Reacties

Arcopal bord als fruitschaal — 23 reacties

 1. Appels in de koelkast. Blijft veel langer goed. Vaak moest ik dan appels weggooien, omdat ze niet meer lekker waren. Nu komt dat bijna niet meer voor. Bananen buiten de koelkast anders gaat de smaak verloren. En al het ander fruit bijv. kiwi's koop ik vaak als ze nog niet helemaal rijp zijn. Ik stop ze in de koelkast en als ik wil dat ze meer gaan rijpen dan haal ik ze eruit. Waarom ik het ook zo min mogelijk op het aanrecht heb staan zijn de fruitvliegjes. Heel vies en irritant.

  • Dit jaar heb ik gelukkig geen last van fruitvliegjes. Maar ik weet eigenlijk niet waar ik dat aan te de danken heb.

   Appels in de koelkast bewaren vind ik een slim idee, maar ik wilde juist graag met ze pronken op de keukentafel : )

  • Wel gezellig zo'n zonnige keuken. Maar in de zomer bij hoge temperaturen zal het wel heftig zijn. Onze keuken ligt ook aan de kant van de zon, en daar is het zomers bijna niet te harden als er ook nog eens gekookt wordt.

 2. Ziet er ook leuk uit zo! Wij bewaren fruit in de koelkast, behalve avocado's die nog moeten rijpen, bananen of meloen. Avocado's die wel rijp zijn, gaan wel de koelkast in, zodat ze niet overrijp raken.

 3. Slim idee van die schaal! Wij bewaren fruit op de fruitschaal, behalve bederfelijk (zacht) fruit. Ook paprika's en avocados komen op de fruitschaal. En tomaten. Op kamertemperatuur vinden we het fruit toch het lekkerst.

  Het gezin eet het meest fruit wanneer het kant en klaar geschild klaarligt.

 4. Het meeste ligt in de koelkast en als we er iets van willen eten leggen we het er uit en na een uurtje eten we het op, als het niet zo heel koud meer is.

 5. fruit gaat in de kelderkast. Iets warmer dan de koelkast, maar koeler dan de keuken. Werkt behoorlijk, tot nu toe.
  We hadden n fruitschaal die ik in elkaar geknutseld had van kringloopbordjes en kopjes (zo'n torenmodel). Nu even nix. We zien wel wat er verschijnt.

 6. Ik heb een metalen, gegraveerde schaal uit Marokko als fruitschaal. Daarop ligt een gedeelte van de fruitvoorraad (appels, peren, citrusvruchten, kiwi's etc) De rest ligt in de kelderkast en de bananen liggen op een mooi Engels bord op de buffetkast. Ik heb trouwens bijna dezelfde kleur keuken als jouw keukenkastje en dezelfde raampjes ????

 7. Mooi keukenkastje
  Goed idee zo,n bord voor fruit
  Mooi dat je wat weg hebt kunnen doen????
  Fijn dat je zo je andere borden een taakje kan geven????
  En handig om zo nodig weer op de kast te zetten????Pientere oplossing
  Fruit ook deels in de groentenla om fruitvliegjes te voorkomen

 8. Geweldig, oude tijden herleven en herinneringen komen boven bij het lezen van het woord arcopal!
  Ooit spaarde ik een arcopal servies bij elkaar voor de doordeweek en een engels servies voor in het weekend.
  Hoe tijden kunnen en smaak kunnen veranderen.
  Heel goed idee fruit op een bord, ik heb fruit op het aanrecht liggen in een rechthoekige ovenschaal( omdat ik het zo'n mooie en praktische schaal vind)
  Mijn zus bewaard fruit op het aanrecht op een gebakschaal.
  Ook gebruik ik bij tijd en wijle fruit in een antieke ronde schaal, net waar ik zin in heb, voor mij is de kleur van de schaal bepalend blauw / wit in dit geval.
  Een gedeelte van fruit bewaar ik in de koelkast.
  Gewoon creatief zijn in denken, jaren geleden bewaarde je fruit in een fruitschaal, nu mag je het overal op/ in leggen in wat bij jou past of wat jij leuk vind!
  Mooie keukenkast in een gezellige kleur!

  • Dank je Marrian. Het was een suf grenen kastje van de kringloop dat we hebben geschilderd.

   Arcopal vind ik leuk spul. En zet er bloemetjes op, en ik vind het prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder