Alternatieven voor PostNL?

alternatieven voor postnl

Zijn er alternatieven voor PostNL?

Want eigenlijk durf ik helemaal geen post meer via hun ‘service’ te versturen.’

Ik wil mijn post liever niet via PostNL versturen

Een week geleden stuurde ik Karin een Eenvoudig Leven agenda die ze had gewonnen. Zij kreeg een lege envelop! Ja, je leest het goed. De envelop was simpelweg leeg. Maar het gewicht van de inhoud stond er nog wel op… Ik heb van narigheid zelfs een PostNL klacht ingediend.

Deze week moet ik opnieuw iets versturen. Een kleurboek dit keer voor Tessa die meedeed aan de winactie. Het past in een A4 envelop net zoals de Eenvoudig Leven Agenda.

Maar ik durf niet goed!

Zijn er alternatieven voor PostNL?

Eigenlijk wilde ik dit brievenbuspakje dan ook helemaal niet via PostNL sturen. Veel te link! Straks krijgt ook Tessa een lege envelop. Maar een korte zoektocht op internet levert geen alternatieven voor PostNL op. Ja, als je een bedrijf bent, en veel pakketjes verstuurd kun je kiezen voor onder andere DHL, UPS en BudBee.

Maar kun je een simpele envelop versturen via een ander bedrijf dan PostNL? Of een brief of kaart?

Ik geloof het niet.

De envelop verzekerd versturen?

Dat kost 14,90! Bovendien blijf ik het absurd vinden dat je extra moet betalen om zeker te weten dat ze hun werk naar behoren doen.

Op hoop van zegen dan maar!

via GIPHY

Komt-ie Sonja!

Tip!

Wil jij iets bestellen uit Duitsland, maar bezorgen ze niet in Nederland? Dan kan een DHL Packstation de oplossing voor je zijn!

Lees ook mijn post over post op zondag.

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik verstuur eigenlijk alles met dhl als particulier. Brievenbuspakje voor €3,95 en pakketten zijn ook voordeliger. Eigenlijk alleen maar goede ervaringen mee, een enkele keer raakt we iets kwijt maar dat komt tot nu toe altijd weer boven water! Gewoon zorgen dat ze een onderzoek starten en dan ineens komt er weer beweging in. Volgend jaar dacht ik gaan ze naast pakketten ook brieven versturen. Succes

 2. Als je nou de raad van de postbodes die hier reageerden opvolgt en je gebruikt wat steviger materiaal heb je kans dat het heus goed gaat. Zelf gebruik ik enveloppes met bubbeltjes aan de binnenkant. Is niet extra zwaar, wel stevig.

 3. Ik ben het met Ferrara eens. Het was een nare ervaring, maar waarschijnlijk door je eigen schuld. Denk aan al die keren dat het wel goed gaat. En stevig verpakken hoeft niet zo moeilijk te zijn. In elk geval goedkoper dan verzekerd verzenden.

 4. Met een echte stevige envelop kan het bijna niet mis gaan, maar jouw foto’s laten niet een echt stevige envelop zien, maar volgen mij ene van kadopapier.

 5. O, ik dacht dat je via DHL ook kon verzenden, maar dan moet je dus eerst weer een bedrijf zijn…Zucht. Diepe zucht. Ik snap dat je het niet meer vertrouwt na dat gedoe met de agenda.

 6. Ik heb ooit een filmpje gezien van wat een envelop en pakketje doormaken bij Postnl. Ik heb eigenlijk nooit meegemaakt hooguit een kapotte hoek aan een doos, daarom pak ik wel extra stevig in met brede tape. Ik hoop het niet mee te maken.

 7. Ik zeg, een stevigere envelop en het moet vast goedkomen. Dinnetje stuurt regelmatig wat via post en dat gaat altijd goed.

  Love As Always
  Dimario

 8. De postbodes die hier komen zijn stuk voor stuk goud waard. Ze doen veel voor dat weinige dat ze krijgen. DHL is overigens ook goed, of je pakket bijna helemaal in verpakkingsplakband wikkelen. Dat is wat wij doen. Ook als we via DHL versturen trouwens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.