Reacties

Ouderwetse sorbet met vruchtjes maken + recept: toen en nu — 37 reacties

 1. Bij ons in België is een sorbet fruit dat fijn gemaakt is in een blender met een beetje water, suiker en een beetje citroensap. Daarna 15 minuten in de vriezer. Het wordt op feesten dikwijls gegeten na het voorgerecht en het hoofdgerecht. Ik vind het maar een rare gewoonte die toch stilaan aan het verdwijnen is. Ik vind het trouwens niet zo lekker, dan liever jouw versie en als nagerecht.

 2. haha ja die chemische kersen, brr als ik daar weer aan denk. Ik eet eigenlijk nooit een toetje, vroeger thuis was het vla en yoghurt, hier heel sporadisch een keer ijs, maar zo een sorbet klinkt heerlijk!

 3. Ha Nicole,

  mijn moeder maakte altijd een toetje.
  Dat hoorde er bij.
  Ik maak het nu nooit meer.
  Maar als ik het zo lees... dan is mijn ontbijt al een soort van toetje: magere yoghurt met druiven en appel en een lepeltje haver en allerlei zaden en pitten.
  Heerlijk begin van de dag...

  Prettig weekend!

  Marlou

 4. en wat heb ik nu ineens een zin in die ouderwetse sorbert...ik die nooit pakjes, flesjes en zakje eet...Dat is wat jeugdsentiment met je doet..

 5. Ik houd erg van toetjes in een restaurant of als we een etentje organiseren. En tijdens de hittegolf at ik graaaag een ijsje toe. Als je bevroren fruit met yoghurt mixt kun je overigens heerlijke ijsje maken!

 6. jeugdsentiment :D ik vond dat altijd heerlijk en denk dat ik het een keer voor mijn gezin ga maken, ik zelf mag het niet meer maar misschien wel leuk om hun er kennis mee te laten maken

 7. oh die blikjes fruit, ja die zijn echt een beetje achterhaald. Ik koop ze heel soms, misschien wel 2x per jaar, en dan inderdaad omdat ze me aan mijn kindertijd doen denken.

 8. Ik vind een kaasplankje heerlijk als nagerecht, lekker met een glaasje port. Soms vind ik iets zoets ook wel lekker. Vooral Aziatische toetjes, bijvoorbeeld uit de Vietnamese keuken. Zooooo lekker!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>