Leuke schoenen en de 24-uurs regel

schoenen bristol
Superleuke schoenen gezien bij de Bristol!

Ik was met mijn jongste dochter in de stad. Bij de Bristol om precies te zijn.

En toen zag ik ze staan.

Hele leuke schoenen.

8 centimeter hoge hakken

Ze hadden 8 centimeter hoge hakken, waren enkelhoog, níét van leer en ze hadden veters. Met andere woorden: ze waren alles waar ik normaliter een hekel aan heb bij schoenen.

bristol schoenen
Hier kun je ze goed zien. Ze kosten 22,50 in de aanbieding

En toch vond ik ze geweldig. Zo geweldig, dat ik besloot ze te proberen. Soms valt iets zo tegen dat je meteen van de koopdrang af bent.

Maar, ze zaten prima. En ik vond ze nu zelfs nog leuker...

Schoenen kiezen wordt zo wel erg lastig...

Verstand versus gevoel

Er ontstond een schermutseling tussen mijn verstand en mijn gevoel terwijl ik door de winkel wankelde op mijn nieuwe hoge hakken.

Mijn gevoel riep:

'Joh, koop ze toch! Ze staan je geweldig! Je ziet er meteen helemaal veeeel leuker uit. Járen jonger ook!'

Maar mijn verstand zei:

'En wanneer denk je die te gaan dragen?! Je wéét toch dat je schoenen met hakken toch niet aan doet. Normaal vind je hakken van 3 cm al te hoog! Bovendien: je man is maar 1m70... Wil je als een soort reuzin naast die potwortel lopen?

De 24-uurs regel

Uiteindelijk besloot ik dan maar de 24-uurs regel toe te passen. Als je iets na 24 uur nog steeds graag wilt hebben, dan mag het.

Nu ben ik thuis. Zonder de schoenen.

Maar het verlangen sluimert, als een smeulend bosbrandje dat elk moment weer kan oplaaien...

Hoe vind je de schoenen?! Iets voor mij?

Similar Posts

23 Comments

 1. Ik grinnik even, zo herkenbaar de discussie tussen verstand en gevoel, ook ik ben regelmatig zo in gesprek met mezelf!

  Als ik heel eerlijk ben, denk ik, dat je verstand dit keer toch gelijk heeft, want als je al niet van die hoge hakken houdt, niet van veters, het voor je man toch niet prettig vindt om boven hem uit te steken en je ze waarschijnlijk zelden tot nooit zult dragen, is het toch meer het begeren dan het hebben.
  Zelf heb ik ook nog een paar leuke enkellaarsjes staan met flink hakje, maar ik heb ze misschien 2x aan gehad, omdat het hakje wat hoog is, wat gewoon niet lekker loopt.

  Zelf ga ik er dan altijd van uit, dat er vroeger of later vast wel iets soortgelijks voorbij komt, wat meer aan mijn wensen voldoet.
  Maar goed, de keuze is aan jou en het is niet meer dan mijn eerlijke mening op basis van je woorden ;)

  Groetjes Lily

 2. Wat zijn ze leuk!! Ik zeg: gewoon kopen! En niet te lang wachten want dan hebben ze straks jouw maat niet meer en dan baal je dat je ze niet gelijk hebt gekocht (story of my life ????).

 3. ....ik zou ze kopen! Ze staan je leuk en als ze ook nog lekker zitten en je kunt ze betalen,........ gewoon doen!
  Vind jij het erg om boven je man uit te steken of vindt je man dat erg? Zolang je verder maar
  gelijkwaardig bent zou dat geen enkel punt moeten zijn !

  1. Ik vind het niet zo mooi staan om langer te zijn dan mijn man moet ik zeggen. Mijn man maakt het denk ik niet uit. Die maakt zich nergens druk om. Die draagt zomer en winter Birkenstocks in Jezusmodel met sokken.

 4. Die regel gebruik ik inderdaad ook. De enige uitzondering is als er grote sale is, met mijn maat 38 is het meestal nu of nooit :P

  Ik vind de laarsjes heel leuk, lekker stoer maar toch vrouwelijk. Maar als je denkt dat je ze toch niet gaat dragen waarschijnlijk, dan is het natuurlijk zonde om ze in je kast te bewaren tot nooit...

 5. Ik zou ze zeker kopen! Ze zijn echt heel leuk en niet duur, alleen jammer dat ze niet van leder zijn. De hak is een vrij stevige hak, dus dat loopt wel makkelijk. Gewoon kopen, anders krijg je spijt!

 6. Lastig hè? Ik kan ook zo verliefd worden op spullen. Een aantal liefdes waren zeer langdurig (zoals die sjaal voor het exorbitant hoge bedrag van 90 euro - we zijn 10 jaar later en ik draag 'm nog dagelijks. Én krijg er nog steeds complimenten over trouwens), maar een aantal liefdes vervlogen zodra het de mijne was.

  Kijk wat de overeenkomsten zijn tussen je eerdere grote liefdes en waar het gevaar van miskopen op de loer ligt en bepaal aan de hand daarvan of je ze koopt. Hier zijn (bijna?) al mijn grote liefdes van natuurlijke materialen.

  1. Die sjaal was echt een goede aankoop zeg! En omgerekend maar 9 euro per jaar : )

   Het gevaar van miskopen schuilt bij mij onder andere in bloemetjes: als ergens bloemetjes op staan val ik er voor. Maar dat is bij deze schoenen dan weer niet de trigger.

 7. Ik heb ook een aantal van dat soort momenten gehad, en als ik naar mijn verstand had geluisterd hadden ze nu vast niet in de kledingbak gelegen met het stickertje van de prijs er nog in hhaha Stiekem ken je jezelf best goed en weet je dat hoewel ze mooi en stoer zijn ze toch niet aan je gemaks eisen voldoen, en een mens is een gemaks dier dus pak je die schoenen waarschijnlijk niet om aan te trekken. Misschien vind je dit soort schoenen ook elders met een lagere hak plus ritsje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.