|

Keukenrol opberg methodes!

keukenrol
Lees het verhaal achter deze keukenrolhouder aan het eind van mijn post : )

Naar aanleiding van mijn post waarin ik liet zien hoe handig mijn kapstokje van de Action is om een keukenrol op te bergen, vertelden jullie hoe jullie je keukenrol een plek geven in de keuken.

Jullie opberg methodes voor keukenrollen

Genoemde plekken:

 1. Op de verwarming
 2. In de kast
 3. In een rekje van Brabantia
 4. In een rekje waar ook ruimte is voor alumiumfolie en huishoudfolie
 5. Op een staande houder op het aanrecht
 6. Bovenop een kapstokje van de Action
 7. Gewoon op tafel
 8. Aan een koordje aan een spijker in de muur : )
 9. In een la

Omdat er zoveel variatie blijkt te zijn in keukenrolhouders besloot ik eens op onderzoek uit te gaan wat er zoal te koop is op keukenrol gebied : ) Hier onder een overzicht van mijn bevindingen.

Keukenrol houders: wat is er zoal te koop?

Keukenrolhouder met boekenrek:

keukenrolhouder
Deze kost 34,95

Ik vind dit een leuke vondst! Zelf kook ik zelden met een kookboek, maar dit lijkt me zeker handig voor mensen die het wel doen. En het staat ook gewoon gezellig vind ik.

Staande keukenrolhouder met kattenkop:

keukenrolhouder
Deze kost 19,95

Deze keukenrolhouder is vrij standaard, maar ik vind hem leuk vanwege die kattenkop : )

Keukenrolhouder in een soort bakje:

keukenrolhouder in bakje
Deze kost 17,95

Dit systeem is nieuw voor mij: een bakje waar de keukenrol in ligt. Nadeel is alleen wel, zoals Elly schreef in reactie op mijn post over mijn keukenrol opbergsysteem, dat als je met natte handen de keukenrol pakt meteen de hele rol nat wordt.

Staande keukenrolhouder met kraantje:

keukenrolhouder
Deze kost 26,95

Dit is natuurlijk gewoon weer een variant op de staande keukenhouder. Maar ik laat hem toch zien omdat ik 'm zo grappig vind.

Horizontale staande keukenrolhouder

keukenrolhouder
Deze kost 20,95

All-in-one keukenrol

Dit is zo'n hele degelijke, waar je meerdere rollen in kunt hangen

keukenrolhouder
Deze kost 29,95

Het verhaal achter de keukenrolhouder bovenin deze post

De keukenrolhouder bovenin deze post is heel bijzonder. Hij maakt je namelijk bewust van je gebruik van keukenpapier. Elke keer dat je een velletje pakt, verdwijnen de eekhoorn en het boompje een stukje verder in de boomstam. Tot ze uiteindelijk onzichtbaar worden. Hij heet de Qualy keukenrolhouder eekhoorn en kost 45,-. Dit is de enige keukenrolhouder die me in verleiding brengt. Ik vind 'm erg leuk.

 

Conclusie en samenvatting over keukenrolhouders

Er zijn twee soorten systemen te koop op het gebied van keukenrolhouders:

 1. Staande keukenrolhouders. Het nadeel hiervan vind ik dat ze ruimte innemen op je aanrecht.
 2. Hangende keukenrolhouders. Deze hang je aan de muur. Zo houd je het aanrecht opgeruimd en vrij. En ik denk ook dat de keukenrol er schoner door blijft.

Behalve deze twee systemen valt er eigenlijk vrij weinig te keuken op keukenhouder gebied. Maar binnen deze twee types keukenrolhouders hebben ze wel hun best gedaan om ze leuker te maken. Een keukenrolhouder hoeft dus beslist niet saai te zijn : )

Ken jij nog een keukenrolhouder systeem dat ik heb gemist? En welke van bovenstaande vind je het leukst?

Similar Posts

31 Comments

 1. Uhm... Ik gebruik gewoon een WC-rol... Die keukenrollen zijn altijd zo onhandig groot, terwijl een WC-rol gewoon op zijn kant op de afzuigkap. Valt niet om, is niet storend aanwezig, maar ís er wel.

 2. Ik heb een Plenty-houder, die aan een spijkertje aan de muur hangt en ik vind deze superhandig!
  Je kunt een groot of klein stukje afscheuren, naargelang je nodig hebt.
  De rollen hiervoor vind ik wel wat prijzig en probeer ik zoveel mogelijk te kopen als ze ergens in de aanbieding zijn, maar ze zijn wel groot en je doet er best lang mee.
  Omdat je steeds van onder uit een stukje afscheurt, wordt de rol ook niet nat of vuil.
  Voorheen heb ik wel andere systemen gehad, maar deze is veruit de prettigste!

  Groetjes Lily

  1. Ik heb de Plenty houder even gegoogled Lily, want die kende ik nog niet. Dat ziet er inderdaad handig uit. En je hebt niet meteen zo'n groot stuk als bij een keukenrol.

 3. Grappig, al die manieren om een keukenrol op te hangen of neer te zetten. Gebruik zelf thuis geen keukenrol, maar werk in de thuiszorg waar bij intake aan cliënten gevraagd wordt om o.a. een zeeppompje en keukenrol aan te schaffen.

  Ik ga er eens op letten welke manieren van opbergen ik in mijn werk zie.

 4. Ook ik heb een Plenty keukenrolhouder en ik vind het een ideaal systeem. Hij hangt bij mij aan de muur en neemt zo weinig plaats in beslag en je kunt er met een hand een stuk naar behoefte uit trekken. Zoals Lily aangeeft zijn de navullingen best duur. Omdat ik een groot pak gewone keukenrol had gekregen heb ik eens wat uitgeprobeerd wat al een tijdje in mijn hoofd rondspookte. Ik heb geprobeerd om de kartonnen binnenrol uit de keukenrol te halen en met een beetje duw- en trekwerk is dat ook gelukt. Daarna past hij prima in de Plentyhouder en kun je hem net als de originele rollen gebruiken. Het trekt niet zo soepel er uit als de Plentyrol maar goed genoeg. Zeker omdat je zo hele goedkope keukenrol kunt gebruiken.

 5. Dan heb ik ook een vraag, Nicole aan jou en iedereen die keukenrollen heeft: waar gebruik je die eigenlijk voor? Ik heb ze nooit in huis -tot ellende van mijn moeder, die weer niet zonder kan- en mis het niet. Onze wc zit pal naast de keuken, dus als ik een papiertje nodig heb om een vette pan mee uit te vegen, pak ik de pleerol. Verder gebruik ik hooguit eens wat als de krieltjes wat te vet zijn, om die mee af te deppen. Maar wat voegt zo'n keukenrol eigenlijk toe?

  1. Goeie vraag, moet ik toch even over denken. Inderdaad voor patatjes bakken,
   En verder een broodplank, houten aanrecht, vlekjes en natte neuzen, ik ben er aardig kreatief in geworden,want na het natte aanrecht ga ik zelfs een vlek op de vloer wegpoetsen.
   Hoop dat je er wat aan hebt!
   Groet Sylvia

  2. Ik gebruik 'm niet zo vaak, maar bijvoorbeeld om vlees op te laten uitlekken. Of om het ergste vet uit een koekenpan te vegen. Dat heeft de meneer die de verstopping bij ons kwam repareren mij geadviseerd.

 6. Zou niet zonder keukenrol kunnen. Wordt hier veel gebruikt.
  Waar is die leuke met die kat trouwens te koop? Heb alles al afgespeurd maar kan hem niet vinden.

 7. Aan de keukenmuur hangt een houten houder waarin een rol keukenpapier, een rol aluminiumfolie en een rol plastiekfolie past. Eigenlijk gebruik ik enkel af en toe plastiekfolie dus die houder is ene beetje nutteloos. Ik laat hem hangen want anders zijn de gaatjes waar de vijzen in de muur bevestigd zijn zichtbaar.
  Keukenpapier gebruik ik als ik, eens per vier maand, frietjes klaar maak om het vet af te deppen. Iets opkuisen met keukenpapier doe ik niet want daarvoor gebruik ik altijd een schotelvod. Overtollig vet uit de pan of kookpot doe ik met een pannenlikker in de compostbak.
  Onze dochter gebruikt soms wel keukenpapier om haar neus te snuiten want zij heeft nooit zakdoeken bij.

 8. Aan een houten theedoekhouder hangt mijn keukenrol, simple , een gekleurd touwtje door de rol , aan elkaar geknoopt . En de knoop moffel ik weg in de keukenrol. Daar moest ik eerst 70 voor worden om dat te ontdekken!

 9. Weet eigenlijk niet meer of ik vorige keer ook reageerde :)
  Wij hebben al jaren geen keukenrol meer wegens groenheid. Alles gaat met wasbare doekjes. Ik heb wel een wc rol staan voor af en toe.
  Vroeger heb ik wel zo'n alles in ding gehad maar ik had altijd ruzie mee, hahahaha.
  Plasticfolie gebruiken we niet meer, alufolie alleen als het niet anders kan.

 10. Ik gebruik een staande houder. Soms staat'ie op het aanrecht en soms op de keukentafel. Ik gebruik van die hele grote keukenrollen. Maar ook elke dag een schoon microvezeldoekje.

 11. In ons oude huis hingen we het gewoon op met een touwtje aan de binnenkant van de kelderdeur. Nu hebben we een schuifdeur bij de kelder en dat gaat helaas niet meer. De poes is het tofste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.