Reacties

Het grote poetsboek van Diet Groothuis — 22 reacties

 1. Ik zag het boek een tijdje geleden ook al liggen bij de Bruna. Ik heb er zelfs even in gebladerd en nog getwijfeld of ik het zou kopen. Maar goed dat ik dat niet gedaan heb dus. Ik heb geen boeken over het huishouden dus vandaar dat ik hier even in snuffelde.

 2. Het klopt dat 'Het grote poetsboek' overal terugkomt. Ik heb er ook een recensie over geschreven omdat ik het graag lezen wilde. Ik vond het zeer de moeite waard en heb toch nog wel wat nieuwe ideetjes opgedaan maar vind - net zoals jij zegt - 'Aan de slag met de huishoudcoach' veel beter en overzichtelijker. Dit boek pak ik ook regelmatig nog eens even om inspiratie op te doen.

 3. Geen enkel boek over poetsen vind je in mijn kast. Van dit boek had ik ook nooit gehoord, mss ben ik er ook wel straal langs gelopen. Maar zal eens opletten. Voor huishoudtips is Google mijn grote vriend

 4. Ik heb geen boeken over huishouden, want ik had een flinke moeder die in dienstjes was geweest en bij wie ik honderden tips heb kunnen afkijken (metalen rits gaat stroef? kaars er langs halen - dat soort dingen). De boekrecensies heb ik gelezen en ik overwoog het boek te kopen voor als de kinderen binnenkort op kamers gaan. Zij hebben geen enkele interesse in welk huishoudelijk klusje dan ook. Maar zij lezen ook elden boeken. Wat ik me afvroeg: waarom geen app? Dan kun je de komende generaties ook bereiken.
  Onze oudste, twintiger, heeft een oplossing gevonden voor zijn huishouden: hij neemt mij later in huis. Want bejaarden met een zinvolle tijdsbesteding leven langer. Er zal genoeg te doen zijn...

 5. Toevallig heb ik dit boek in de kast staan, er staan wel handige dingen in maar het meeste is wel bekend. Het boek van Els Jacob heb ik geleend vd bieb maar die vond ik weer minder.
  Wat ik het mooiste boek vind over hoe je je huishouden zou kunnen doen (zonder poetstips e.d.) is het boek van Monique Wortelboer.

 6. Ik heb dit boek ook gelezen en ik vond het geweldig. Het is precies het referentiekader dat me aanspreekt: niet TE serieus nemen allemaal, maar ondertussen moeten er wel bepaalde dingen gebeuren in huis. Ook als je geen zin hebt.

 7. Ik heb hem ook gelezen, en gebruikt voor enkele tips in een blog. Maar voor mij was hij goed omdat ik er zelf eigenlijk niet veel over weet. Ik kan me wel voorstellen dat voor meer ervaren poetsers dit boek wat minder is, zeker weten :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder