Reacties

Waar blijft mijn pakje? Wat kun je doen? — 70 reacties

 1. Heel herkenbaar. Ik blijf soms ook thuis voor een pakje, maar meestal tevergeefs. Bij PostNL komt een pakketje in tachtig procent van de gevallen een dag later dan beloofd. En ik vind het dus heel frustrerend dat ze dan wijzen naar de verzender, terwijl die helemaal niets te verwijten valt. Meest bizarre was wel dat ik op een gegeven moment in de app zag dat de bezorger onderweg was en dat alles vervolgens weer terug sprong naar het eerste bolletje. Kortom, pakketje was tot voor m'n deur geweest en weer mee terug genomen. Kuch. Heel verhaal, maar hier komt even wat frustratie boven....Mede hierdoor ben ik minder online gaan kopen en toch weer meer naar winkels gegaan.

 2. Dit is zo herkenbaar. Er zijn op dit moment 15 pakketjes zoek die naar mij onderweg waren. Verstuurd via diverse bezorgservices. Van boeken tot kleding. Heel frustrerend en ze zetten dan een onderzoek ik gang maar nu drie weken verder weten ze nog niets meer dan dat is vervelend.

 3. Bij post nl is zeker verschrikkelijk om te wachten. Dan komt op die dag. Dan krijg je later weer andere tijdstip om te zien. Of komt niet. Wij hadden toen heel geklaagd. Echt niet normaal. Dhl kan ook gebeuren. Maar niet zoveel als post nl. Heel vervelend!!!

 4. Helaas ook heel herkenbaar, koffiezetapparaat bij Bol besteld ('s morgens om 08.00uur) zou volgende dag geleverd worden....niet dus. In december 2 pakjes bij de buren afgegeven terwijl ik gewoon thuis was. Pakje wat niet door de brievenbus kon toch door de bus gepropt, bus kapot, item kapot....Als je klaagt bij PostNL krijg je een standaard antwoord. Ook gewone post is waardeloos (en duur). Onze museumkaarten waren naar ons oude adres gestuurd en hebben er meer dan 10 dagen overgedaan. Verzonden door nieuwe bewoners op 4 maart 2019 ontvangen op 16 maart......en nu neemt PostNL ook Sandd over dus nog minder concurrentie geen wonder dat mensen e- cards sturen.. En het wordt steeds duurder. Als je een pakje "gewoon" verzend en het komt niet aan zegt PostNL ijskoud dat je het maar aangetekend had moeten doen.....toch de omgekeerde wereld.

  • Dat is inderdaad de omgekeerde wereld: als je iets verstuurt hoort het toch gewoon goed aan te komen?! Zeker dat pakje dat gewoon door je brievenbus was gepropt vind ik erg kwalijk.

 5. Hoewel ik vrij veel online koop heb ik (nog) geen klachten gehad maar ik klop het af.
  Anderzijds zijn er veel mensen in de straat die niet thuis zijn op de te verwachte tijden.

 6. Met PostNL heb ik op zich geen problemen, hoewel ze vaak niet volgens de regels werken is dat toch in mijn voordeel. Als ik niet thuis ben gooien ze een briefje in de bus en kan ik het meestal dezelfde avond nog ophalen bij het PostNL punt. DHL vind ik ook wat minder fijn inderdaad.

  • Als je in de buurt van zo'n ophaalpunt woont is dit inderdaad een fijne oplossing. Voor mij op het platteland is het waardeloos, want dan moet ik echt 8 kilometer gaan rijden.

 7. Hey Nicole,

  gelukkig gaat het bij altijd goed, althans... tot nog toe.
  Als ik iets terug moet sturen dan kijk ik even, wat het bedrijf zelf wil.
  Of naar de PostNL of naar een DHL-kantoor.

  Hier in de straat nemen we de pakjes voor elkaar aan, als we er niet zijn.
  Dat is soms bezwaarlijk, maar ook makkelijk...

  Groetjes van Marlou

  .

  • Ik zit op een pakket je van de ing te wachten dat bezorg zou moeten worden door dhl. En ik ben nu absoluut niet te spreken over dhl. Ze sturen netje een mail waneer ze een pakketje willen gaan bezorgen. Om 8.30 sturen ze de mail en om 11,15 staan ze al voor je deur. Tijd om op je werk vrij te kunnen vragen krijg je niet. Tijd ,moch je de email op tijd gelezen hebben, om naar huis gaan heb je niet. Ze laten wel netje een kaartje achter om een andere afspraak te kunnen maken. Dit moet dan via internet gebeuren. Wel geprobeerd lukken voor geen meter. Toen ik iemand van dhl aan de telefoon aan de lijn kreeg . Bleek dit ook niet mogelijk te zijn. NU MOET IK MIJN PAKKETJE ZELF IN EINDHOVEN GAAN OPHALEN. TERWIJL IK IN TILBURG WOON. ik noem dit schandalig. DHL maakt fouten en dat zou ik zelf moeten gaan oplossen!,,,

  • Dat is inderdaad vervelend Ed. Dat is toch een behoorlijke afstand. Wat apart dat het dan niet op een punt bij jou in de buurt is op te halen. Willen ze het niet nog een keer bij jou komen aanbieden?

 8. Ik heb ook vaak last... Laatst is er nog een pakje verloren geraakt door de post. De webshop had het niet meer op voorraad dus geld terugbetaald. Zowel ik als klant en de webshop zijn er de dupe van. Schandalig

 9. Ik heb twee keer een klacht ingediend bij Post.nl. Beide keren zat ik op mijn pakje te wachten en opeens stond er dan op de mail dat het bezorgen mislukt was. En dat terwijl ik toch thuis was en je hier van ver de postbezorger al aan ziet komen en we twee honden hebben die blaffen als iemand voor de deur stopt. Bij beide klachten kreeg ik te horen dat het doorgegeven zou worden aan de teamleider en het met de postbezorger besproken zou worden. Ik heb geen idee of dit ook daadwerkelijk gebeurd is.

 10. Ik heb DE oplossing (ok, hij is een beetje flauw, maar dit is wat ik doe, ik heb een winkel gehad, die onderuit is gegaan vanwege het onlineverkeer): ga naar een winkel! Heb je het meteen in huis, hoef je nergens op te wachten. gr. Jeannet

 11. Super herkenbaar idd.. ik krijg veel pakketjes en altijd probeer ik thuis te blijven. Gelukkig kent de postb3zorger ons nu goed en zeggen wij altijd dat ze het ook naar de buren mogen brengen! Alleen als er getekend moet worden kan dat helaas niet..

 12. Ik moet zeggen dat ik totaal geen klagen heb over Post.Nl. We hebben altijd dezelfde bezorger, dat scheelt. En dan krijg je een beetje een relatie. Wij krijgen hier ook zware dozen sondevoeding bezorgd door Post.NL, die brengt hij zelfs achterom naar de betreffende kamer, als ik er een keer niet ben, zet hij het op de afgesproken plek. Kortom: geweldige service. Ik heb ook zo'n bel aangeschaft als ik niet bij de voordeur ben, ik via mijn telefoon aanwijzingen kan geven, dus dan zeg ik bijv. van zet maar neer bij de deur, ik ben zo boven o.i.d. Ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat er iets later bezorgd werd dan was aangekondigd. Ik ben blij met Post.NL.

 13. Ik begrijp heel goed dat het niet allemaal perfect gaat, er worden steeds meer pakjes verstuurd dus ik heb er op zich begrip voor als het een keer fout gaat.

  Maar PostNL heeft er hier een tijd geleden echt een zootje van gemaakt. Pakketjes werden elke keer weer een dag later bezorgd dan eerder gezegd. Heel vervelend want je moet er inderdaad dan weer een dag voor thuisblijven. Ik herken zó wat je zegt over niet eens durven douchen. Ik zorg altijd dat ik om 8 uur 'klaar zit.' om het pakje te ontvangen, dus 's morgens snel douchen, aankleden en de boodschappen moeten dan maar wachten.

  Vervelend als je dan de hele dag voor niks wacht. Ik laat het daarom steeds vaker bezorgen bij een afhaalpunt. Ik heb gelukkig de Jumbo aan de overkant van de straat dus dat werkt voor mij prima. Tenminste, als het met PostNL wordt bezorgd, want als het door DHL wordt bezorgd moet ik de stad in. Zeker als het een groter pakket is begin ik daar niet aan. Dan maar weer een dag wachten.

  Als ik zelf een pakketje moet versturen doe ik dat doorgaans met PostNL. Tegenwoordig gaat dat weer prima.

 14. Interessant om te lezen. Ik lees in de reacties dat velen hiermee te maken hebben. Ik heb hier eigenlijk nooit last van, de dingen die ik bestel komen eigenlijk altijd op tijd aan.

 15. Volgens mij ben ik ongeveer de enige als ik de comments lees met alleen maar lof over PostNL pakketdienst (de postbode is een ander onderwerp). Ik heb zelf altijd issues mer DHL en UPS. Maar DHL is het ergst. Zoals van de week nog. Ik ben thuis, heb visite gewoon en krijg een mail dat ik niet thuis was. Dat kan gewoon niet. De volgende dag weer een poging, iemand aan het begin van de straat (ik woon in een lange straat) komt mijn pakketje brengen. Gewoon te beroerd om de straat in te rijden.

  • Fijn dat jouw ervaringen met de pakketdienst van PostNL wel positief zijn. Lodi, hieronder is ook positief.

   Te beroerd zijn om een straat in te rijden is natuurlijk niet erg klantvriendelijk.

 16. een paar weken geleden de hele dag thuis gebleven voor een pakje. Bleek dat ze het gewoon onder de brievenbus hadden neergezet.
  Vorig jaar vlak voor kerst was het toppunt; Het was 24 december en ik verwachtte nog een pakje. Zou geleverd worden door post.nl. De hele dag aan het kijken op de tracker of hij zeker wel onderweg was en de hele dag uit het raam aan het kijken. Zie ik een busje stoppen bij de buren. Ik ga al naar de deur omdat ik wist dat hij ook bij mij moest zijn. Rijd gewoon voorbij! Ik op mijn sokken achter het busje aan (tja, was kerstcadeau) en al zwaaiend aangegeven dat hij moest stoppen. En ja, hoor, hij had mijn pakje bij. Snap nog altijd niet waarom hij doorreed...

 17. Mijn pakjesprobleem is echt ongelooflijk groot. Ik krijg dagelijks veel pakjes aan, en als ik een keertje niet thuis ben vind ik allemaal briefjes in mijn bus. Op dit moment ben ik op zoek naar twee verdwenen pakjes - waarvan ik niet eens weet wat erin zit.

 18. Ik heb ooit gehad. Dat is wel vervelend. Die Cheapcargo kende ik niet. Ik ga zo kijken want vorige week heb ik pakketje naar Italie gestuurd. Misschien is goedkoper verzendkosten

 19. Eigenlijk zijn ze hier vaak wel op de afgesproken tijd, een keer gehad dat het heel lang duurde en toen stond er in de mail dat hij bezorgd was, maar dat was niet niet het geval. Een paar uur later werd hij toen bezorgd. Heel vreemd.

 20. Het stomme is dat ik toch meestal tnt gebruik, macht der gewoonte en wat makkelijker vind ik zelf. Ik heb wel al een aantal keer gehad dat mijn pakketje niet aan kwam en dit niet serieus werd opgepakt door de webshop eigenaar. Nou dan heb je maar mooi betaald en kan je wachten tot het opnieuwe verstuurd wordt of toch misschien nog binnen komt. Gedoe, gedoe, gedoe.

 21. Tot nu toe heb ik nog nooit problemen gehad met het ontvangen van pakketjes, zelf verstuur ik eigenlijk nooit pakketten, maar het lijkt me zeker wel vervelend als het niet aankomt.

 22. Hou maar op. heb 2 webwinkels en als de post het weer eens verknalt ben ik vooral de dupe want ik mag het weer opnieuw sturen...op mijn kosten. Verhaal halen bij de post is nagenoeg onmogelijk. Verzekerd verzenden? Krijg je amper de inkoop vergoed waar je niks aan hebt aangezien je het product 2x mag verzenden.
  En dan nog leuke klanten soms op je dat je te beschuldigen dat je het vast niet verzonden hebt. Gevalletje we vertrouwen niemand. Leuk hoor, winkeltje spelen....

 23. Hier gaat het over het algemeen altijd goed! We hebben altijd dezelfde bezorger en die weet wat te doen als we niet thuis zijn ;)... Alleen DHL is soms kut, die geven geregeld aan dat we niet thuis waren, terwijl ik bij wijze van spreken niet bij de deur weg geweest ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>