Zaterdagochtend, dan is het feest!

Van veel ouders hoor ik dat de zaterdag gevuld is met het brengen en halen van kinderen naar sport- en andere activiteiten. Vooral voetbal neemt daarbij een prominente plaats in.

Ik moet bekennen dat ik geneigd ben dergelijke zaterdag verplichtingen te boycotten. Onze kinderen zitten dan ook niet op voetballen, scouting enz. Na het keurslijf van de schooltijden vind ik het fijn als de zaterdag vrij is van voorgeschreven activiteiten.

Onze zaterdagochtend begint met een rustig ontbijt, waarna ik met één van de kinderen naar de stad ga voor een kopje koffie (voor mij), en een ijsje of gebakje (voor het kind).

Elke zaterdag is één van de vijf kinderen namelijk Kind van de Dag, en dat betekent een uitje met mij naar de stad, en een bezoek aan de bibliotheek. Ik weet niet wie daar meer van geniet: ik of het Kind van de Dag!

Meestal komen we rond een uur of elf weer thuis, waarna ik wat hand- en spandiensten doe, en de zaterdag rustig verder kabbelt. Net als door de week eten we om vijf uur, en op zaterdag kookt Floris, en kan ik heerlijk aanschuiven. Omdat het zaterdag is mogen de kinderen als toetje een ‘puntijsje’, die we in een grote doos bij de Aldi aanschaffen.

‘s Avonds gaat Floris dan soms nog een stuk fietsen om zijn gewicht binnen de perken te houden, waarna we samen een film kijken. Tegenwoordig zitten de oudste twee kinderen van 13 en 15 daar ook bij. In het begin moest ik er wel aan wennen, dat we de avond niet langer alleen voor ons zelf hadden, maar nu vind ik het zelfs kaal als ze er niet bij zijn!

Hoe ziet jouw zaterdag er uit?
Is het de dag van de grote boodschappen?
Ben je druk met kinderactiviteiten?
En mogen jouw kinderen ook ‘afspreken’ op zaterdag?

Similar Posts

13 Comments

 1. Meestal bestaat onze zaterdag uit de voetbalwedstrijden van de jongens. In de zomer leuker als in de koude winter. Maar het seizoen is voorbij dus nu alleen nog de atletiekwedstrijden van de oudste. Verder is het vooral een lanterfantdagje. S’avonds kijken we een film samen met alle jongens. Erg gezellig altijd als de mannen wat langer op kunnen blijven. Op zondag doen we altijd de uitgebreide lunch met zijn allen en ik doe de weekboodschappen.

 2. Wat gezellig zo’n moeder kind momentje.
  Bij ons gaan de tieners hun eigen gangetje dus ik hoef niet meer naar sportclubjes ect ga lekker mijn eigen dingetjes doen.. tegen het avond eten komen we elkaar weer allemaal tegen :-D

 3. Wat leuk dat je af en toe met één van de kinders weg gaat, genieten toch.
  Zelf ben ik ook altijd druk op zaterdag, nog wat boodschappen halen en niet te vergeten de was.
  Vaak bak ik ook nog wat voor de zondag tja de dag is zo weer voorbij hoor.
  En ik heb mijn familie overver wonen, dus als we op visite gaan doen we dat ook op een zaterdag.

  Goed weekend en geniet van het héérlijke zonnetje, gr Stina

 4. O wat leuk zeg om steeds met een ander kind te gaan!
  Onze kids zijn wel wat ouder en redden zich prima, maar ik vind het toch iets om nu nog in te lassen!!
  Groetjes van Caatje

 5. meestal werkt de puber zoon de ochtend ( 7 -12/13 uur) en daarna gaat hij voetballen.elfje tennist in competitie dus vaak ook vroeg maar er is een rijschema dus 1x 4 weken ben je de pineut en rijd je met nog 4 meisjes in de auto door de provincie.En tussen door doen we weinig… beetje boodschapjes een marktje pikken.En de weekboodschappen of op vrijdag avond of zaterdag heel vroeg, want de mini’s zijn toch ook vroeg wakker en wij dus ook :-)
  s avonds is het altijd gezellig liefst een filmpje kijken met de groters ( en vriendinen die blijven logeren) of een spelzoals bv kolonisteb van catan.

 6. Mijn man haalt s’ochtends eerst de boodschappen waarna ik met mijn dochter naar de zwemles vertrek. Daar zit ik heerlijk een uurtje met een boek en kopje koffie.
  Verder rommelen we de zaterdag altijd wat aan. Merk dat de kids deze dag altijd even nodig hebben om te onthaasten. Wij hebben zowiezo niet zo de neiging om overal naar toe te moeten. Gewoon lekker thuis, met elkaar!
  Fijn weekend verder! Jolanda

 7. Hier geen verplichtingen op zaterdag, geen sport of dansklas gewoon lekker relaxen, lekker ontbijten en ook af en toe met een van de kinderen iets alleen doen voor een paar uurtjes, daar genieten we allemaal heel erg van. Dan wat in de tuin werken terwijl de kindjes spelen, zo zien onze zaterdagen er meestal uit.

 8. Wat leuk om dat te lezen van jou en anderen! Bij ons is het altijd anders i.v.m. mijn onregelmatig werk. Meestal wordt er geklust door man, gewerkt door oudste. Middelste heeft uitslaapdag en gaat tegenwoordig skaten, jongste helpt klussende man, en dametje keutelt om mij heen, wat bakken, boodschapje, winkeltje, bieb of zo. en traditie is eind van de middag naar schoonouders waar we elkaar ontmoeten (5 schoonzussen en aanhang enzo) plus daarna zelfgebakken friet.

 9. Ik was stilletjes blij toen zoonlief melde van voetbal af te willen. Heerlijk we krijgen onze zaterdag ochtend weer terug. Nu ontbijten we relaxed,soms gaan we naar de bieb en vaak rommelen we wat aan in de tuin en om het huis. Soms ga ik ook shoppen met mijn dochter..maar aangezien we aan het consuminderen zijn is dat minder geworden. Ik geniet met volle tuigen van het weekend ook omdat manlief door de week lange dagen maakt en we mekaar dan heel weinig zien. gr. mirjam

 10. De zaterdag is bij uitstek een ‘uitslaapdag’ en de eerste die opstaat doet dat dan om ongeveer 10.30 uur. Degene die het eerst opstaat zet thee (of koffie) en doet de broodjes in de oven. Alleen op zaterdag- en zondagochtend zitten we niet aan tafel te ontbijten. Eén hangt voor de t.v., de ander zit met mooi weer in de tuin, weer een ander hangt achter de pc.
  Mijn man kookt die dag, dus haalt hij de boodschappen die nodig zijn ( een heerlijke traditie voor moeders!). Tja, en dan vult de zaterdag zich meestal vanzelf in. Of ik ga wat doen met mijn dochter ( fietsen en winkelen, naar de bioscoop enz. ) of zij gaat iets doen met haar vriendinnen en natuurlijk is er altijd huiswerk ( ook voor mij, de was, strijken, eventueel stofzuigen ).
  Zoonlief van bijna 19 jaar redt zich uitstekend.
  De avond bestaat meestal uit t.v. kijken, wat we allemaal heel ontspannend vinden ( vooral een fijne britse of zweedse detective ) en onze zoon gaat uit met vrienden.
  Toch blijft voor mij en mijn dochter het hoogtepunt van een zaterdag het maandelijkse fietstochtje naar ons geliefde brocante winkeltje in Vries en daar lekker thee met een chocolade muffin eten, zalig!

 11. zaterdag = familiedag! ;)

  Dat betekent dus een absoluut verbod op afspreken met vrienden, kerk-activiteiten en weekboodschappen.. ok, zo absoluut is dat ook weer niet, maar het gaat om ‘t idee.

  Er zijn wat kleine dingetjes die we wel op zaterdag moeten halen (want mama heeft geen rijbewijs en papa werkt doordeweeks) zoals meel en melk bij de boer, maar dat was het.

  Verder moet het gewoon een leuke dag zijn waar het gezin vooral aandacht voor elkaar heeft.. onze zondag is namelijk altijd zó druk dat de zaterdag daar de enige mogelijkheid toe is..

 12. Ik doe hetzelfde,alleen dan in de middag(heb ook 5)Zaterdag boodschappen heb ik nog nooit gedaan,ben het ook niet van plan!Wanneer ik weinig tijd heb ga ik in de avond.Groet Anne-Mae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.