Keukenrol opbergen

keukenrol

Normaliter heb ik nooit keukenrol in huis.

Maar we hadden een verstopping. En de monteur adviseerde me om vette pannen voortaan eerst af te nemen met een stuk keukenrol, voordat ik ze ga afwassen in de gootsteen.

Waar laat je de keukenrol?

Dus ineens hadden we een keukenrol in huis. Maar waar laat je zo’n ding? Ik wilde hem niet op mijn aanrecht hebben staan, want ik houd van een leeg aanrecht. En ik wilde ook niet zo’n ding kopen voor aan de muur.

Briljante oplossing gevonden!

En ik heb er een briljante opbergplek voor gevonden al zeg ik het zelf. Bovenop het handige kapstokje van de Action : ) Daar kan ik het zo pakken, en de keukenrol blijft keurig op z’n plek liggen.

Dat kapstokje wordt beter en beter!

Waar bewaar jij je keukenrol?

Similar Posts

35 Comments

 1. wel een handige plek, alleen als je een stukje nodig hebt en je heb vette of natte vingers is wel gelijk heel de rol vet of nat, want dat drenkt gelijk door heel de rol, bij mij hangt hij gewoon in een houder aan de wand, daar hangt hij binnen handbereik en hij blijft schoon.

 2. Prima oplossing inderdaad.
  Ik heb nog geen idee waar de keukenrol in de nieuwe keuken komt. We hebben nu in ons oude huis zo’n rekje waar keukenrol, aluminiumfolie enz aanzit.Maar dat wil ik in de nieuwe keuken in ieder geval niet meer.

  1. Dat kan ik me voorstellen. Ik ben ook niet zo dol op die rekjes. Van mijn tante Marietje kreeg ik ooit een soort stok op een platje om op het aanrecht te zetten, en daar kon je de keukenrol op doen. Hij nam plek in op het aanrecht en ik vond het geen aanwinst.

   Ik ben benieuwd waar jij op uitkomt : )

 3. Vreselijk hè, keukenrol? Helaas denkt de man des huizes bij ons dat hij niet zonder kan. Hij hangt bij ons gewoon aan een koord aan een spijker aan de muur.

 4. Ik heb een hangende houder. Dan kan ik ook hele kleine stukjes afscheuren. Dat vet wegvegen doe ik ook. Anders moet ik wekelijks met soda en kokend water de afvoer reinigen

 5. Haha.. Wij hebben hm gewoon in een kastje in de keuken. We kunnen allemaal niet zonder keukenrol! Slepen we overal mee naar toe, naar de eettafel, tijdens het koken etc..

 6. Op een keukenrol houder op het aanrecht.Het stoort mij ook niet hoor, en vind het een ideale uitvinding een keukenrol;)

  1. Ik had er dus zo eentje gekregen van mijn tante Marietje, maar ik vond het echt vervelend dat hij er stond. Mijn aanrecht is niet zo groot, dus ik wil er liever niet zo min mogelijk op hebben.

 7. Ik heb een paar jaar geleden een Old School keukenrolhouder van Brabantia gekocht, zo eentje voor aan de muur inderdaad. Die was nog best duur trouwens, 12 euro ofzo voor zo’n metalen dingetje. Een diepte-investering!
  Maar hij is erg handig, staat dus niet in de weg en je rukt er met één hand een velletje vanaf.

 8. Hier staat die in een staander op het aanrecht,ik kuis al jaren er het vet mee uit de pannen en vuile borden en het is gemakkelijk voor vuile snoetjes af te kuisen.

 9. Ik zweer bij de keukenrol haha. Ik heb zo’n speciale houder, die staat wel op het aanrecht maar je kunt dan wel heel makkelijk een stukje pakken dus dat vind ik wel handig.

 10. Hier staat het in de la wegens niet mooi op t aanrecht. Bijkomend voordeel is dat je het niet teveel gebruikt want eigenlijk vind ik het slecht voor het milieu om keukenrol te gebruiken als een nat lapje ook volstaat.

  1. alleen zitten er in een lapje veel meer bacteriën, terwijl je het stukje keukenrol gelijk weggooit.

 11. Haha handig plekje hoor. Ik vind het ook heel hinderlijk zo een keukenrol. Hier staat ie tussen de glazen maar dit is alles behalve handig.

 12. Ik heb een superhandige houder voor keukenrol, aluminiumfolie en huishoudfolie. Wit, dus hij valt weg tegen mn muur. Het alufolie gebruik ik heeeeeeel weinig, dus die rol gaat lang mee, het huishoudfolie iets vaker (maar nog weinig). De keukenrol is af te scheuren met 1 hand. Ik gebruik het voor het uitvegen van vet uit pannen (bijvoorbeeld na het bakken van iets in een koekenpan leg ik gelijk een velletje in de pan om het bakvet te absorberen). Ook leg ik altijd een velletje onder de bakspatels en pollepels tijdens het koken. Scheelt veel troep op het aanrecht.

 13. Hier geen keukerol! Wel een rol wc papier voor als ik mors met olie ofzo. Maar die gebruik ik zelden. Ik maak mijn pannen schoon met heet water en sop. Soda in heet water oplossen helpt prima om je leidingen schoon te houden! Ik doe dat iedere maand wel een keer met een halve emmer water en een half kopje soda! Ik woon al dertig jaar “op mezelf” en heb nog nooit een verstopte leiding gehad …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.