Arcopal bord als fruitschaal

fruitschaal

In een aanval van opruimwoede bracht ik een prima fruitschaal naar de kringloop.

Ik wilde die namelijk niet meer op de keukentafel hebben, omdat ik die leeg en rustig wilde houden. Ik had namelijk ook last van een aanval van minimalisme.

Maar vervolgens miste ik hem. En toen baalde ik natuurlijk dat ik die fruitschaal had weggedaan.

Want door fruit te presenteren op een fruitschaal, pakken gezinsleden er toch sneller van volgens mij.

Arcopal bord als fruitschaal

Gelukkig viel mijn blik toen op mijn twee mooie arcopal borden. Die staan doelloos te pronken op mijn keukenkastje. Ik besloot dat één van die borden prima dienst kon doen als fruitschaal!

Dus zo heb ik, zonder iets te kopen, toch weer een fruitschaal. En als ik hem weer kwijt wil, zet ik hem gewoon weer op het keukenkastje : )

keukenkast

Hoe bewaar jij je fruit? In een kast? Op een fruitschaal?

Similar Posts

23 Comments

 1. Appels in de koelkast. Blijft veel langer goed. Vaak moest ik dan appels weggooien, omdat ze niet meer lekker waren. Nu komt dat bijna niet meer voor. Bananen buiten de koelkast anders gaat de smaak verloren. En al het ander fruit bijv. kiwi’s koop ik vaak als ze nog niet helemaal rijp zijn. Ik stop ze in de koelkast en als ik wil dat ze meer gaan rijpen dan haal ik ze eruit. Waarom ik het ook zo min mogelijk op het aanrecht heb staan zijn de fruitvliegjes. Heel vies en irritant.

  1. Dit jaar heb ik gelukkig geen last van fruitvliegjes. Maar ik weet eigenlijk niet waar ik dat aan te de danken heb.

   Appels in de koelkast bewaren vind ik een slim idee, maar ik wilde juist graag met ze pronken op de keukentafel : )

 2. Ja +1 herkenbaar: aanvallen van minimalisme… hehe Maar ik doe dat dan naar de kelder waar het rustig aan kan jongen met de andere ongewenste items.

 3. Hier ligt al het fruit (behalve bananen) in de koelkast. Op het aanrecht is te warm (hele dag zon op de keuken) en ik vind het meest koud lekkerder.

  1. Wel gezellig zo’n zonnige keuken. Maar in de zomer bij hoge temperaturen zal het wel heftig zijn. Onze keuken ligt ook aan de kant van de zon, en daar is het zomers bijna niet te harden als er ook nog eens gekookt wordt.

 4. Ziet er ook leuk uit zo! Wij bewaren fruit in de koelkast, behalve avocado’s die nog moeten rijpen, bananen of meloen. Avocado’s die wel rijp zijn, gaan wel de koelkast in, zodat ze niet overrijp raken.

 5. Slim idee van die schaal! Wij bewaren fruit op de fruitschaal, behalve bederfelijk (zacht) fruit. Ook paprika’s en avocados komen op de fruitschaal. En tomaten. Op kamertemperatuur vinden we het fruit toch het lekkerst.

  Het gezin eet het meest fruit wanneer het kant en klaar geschild klaarligt.

  1. Ja Dave eet ook alleen “prikfruit”… Als het schoongemaakt, geschild en klein gesneden alleen nog maar naar binnen gewerkt moet worden. :P

 6. Het meeste ligt in de koelkast en als we er iets van willen eten leggen we het er uit en na een uurtje eten we het op, als het niet zo heel koud meer is.

 7. fruit gaat in de kelderkast. Iets warmer dan de koelkast, maar koeler dan de keuken. Werkt behoorlijk, tot nu toe.
  We hadden n fruitschaal die ik in elkaar geknutseld had van kringloopbordjes en kopjes (zo’n torenmodel). Nu even nix. We zien wel wat er verschijnt.

 8. Ik heb een metalen, gegraveerde schaal uit Marokko als fruitschaal. Daarop ligt een gedeelte van de fruitvoorraad (appels, peren, citrusvruchten, kiwi’s etc) De rest ligt in de kelderkast en de bananen liggen op een mooi Engels bord op de buffetkast. Ik heb trouwens bijna dezelfde kleur keuken als jouw keukenkastje en dezelfde raampjes ????

 9. Mooi keukenkastje
  Goed idee zo,n bord voor fruit
  Mooi dat je wat weg hebt kunnen doen????
  Fijn dat je zo je andere borden een taakje kan geven????
  En handig om zo nodig weer op de kast te zetten????Pientere oplossing
  Fruit ook deels in de groentenla om fruitvliegjes te voorkomen

 10. Geweldig, oude tijden herleven en herinneringen komen boven bij het lezen van het woord arcopal!
  Ooit spaarde ik een arcopal servies bij elkaar voor de doordeweek en een engels servies voor in het weekend.
  Hoe tijden kunnen en smaak kunnen veranderen.
  Heel goed idee fruit op een bord, ik heb fruit op het aanrecht liggen in een rechthoekige ovenschaal( omdat ik het zo’n mooie en praktische schaal vind)
  Mijn zus bewaard fruit op het aanrecht op een gebakschaal.
  Ook gebruik ik bij tijd en wijle fruit in een antieke ronde schaal, net waar ik zin in heb, voor mij is de kleur van de schaal bepalend blauw / wit in dit geval.
  Een gedeelte van fruit bewaar ik in de koelkast.
  Gewoon creatief zijn in denken, jaren geleden bewaarde je fruit in een fruitschaal, nu mag je het overal op/ in leggen in wat bij jou past of wat jij leuk vind!
  Mooie keukenkast in een gezellige kleur!

  1. Dank je Marrian. Het was een suf grenen kastje van de kringloop dat we hebben geschilderd.

   Arcopal vind ik leuk spul. En zet er bloemetjes op, en ik vind het prachtig!

 11. Een deel van het fruit staat bij ons in een glazen vaas op het aanrecht. Wij vinden dat erg gezellig in onze Keuken in landelijke Style.

 12. Ik heb voor het fruit zo’n ijzeren fruitschaal van de action, heb trouwens ook nog een metaalkleurige van de ikea… maar het fruit ligt meestal in de koelkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.