Reacties

Pakje versturen DHL of PostNL? Wat is beter? — 16 reacties

 1. Wat een prijzen. Ik wist niet dat het zo duur was om een wat groter pakket te versturen. Persoonlijk breng ik liever alles langs. Heb ik gelijk een leuk ritje, maar ja, naar België is dat nu natuurlijk een beetje lastig, met een bepaalde reisbeperking.

 2. Die cijfers zijn echter absoluut en niet relatief, ik vermoed dat PostNL ook veel meer pakjes verzendt dan DHL? Ik zou wel nieuwsgierig zijn naar een percentage :)
  Wij zijn zelf over beide prima tevreden. Tot nu toe gaat het altijd goed. Zelf gebruik ik PostNL alleen als een koper daar om vraagt, inderdaad vanwege het grote prijsverschil!

  Wat leuk, honingraten!

 3. Als PostNL 5x zoveel pakjes verstuurd dan DHL, dan is het percentage klachten bij PostNL gunstiger. Met deze getallen en een stijgenspercentage valt er weinig van te zeggen. Zelf let ik op het rij- en parkeergedrag. Dan lijkt UPS beter te scoren dan de aso's van DHL en PostNL. Je kan het ook omdraaien, en bedenken dat de chauffeures van DHL en PosNL meer worden opgejaagd.

 4. Het feit dat PostNl meer klachten heeft wil misschien ook wel zeggen dat ze meer vervoeren. Je kunt misschien meer zien aan hoeveel procent van de vracht een klacht oplevert. Stel je voor dat Post 1 miljoen pakjes verzend en 1% klacht is, dan zijn dat er 10000. Als de DHL maar 350.000 pakketten verstuurd maar wel 2% klachten heeft, dan zijn dat maar 7000 klachten. Dan lijkt het dat ze veel minder klachten hebben, maar in verhouding wel veel meer.

  Love As always
  Dimario

 5. De hoeveelheid klachten hangt natuurlijk ook wel samen met hoeveel pakketten een bedrijf verzendt. Zelf vind ik de DHL-optie om een pakket goedkoper bij een afhaalpunt af te leveren wel echt ideaal voor Marktplaats-pakketjes (ontvangen en verzenden). Je hebt gratis Track & Trace en het gaat altijd echt prima.

 6. Ach zo'n klachten lijstje trek ik me niets van aan ! Post NL is veel drukker dan DHL maar ik moet zeggen ook DHL heb ik alleen maar goede ervaringen mee .Zelf verzenden doe ik standaard met post Nl omdat er hier een Readshop is waar ik mijn pakjes kan brengen .Met DHL is het hele ''toestand'' voor ons . De pakjes die heel vaak ik verzend zijn niet heel zwaar en het standaard bedrag is 7.25

 7. Ik verstuur vaak naar het buitenland en DHL vergoedt niet boven de 500 euro. Bij PostNL tot 5.000 euro. Ik heb ooit een verzekeringskwestie gehad; keurig opgelost. Bij DHL twijfel ik daaraan.

  Ook is PostNL veel sneller.

 8. Nog steeds een VOC mentaliteit. Als je hoort hoe Post NL hun personeel dumpt.
  Vind ook dat ze van die koninklijke status af moeten. Waar ik eerder woonde werden vaak fietstassen vol gedumpt, want de jongere had er genoeg van, en de ouderen waren ontslagen. Voor dat geld kun je zelf naar Baarle Nassau rijden, de beide broers kunnen elkaar daar ontmoete.

 9. Jeetje! Wat een verschil, zeg. Ik verstuur nooit pakjes. Maar mocht het voorkomen dat ga ik wel eerst vergelijken. Ik zou gewoon uit automatisme voor Post.nl kiezen.

 10. Versturen met dhl ga ik niet doen want dan moet ik naar de waardelzoe drogist in dit dorp. Ik kreeg eens een pakketje tenminste ik had ene briefje maar niks besteld. Ik erheen moest ik me legitimeren maar op de doos stond de naam van mijn kat (het was voor Doezels verjaardag) en toen kreeg ik het pakket dus niet mee. Klachten kan je sturen tot je een ons weegt bij dhl het levert niks op. Had ik geweten dat er iets kwam dan was ik thuis geweest. Voordeel aan dhl vind ik dat je in hun mails een neerzet verzoek in kan dienen. Ik gebruik zelf dus liever postnl heb al heel wat verzonden het laatste jaar en tot nu toe geen klachten.

 11. DHL is beter en voordeliger omdat het een wereldwijde organisatie is, die alles gewoon goed onder controle heeft. Kijk maar naar vorig jaar, black friday, Sinterklaas en kerst. PostNL had grote problemen. DHL misschien 1 dag vertraging. Maar die heeft ook veel meer wagens tot zijn beschikking. Grappig dat iedereen schrijft dat PostNL meer klachten heeft omdat ze meer pakjes versturen, dat is dus niet waar....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder