Strokenrok met pailletten

strokenrok

Hoe vind je mijn strokenrok met pailletten?

Ik kocht hem op de Engelse eBay door te zoeken op tiered skirt!

Dat is het Engelse woord voor strokenrok.

Een ander goed keyword op de Engelse eBay is ‘gypsy skirt’ of ‘broomstick skirt’.

Strokenrokken

Strokkenrokken, de naam zegt het al, zijn rokken die bestaan uit stroken. Ik heb meestal rokken met zo’n 3 maximaal 4 stroken. Maar je hebt ze ook met meer en minder stroken. Ik vind ze altijd erg leuk en bovendien zitten ze doorgaans heel comfortabel. Het is een populaire stijl die vaak wordt geassocieerd met bohemien en hippie stijlen!

Hier zijn 5 tips voor het dragen van een strokenrok:

  1. Strokenrokken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, van mini tot maxi. Kies de lengte die het beste bij jouw figuur past en de gelegenheid waarvoor je de rok draagt. Ik kies meestal voor de zogenoemde midi lengte. Die komt halverwege mijn kuiten. Dat maakt de rok geschikt voor zowel de zomer als de winter. Een extra lange stroken rok wil ik niet, want die vind ik onhandig.
  2. Combineer met een eenvoudig topje: Omdat dit type rok vaak een drukke print en textuur heeft, is het het beste om deze te combineren met een eenvoudig topje. Kies bijvoorbeeld voor een effen T-shirt of een simpele blouse.
  3. Combineer met laarzen of sandalen: Deze rokken kunnen je combineren met laarzen voor een meer casual uitstraling, of met sandalen voor een zomerse look. Dat vind ik meteen één van de voordelen van strokenrokken: je kunt ze zowel chiquer maken als juist meer casual.
  4. Voeg accessoires toe aan je outfit om je look compleet te maken. Denk aan een hoed, statement ketting, of een paar oorbellen. Een paar oorringen vind ik leuk bij een strokenrok, maar omdat ik vaak een bril draag vind ik dat meestal te druk.
  5. Kies de juiste stof: Kies voor een lichte en luchtige stof, zoals katoen of linnen, voor de zomermaanden. Voor de wintermaanden kun je kiezen voor een dikkere stof, zoals fluweel of wol.

Strokenrok kopen

Ze zijn op dit moment niet heel specifiek ‘in de mode,’ maar ik kocht recent bij Bonprix deze strokenrok van spijkerstof:

22003592 WUEFtOjL

Hij heeft een elastische taille dus hij voldoet aan mijn verlangen naar comfort, en de lengte is ook perfect. Niet te lang en niet te kort. Je kunt ook strokenrokken shoppen op Vinted!

Je kunt tiered skirts trouwens ook vinden op Etsy!

Similar Posts

8 Comments

  1. Er zijn toch veel mooiere birks tegenwoordig? Waarom zulke lelijke?????

    maar Nicole, dat gras…..lekker bijzaaien is mijn advies en vaak maaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.