Zaterdagochtend, dan is het feest!

images

Van veel ouders hoor ik dat de zaterdag gevuld is met het brengen en halen van kinderen naar sport- en andere activiteiten. Vooral voetbal neemt daarbij een prominente plaats in.

Ik moet bekennen dat ik geneigd ben dergelijke zaterdag verplichtingen te boycotten. Onze kinderen zitten dan ook niet op voetballen, scouting enz. Na het keurslijf van de schooltijden vind ik het fijn als de zaterdag vrij is van voorgeschreven activiteiten.

Onze zaterdagochtend begint met een rustig ontbijt, waarna ik met één van de kinderen naar de stad ga voor een kopje koffie (voor mij), en een ijsje of gebakje (voor het kind).

Elke zaterdag is één van de vijf kinderen namelijk Kind van de Dag, en dat betekent een uitje met mij naar de stad, en een bezoek aan de bibliotheek. Ik weet niet wie daar meer van geniet: ik of het Kind van de Dag!

Meestal komen we rond een uur of elf weer thuis, waarna ik wat hand- en spandiensten doe, en de zaterdag rustig verder kabbelt. Net als door de week eten we om vijf uur, en op zaterdag kookt Floris, en kan ik heerlijk aanschuiven. Omdat het zaterdag is mogen de kinderen als toetje een ‘puntijsje’, die we in een grote doos bij de Aldi aanschaffen.

‘s Avonds gaat Floris dan soms nog een stuk fietsen om zijn gewicht binnen de perken te houden, waarna we samen een film kijken. Tegenwoordig zitten de oudste twee kinderen van 13 en 15 daar ook bij. In het begin moest ik er wel aan wennen, dat we de avond niet langer alleen voor ons zelf hadden, maar nu vind ik het zelfs kaal als ze er niet bij zijn!

Hoe ziet jouw zaterdag er uit?
Is het de dag van de grote boodschappen?
Ben je druk met kinderactiviteiten?
En mogen jouw kinderen ook ‘afspreken’ op zaterdag?

13 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh