Reacties

Schoonmaken met de SuperSopGids update 2024 — 25 reacties

 1. Ik heb twee naslagwerken, genaamd: internet en mama. Wat betreft die laatste, ik had gewoon beter moeten opletten en luisteren toen ik jong was, zeker op kookgebied! Maar je bent nooit te oud om te leren :-)

 2. Mijn naslagwerk op het gebied van schoonmaken is moeders. Eigenlijk kan ik het ook wel zelf hoor, ben ik inmiddels al een grote meid. Maar soms komt er nog weleens een tipje van vroeger boven water, dat blijft altijd leuk.

  Misschien kan moeders jullie een tip geven? Kieper niet je laatste beetje shampoo in je wasmachine: https://www.inrustigvaarwater.blogspot.nl/2012/07/schuim.html. Moeders kwam erachter dat dat nl niet zo verstandig is.

  Bedankt voor je leuke boekverslag.

 3. Dat van beter drogen had 'k al eens gemerkt met theedoeken, 'k had ooit heul chique zwarte met een wit streepje maar ermee drogen ging voor geen meter toen 'k de witte (met zwart streepje) kocht en in gebruik nam werd de vaat ineens wel weer goed droog.
  groet

 4. Het boek, lekker schoon, een uitgave van Margriet heb ik ooit voor mijn man ergens op de kop getikt. Dat is echt een super boek. Goed algemeen deel (en maar een paar dingen die je in huis moet hebben) en per ruimte. Had niet gedacht dat het zo veel tijd zou schelen. Het heeft ons heel veel opgeleverd. Wel erg saai opgemaakt en ook zijn er geen leuke plaatjes. (al heb ik het boek jaren geleden gegeven, toen ook zelf gelezen en staat al weer even in de kast dus ik schrijf dit het uit m'n hoofd ;)

 5. Als dochter van een moeder, die niet verder kwam dan een simpele maaltijd koken en de was op laten halen door de wasserij (vader en ondergetekende deden de dingen die we in de huishouding nodig vonden en af en toe kwam de oude huishoudster van mijn grootmoeder om de ergste ellende weg te werken)heeft het me jaren gekost om een beetje overzicht te krijgen in het hoe en wat qua schoonmaken......
  En toen ontdekte ik Flylady! Hoera! Huishouden blijft m´n Achillespees, maar er zit nu een zekere regelmaat in, ik hoef niet meer in paniek te raken als er plotseling bezoek of logé´s komen (vroeger moest ik dan de logeerbedden ´uitgraven´...hahaha)
  Afdrogen doe ik met ouderwetse blauwgeruite droogdoeken, doen het prima!

 6. ten onrechte staat koperpoets niet op het lijstje wat veel mensen niet weten is dat je met koperpoetsmiddel doffe plekken en krasjes in kunstof kunt wegwerken

 7. Ik ken de vrouwen wel van tv, de dames met handige poetstips. Zo te lezen kan je in het boek veel poets tips en huishoudklusjes opdoen.

 8. Wat een onwijs leuke boekrecensie!! Dat smaakt naar meer. Ik ben ook dol op uitgever SNOR. Dit boek ken ik nog niet maar je hebt mij wel enthousiast gemaakt.

 9. Ik ken haar nog wel van tv... vond het altijd wel leuk om te kijken. Zelf heb ik geen boek wat ik gebruik voor huishoudelijke klusjes al lijkt het me wel interessant om te lezen.

 10. Klinkt als een handig boek, al weet ik niet of het helemaal mijn ding is. Eerlijk gezegd zoek ik de meeste losse tips al bij websites als 'Oma Weet Raad' op. Tenzij onze internetverbinding het begeeft, denk ik dat dit boek niet per se iets voor mij is. Wel een duidelijke uitleg over het boek hoor! Ik hoop dat je er veel aan hebt als naslagwerk.

 11. Beste Vlijtig Liesje
  Er is 1 schoonmaaktip dat ik vrijwel nooit tegen kom:
  VLOEIBAAR Biotex groen (dus niet de poeder) voor hardnekkig vuil. Vooral bij gelakte oppervlakken, de enzymen doen het werk. Met een geconcentreerd sopje het lakwerk afnemen met regelmaat. Desnoods oppervlak ermee insmeren en een poos zo laten zitten om het z’n werk te laten doen. Afnemen met schoon warm water. Ideaal voor rokers (ben ik nl.).
  Dit is beter voor het lakwerk. Je moet het wel regelmatig doen. Hooguit 1x per 1/2 of jaar met verdunde ammonia extra schoonmaken.
  N.B. Wel letten op de keuze van verf: goed merk dat een ‘harde’ oppervlak geeft. Alleen bep. AH winkels verkopen het.
  N.B.2 Ook goed voor ontstoppen/-vetten van afvoer, een nacht met kokend water en geconcentreerd sopje laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder