Reacties

Keukenrol opbergen — 35 reacties

  1. wel een handige plek, alleen als je een stukje nodig hebt en je heb vette of natte vingers is wel gelijk heel de rol vet of nat, want dat drenkt gelijk door heel de rol, bij mij hangt hij gewoon in een houder aan de wand, daar hangt hij binnen handbereik en hij blijft schoon.

  2. Prima oplossing inderdaad.
    Ik heb nog geen idee waar de keukenrol in de nieuwe keuken komt. We hebben nu in ons oude huis zo'n rekje waar keukenrol, aluminiumfolie enz aanzit.Maar dat wil ik in de nieuwe keuken in ieder geval niet meer.

    • Dat kan ik me voorstellen. Ik ben ook niet zo dol op die rekjes. Van mijn tante Marietje kreeg ik ooit een soort stok op een platje om op het aanrecht te zetten, en daar kon je de keukenrol op doen. Hij nam plek in op het aanrecht en ik vond het geen aanwinst.

      Ik ben benieuwd waar jij op uitkomt : )

  3. Ik heb een hangende houder. Dan kan ik ook hele kleine stukjes afscheuren. Dat vet wegvegen doe ik ook. Anders moet ik wekelijks met soda en kokend water de afvoer reinigen

  4. Haha.. Wij hebben hm gewoon in een kastje in de keuken. We kunnen allemaal niet zonder keukenrol! Slepen we overal mee naar toe, naar de eettafel, tijdens het koken etc..

    • Ik had er dus zo eentje gekregen van mijn tante Marietje, maar ik vond het echt vervelend dat hij er stond. Mijn aanrecht is niet zo groot, dus ik wil er liever niet zo min mogelijk op hebben.

  5. Ik heb een paar jaar geleden een Old School keukenrolhouder van Brabantia gekocht, zo eentje voor aan de muur inderdaad. Die was nog best duur trouwens, 12 euro ofzo voor zo'n metalen dingetje. Een diepte-investering!
    Maar hij is erg handig, staat dus niet in de weg en je rukt er met één hand een velletje vanaf.

  6. Hier staat die in een staander op het aanrecht,ik kuis al jaren er het vet mee uit de pannen en vuile borden en het is gemakkelijk voor vuile snoetjes af te kuisen.

  7. Hier staat het in de la wegens niet mooi op t aanrecht. Bijkomend voordeel is dat je het niet teveel gebruikt want eigenlijk vind ik het slecht voor het milieu om keukenrol te gebruiken als een nat lapje ook volstaat.

    • alleen zitten er in een lapje veel meer bacteriën, terwijl je het stukje keukenrol gelijk weggooit.

  8. Ik heb een superhandige houder voor keukenrol, aluminiumfolie en huishoudfolie. Wit, dus hij valt weg tegen mn muur. Het alufolie gebruik ik heeeeeeel weinig, dus die rol gaat lang mee, het huishoudfolie iets vaker (maar nog weinig). De keukenrol is af te scheuren met 1 hand. Ik gebruik het voor het uitvegen van vet uit pannen (bijvoorbeeld na het bakken van iets in een koekenpan leg ik gelijk een velletje in de pan om het bakvet te absorberen). Ook leg ik altijd een velletje onder de bakspatels en pollepels tijdens het koken. Scheelt veel troep op het aanrecht.

    • Slim om een houder te kopen in de kleur van de muur! Dan valt hij inderdaad mooi weg. Slim om het ook te gebruiken om vieze lepels e.d. op te leggen!

  9. Hier geen keukerol! Wel een rol wc papier voor als ik mors met olie ofzo. Maar die gebruik ik zelden. Ik maak mijn pannen schoon met heet water en sop. Soda in heet water oplossen helpt prima om je leidingen schoon te houden! Ik doe dat iedere maand wel een keer met een halve emmer water en een half kopje soda! Ik woon al dertig jaar "op mezelf" en heb nog nooit een verstopte leiding gehad ...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder