Serendipity: als hij er nog is, mag ik ‘m kopen

tuinkabouter

Hij blijft me toch bezighouden. Die superlelijke tuinkabouter die ik vorige week maandag tegenkwam bij de kringloop. Ik heb me toen netjes ingehouden en hem niet gekocht. Met andere woorden, ik paste keurig de 24-uurs regel toe:

Wil je iets kopen? Wacht dat minstens 24 uur. Wil je het daarna nog? Dan mag het.

De 24-uurs regel helpt om miskopen te voorkomen, en vermindert impulsaankopen.

Serendipity

Maar het is nu meer dan 24 uur geleden. En ik heb nog steeds zin om hem te kopen. En wat wil nou het geval?! Toevallig moet ik vandaag weer in de buurt van die kringloop zijn. Helemaal zonder dat ik daar zelf iets aan kan doen. Ik heb daar namelijk een afspraak in de buurt. Dus: als de tuinkabouter er nog is, dan is dat serendipity oftewel: dan moest het zo zijn! En dan mag ik hem dús kopen : ) Ik ben benieuwd!

N.B. Mijn man hoopt dat hij er niet meer is. Maar dat is niet het soort serendipity waar ík op hoop!

Lees hier hoe het afliep!

Similar Posts

13 Comments

  1. Ga je die engerd echt kopen? Zonde van je geld en je tuin, hoewel de laatste waarschijnlijk groot genoeg is om zo’n lelijkerd te verstoppen.

  2. Floris en zijn tuingeschiedenis kennende verwacht ik dacht hij wel een sabotage-actie onderneemt binnenkort, op die lelijkerd. Je hebt al een naam: Ugly!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.