ik heb nu precies hetzelfde. Ik moet voor 3 katoenen kledingstukken uit Amerika maar liefst €19,50 betalen aan TNT. Terwijl het pakketje zelf (incl verzendkosten) maar €37,24 heeft gekost! Vind het belachelijk. Ik had het geld niet in huis en het ligt nu op het afhaalpunt dus heb ik vandaag toch even alles nagekeken op de site van de belastingdienst, volgens hun site zou ik alleen belasting moeten betalen en die bedraagt 21%, dat is dus echt geen €19,50 zoals TNT beweerd maar €7,82.
  Vind het belachelijk, ik heb een klachtenforumlier ingevuld op de site van TNT en aangegeven dat ik het pakket niet eerder afhaal dan dat ze een verklaring hebben gegeven, ze nemen binnen 2 werkdagen contact op, dus dan zal ik het wel horen... Ik ga in ieder geval net zo lang door totdat ik m'n gelijk krijg, want ik vind dit te absurd voor woorden. De vorige keer had ik ook ditzelfde en toen was het ook best duur, maar het kwam zelden voor dus ik dacht whatever. Maar nu ben ik weer de pineut!

  • Ik voel helemaal met je mee Michelle! En het is ook raar dat TNT veel hogere kosten rekent dan andere postbedrijven.

   Ik heb destijds een bezwaarschrift ingediend, en kreeg daar ook antwoord. Maar het antwoord was helaas dat ze dat bedrag normaal vonden…

   Ik wens je veel succes, want ik vind dat je gelijk hebt!

  • Ik denk dat de reactie die jij had gekregen hetzelfde is als die ik heb gehad (jawel, 1 uurtje nadat ik mijn klacht in had gediend al bericht, ze willen zeker z.s.m hun geld :P):
   "Hartelijk dank voor uw reactie. Graag informeer ik u hierover.

   De BTW bij invoer en invoerrechten worden berekend over de opgegeven waarde van het pakket. Zendingen tot 22 euro en geschenkzendingen tot 45 euro zijn vrijgesteld van invoerheffingen. Over zendingen van € 22 tot € 150 wordt BTW berekend. Het standaard BTW-tarief is 21%. Daarnaast brengt PostNL administratiekosten in rekening. Het tarief voor EMS zendingen is € 17,50. Voor overige zendingen is het tarief € 13,00. Het berekende bedrag is volgens mijn gegevens juist.

   De tarieven van de invoerrechten wijzigen regelmatig. Voor meer informatie gaat u naar naar http://www.postnl.nl of gebruikstarief.douane.nl.

   Ik ga ervan uit u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven. Als u naar aanleiding van mijn reactie nog vragen heeft, dan kunt u gebruik maken van ons reactieformulier."

   Die administratiekosten van PostNL zijn super hoog en ik snap ook niet zo goed waar het voor is? Om de BTW uit te rekenen? Het pakket is ook niet langs de douane geweest, dus daar kunnen ze ook niets voor in rekening brengen... Echt heel vreemd dit, ik denk dat ik het eens bij Radar aankaart, want als ik het zo lees geldt deze regel alleen bij PostNL en niet bij DHL ofzo, daar heb ik trouwens nooit problemen mee, jammer dat je niet zelf een bezorgservice kan kiezen als je uit Amerika besteld :P

 11. Ook ik ben geconfronteerd met de hoge kosten die PostNL berekent en ben van plan het pakketje niet op te halen; wie heeft hier ervaring mee? Worden de kosten dan alsnog door PostNL aan mij doorberekend ?

  • Je mag me alleen gaan uitleggen wat jouw voordeel is wanneer je je pakket weigert. De verzendkosten e.d. die je al betaald had krijg je ook niet meer terug. Als je dat soort dingen meeneemt in je beslissing zal je meestal kiezen voor gewoon betalen.

   Dat heb ik zelfs vandaag nog gedaan, terwijl ik nu 2 keer heb betaald voor dezelfde bestelling door een fout van de webshop -_- Nu nog uitvogelen hoe ik moet gaan aantonen dat ik maar 1 keer zou moeten betalen en niet 2 keer.

 12. Ai, dat is inderdaad een onprettige verrassing. Ik bestel eigenlijk nooit dingen uit Amerika, hoewel ik geloof ik wel een keer per ongeluk een kleurboek daar vandaan heb besteld, maar dat was gelukkig zonder extra bijkomende kosten.

 13. Denk goed na over voordat je iets invoert uit een land buiten de EU. Tussen haakjes, ik woon in Londen.
  Mijn oudste dochter woont in Bilbao (Spanje). Ze is lid van een Britse Vogelbeschermingsvereniging. Kreeg onlangs haar jaarliikse nieuwsblad + een klein supplement voor de kinderen. De postbode eiste 400 Euro invoerrechten! Ze zei tegen de man dat hij zijn post mocht behouden, waarop hij zei dat ze een vergoeding mocht aanvragen! Kort verhaal. Ze verzocht de vereniging de post voortaan naar mii te sturen en dan krijgt ze het wel bij een volgend bezoek. Of ik verstuur het vergezeld met een verklaring dat de waarde beneden 20 Pond ligt. En ik ben woedend op iedereen die Brexit zo'n goed idee vond!

  • Jeetje wat een enorm bedrag Anna, 400 euro invoerrechten! Dat is toch niet te doen. Ik kan me voorstellen dat je dochter het pakketje dan liever niet aannam.

 14. Oei, dat zijn geen leuke verrassingen! Ik probeer eigenlijk nooit iets te bestellen wat van ver moet komen. Als ik bijvoorbeeld iets bestel op Etsy of via Vinted, zoek ik het dichtbij huis. Niet zozeer vanwege invoerrechten, maar meer omdat het duurzamer is. Binnenkort ga ik op bezoek bij een vriendinnetje in Londen en neem dan dingen van haar wensenlijstje meet zoals kruidnoten en Tony repen. Inderdaad goedkoper dan opsturen als pakketje!

 15. Ah ja, ik heb ook eens zo'n onprettige verrassing gehad. Twee keer zelfs. Eén keer door de hoge kosten die ik moest betalen inderdaad, kwam toen ook uit de VS. En een keer hadden ze mijn pakketje vernietigd bij de douane omdat het namaakspul bleek te zijn!

 16. Een pakketje uit Amerika bestel ik niet snel, want de transportkosten liggen erg hoog.
  Dan nog de extra kosten om in te voeren, maakt het geen populair land om online te kopen. Hans

 17. Ik heb voor dit jaar en vorig jaar een specifieke planner besteld uit Amerika. Ik moest ongeveer 16 euro betalen toen ik het pakketje ging halen bij het postagentschap. Ze kwamen ook niet aan de deur, deden alleen een briefje door de brievenbus. Dit jaar ga ik de planner niet meer kopen. ik wilde eerst proberen of ik alleen de belasting kan betalen. Als je dat van tevoren doet hoef je al die extra kosten toch niet te betalen. Maar of dat zou lukken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder