Gezonde sorbet

Mijn ouders zijn dol op recreatief fietsen. Als kind leed ik daar hevig onder, want wij moesten mee. En ik vond een fiets niet meer dan een vervoersmiddel om van A naar B te geraken, en dat kon je met de auto veel sneller.

Meermalen probeerde ik dit mijn ouders uit te leggen maar helaas verwierpen ze mijn theorie, onder het motto: ‘Fietsen is leuk en gezellig’.

Zo maakte ik menige onwillige fietstocht door de Achterhoek, maar gelukkig werd mijn pijn verzacht door de vele sorbets die we onderweg nuttigden. Zo’n heerlijke sorbet bestond uit: vruchtjes uit blik, rode aardbeiensaus, een bol aardbei ijs, een bol vanille ijs, en dan bovenop opnieuw wat rode aardbeiensaus om het af te maken. Het geheel werd geserveerd met zo’n lange ijslepel en een rietje.

Ondertussen kun je deze sorbet bijna nergens meer krijgen. Hij is vervangen door buitenissiger ijscoupes, maar gelukkig kan ik hem zelf maken!

En in het kader van mijn gezondheid en het behoud van mijn figuur maak ik hem met yoghurt. Dus hier mijn recept voor een overheerlijke Achterhoekse Sorbet.

Men neme: een blik fruitcocktail het liefst met die giftige roze kersjes. Een fles aardbeien Tova, en magere yoghurt.

Schep twee eetlepels fruitcocktail in een mooi sorbetglas. Besprenkel die met de Tova. Giet de magere yoghurt er over.
Gooi aan de bovenkant nog wat vruchtjes en versier het met de Tova.

Eet smakelijk!

0/5 (0 Reviews)

One Response to Gezonde sorbet

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.